Detik indah itu

jam

Cantikkan jam ni…. harganya $99.99. Β  Free shipping. Β Sumber : cork clock

Pagi-pagi cerita jam. Apa cer (saya baca ayat macam ni kat blog muda mudi ) Saja je sebenarnya, saya nak tunjuk jam antik klasik susah nak jumpa saya.

Ini jam dinding di bilik tidur saya. Sadis betul sampai cicakman pun teringin nak gigit! Dah bertahun dah terjelepuk jatuh dari atas pintu bilik air tu. Β  Selagi ada bateri, hiduplah dia untuk berkhidmat walaupun robek hatiku

There are many different things that have happened in your life that have brought you to the point where you are today. They range from being very good and go through several degrees to the worst being really horrible.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Jam yang di atas tu memang nampak menarik dan klasik.
    Jam lagi satu pun klasik jugak!
    Biarpun jam tu dah robek hatiku tapi masih mampu memberi peringatan tentang masa.
    .-= Kak Long´s last blog ..Cinta Strawberi =-.

  2. Saya juga baru kehilangan…
    Bekas habuk rokok milik abah
    (bentuk angsa yang comel)
    dah lama benda tu ada
    sebelum saya lahir lagi
    tau-tau dah pecah

    bila tengok balik gambar raya posa dulu
    saya perasan benda tu masih elok
    maknanya dalam dua tiga bulan ni jer pecah
    .-= Zil-el-Saif (The Encik Saif)´s last blog ..Kartun Bulat & Bujur, ep1 – Tikam =-.

  3. jam kat bilik saya asyik ‘mati’ jer..malas dah nak layan..nak bli yg baru..pun malas gak..
    skang nie..kalau bangun tido..rujuk jam kat handset jer.. πŸ˜†
    .-= izzah´s last blog ..Mimpi Melingkari =-.

  4. ok la tu kak..masih ade jam..rosak sikit jer..org yg xde jam tu lagi sedih..huhu πŸ˜₯

  5. Walaupun jam akan rosak dan berhenti, masa tidak akan sekali-kali berhenti.
    .-= Dr House´s last blog ..Samsung sponsored Enlightenment developement =-.

  6. aritu beli jam dinding di pasar malam, setiap minggu kena tukar bateri, menyesal πŸ˜†
    .-= juliet´s last blog ..Aduh! Romantisnya =-.

  7. kalau jam yg 1st tu, agak susah la nak tengok kak jie…sebab tak de nombor…=)
    .-= dilot´s last blog ..stumbleupon =-.

  8. Biar robek asal berfungsi dgn baik.
    Tak pelu bazirkan wang tuk benda
    yg maseh bleh digunakan, elakkan
    pembaziran, itu pesanan zaman berzaman.
    .-= Eriyza´s last blog ..Semak Indeks Blog Di Google =-.

  9. aduhaiiii

    menarik sungguh gambar jam yg ronggak itew.. wakakakkaka

    cute sehhh..
    .-= maza´s last blog ..Cik Ayu: Gambar Pelbagai Posisi Di Sg. Tekala =-.

  10. PutraMalaya says:

    simple but unique.. πŸ˜›
    .-= PutraMalaya´s last blog ..(HOT) Mustafa Kamal Attarturk Malaysia =-.

  11. rumah nenek saya di sg penchala ada dalam 20 jam dinding. 2 je yang bergerak.yang lain mmg tidak.arwah atok penggemar jam dinding.
    .-= arin´s last blog ..Memanjat ? =-.

  12. Jam tu memanglah cantik…tapi mahal o. Lebig kurang Rm300++
    .-= tekkaus´s last blog ..Perodua Alza-Malaysia’s Hottest MPV? =-.

  13. robek hatiku pon banyak jasanya jam tu kan?

    pastu bile jamtu dah nak abih bateri dan tunjukkan waktu yang salah mulalah salahkan jam sebab bangun lambat!!!! πŸ˜† padahal bila alarm henfon bunyi dok matikan :mrgreen:
    .-= ~mrs azmi~´s last blog ..tanduk iblis~ =-.

  14. Terpanggil nak komen apa yang tertulis di jam Cork Clock tu – Whatever, I am late already – Yes, the attitude which Malaysians love to live with n I try no to emulate…
    .-= kruel74´s last blog ..They don’t make them like they used to… =-.

  15. dan atas pengalaman dan kenangan itulah yang mengajar tentang kehidupan sebenar. dunia realiti bukan seperti dalam drama yang sentiasa happy ending.

    makin banyak pengalaman dan kenangan makin dewasalah kita. itu yang membezakan cara manusia berumur 10, 20, 30 tahun dan seterusnya.
    .-= megat´s last blog ..Cemburu Lelaki, Suami Dan Ayah, Pertahankan Keluarga! =-.

  16. senang ke nak tengok waktu kalau jam macam tu? hehe.. πŸ˜†
    .-= beliamuda´s last blog ..(Gambar) Perodua MPV Alza =-.

  17. Kalau tidak kerana pengalaman pahit manis pasti kita tidak akan mengecapai hidup ini…bagi yang takut untuk mengambil risiko akan berisiko untuk tiada ada apa-apa dalam hidup ini….
    .-= denaihati´s last blog ..Tolong BLOG aku terlebih saiz =-.

    • Anonymous says:

      @denaihati, pengalaman byk mengajar kita erti kehidupan…walau sukar mana pun tempuhi lah dgn penuh kesabaran…setiap yg berlaku ada hikmahnya…

  18. bak kita manusia juga, kalau dah cinta, yang cacat tu la jadi pilihan walaupun rupawan dan hartawan sedia merayu kita cewahhh!! :mrgreen:
    .-= haritz´s last blog ..Menjala Di Serendah =-.