Hati Janda Baik

Temui ‘hati’ di sini…

 

Jatuh hati dengan kedamaian…

Berlari sekuat hati…

Saya baru balik. Penat berkuda. Esok kita bercerita ye…. Selamat menyambut hari bapa kepada semua lelaki yang merasakan mereka benar-benar berperanan sebagai seorang bapa.

Menjadi bapa mungkin tidak glamer, mungkin tiada syurga di bawah tapak kaki tetapi mereka terlibat secara langsung dalam kehidupan anak-anak selepas meminjamkan nama untuk di”bin/binti”kan.

Selamat menjadi bapa yang cemerlang!

Entry berkaitan : KLcc Janda Baik

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. berkuda kat kawasan pergunungan…. gempak gak tu…
    .-= hazman aka species1980´s last blog ..BerCINTA dengan robot =-.

  2. Active Blogger says:

    hehe…nama Janda Baik pernah dgr… tp tak pernah sampai sana lagi… Nanti kalau dimurahkan rezeki boleh la kot bjalan ke sana 🙂
    .-= Active Blogger´s last blog ..Matlamat Kau Dan Aku – KUSZA =-.

  3. kasih ibu membawa ke syurga, sayang bapa membawa berkuda…
    hiks…

  4. :mrgreen: Samat hari Ayah mama. ekeke.

  5. OMG… bile plak aku nak kesana nih…
    aku tak dapat “lesen full” lagi.. hahaha
    kalau tak boleh la bawak dia hekut jenjalan..
    tak pe la.. tahun depan dah ok kot… dah granted “Full Licence”..
    hehehe bleh jalan sakan dengan dia. 😆
    .-= Kreuger´s last blog ..Harian Metro: Tak Kawal Blogger =-.

  6. o0o0 kuda… i wish my hero is a knight riding the horse…
    huhu… selamat hari bapak…
    .-= Azah´s last blog ..Sejauh Mana Setianya Aku (Part 1) =-.

  7. nampak syiok berkuda kerana kita jarang2 or tak pernah buat. tapi sekali mencuba lepas 5 min kita rasa dah lah dah lah dah lah…. bila nak stop nih…sakit muntut, sakit peha, sakit tutttt …. tapi sukan kuda ni memang bagus utk kesihatan
    .-= AyKay´s last blog ..Menanam Pokok Di Pinggir Jalan =-.

  8. selamat hari bapa juga,,
    rndu bapak aku.
    hohohoh

  9. sungguhpun syurga tak ada di bawah tapak kaki suami, tapi syurga para isteri terletak di kaki si suami yg menjadi bapa kepada anak2nya.. hehehhehe

    erk! larak ke kuda tu bawak ekau.. , tak meraung ke si kuda iteww..heehhe

    • @maza, owh..tu ucapan sesuai masa ulangtahun perkahwinan

      ” yang…jgn lupa…syurga awk bawah tapak kaki sy…”

      ingat kite ni guni beras ke…… ringan mcm gula2 kapas 😆

    • @maza,

      Uwaaa……….maza tu jeles je… kuda tengok dia pun terus lari, ekekeke……………

      Err……..Tie tak pernah ke Janda Baik tu… tengok airnya nampak sejuk je. Kat sini Tie ke sekayu (air terjun) Tapi, Tie teringin nak ke Kelah Sanctuary…. nanti nak bodek cik abang, hi hi…
      .-= Tie´s last blog ..Selamat Hari Bapa =-.

  10. salam kak jie.. wah, rajin ye beriadah.. teringin jg naik kuda.. tapi rase takut pun ade.. takut kuda melompat n pecut bawak kita lari.. huhuhu.. :mrgreen:
    selamat hari bapa juga buat semua yang berkenaan.. Saya Sayang Ayah Saya~ 😛

    • @nadinezuharra, kak jie kebetulan melawat seorg kawan lama..jiran lama dulu kat Bentong..dia mengidap kanser…sdg dlm kimo…so dia bawa kita jejalan kt situ

  11. Jie, masa naik kuda, kuda tu tak merungut ke…? berat sangat…

  12. salam kujie..tak pernah lagi gi ke janda baik ni..satu hari nak naiklah jugak nak tenguk apa yang ada..
    .-= kak ina kl´s last blog ..Honey Sesame Chicken (Ayam Madu Bijan) =-.

    • @kak ina kl, betul tu..dgr cerita org tak lengkap..kena pergi sendiri dan alamai
      pengalaman seseorg tak sama

  13. Tenang je suasana =)
    .-= blinkky´s last blog ..10 English Movies That I Should Watch Contest At MonsterBuzz.org =-.

    • @blinkky, bagi kak jie yg membesar kat tepi sungai di hulu2..Kedah..tgok sunyai cetek mcm tu tak de teruja sgt tapi bila menetap di ‘hutan batu’ dpt rehatkan diri di suasana mcm tu…cukup mendamaikan

  14. eiiiiiii!! best nye berkuda!! 🙂
    .-= cikun-kun´s last blog ..kertas lubang hitam. =-.

  15. abah saya nak sgt ke Janda Baik untuk berehat2..hopefully one day ( bila abah tak busy ngn workload dia yang sentiasa busy itu ) , kami sekeluarga dapat berehat di Janda Baik..
    .-= arin´s last blog ..R.a.m.b.l.i.n.g.s. =-.

  16. Fuyoo…sukan Nabi. 😯
    .-= kruel74´s last blog ..Is eBook the way to go? =-.

  17. wahhhh siap berkuda lagi tuh kat janda baik
    ada spot best ke kat sana utk recommendation eh k jie ?
    x pernah sampai lagi la kat sana. hehe 😉
    .-= KNizam´s last blog ..Neh Baru Manggis Purple Gelap =-.

    • @KNizam, hubungi Kuala Lurau Camp Chalet ( KLcc ) – pemiliknya Cikgu Saad 019 9337380 / 019 9573693

      dekat je…30 minit kot

Trackbacks

  1. […] terdahulu – Hati Janda Baik Post Lain Yang BerkaitanHati Janda BaikJom mandi air terjun submit_url = […]