I’m Still Alive

Dah 3-4 hari saya tak sihat – entri kontot-kontot.

Angah kat MRSM Merbok juga dah 2 hari tak ke sekolah, demam. Kenapa pihak sekolah tak telefon penjaga ye. Risau pula dok teringat anak yang jauh lebih 400Km tu sakit.

Budak tu dah mula merenget nak pindah balik. Huh…pening kepala fikir hal anak-anak. Bukan hal yang menyusahkan , bukan masalah sosial bukan masalah disiplin.

Mujur ada mak – memang syukur kerana mak mertua datang waktu ni. Tapi esok dah nak balik – semalam berYM webcam dengan anak dia di Algeria tu sampai 2.30 pagi.

Adik ipar saya pun on the way nak datang tu -mak ada kat sini.

Out dululah perlu jengok dapur nak masak makan malam.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. masalah nak balik/pindah dari sekolah asrama ni pening gak. kena nasihat dan bagi dia semangat.
    .-= beliamuda´s last blog ..Keputusan Pilihan Raya Kecil Parlimen Sibu (P212) =-.

  2. kadang2 kena gak berjauhan, spy dapat didik berdikari..

    baguslah lau kak jie dah sihat.. πŸ˜›
    .-= fiezaradzi´s last blog ..Fenomena Digital =-.

  3. Maybe warden dah bawak p klinik agaknye..takpela..bagi angah rase rindu lebih lagi..

    p/s – moge kak jie sekeluarge cepat sembuh dan sihat sokmo..
    .-= hafizmd´s last blog ..Negeri Sembilan Juara Baru Piala FA =-.

  4. nk jd budak kecik la cmne.. rs best biler ade org caring..hehe

  5. Salam Kujie…sapa homeroom dia..sy rasa homeroom dia dah bawak gi klinik tu..aritu anak sy terseliuh tgn main basketball, homeroom dia bawak gi klinik..bagi semangat terus kat dia..anak sy dok ngomel banyak kerja skolah nak buat tapi sy suruh wife bagitau dia yg sy dulu pun camtu..sesekali suruh hubby sms kat homeroom dia tanya khabar..sy pun sesekali buat camtu dr sudan nih…

    • saya dah sms 2 kali – 2 hari berturut2 tak dibalas
      saya dah telefon 2 kali – 2 hari berturut2 tak dijawap

      dah tak tau nak contact homeroom dia macam mana…

      semalam dia telefon pukul 9 lebih..masih demam

      dah 2 hari tak pergi kelas.. bab sekolah tu dah settle
      dia cakap nak terus kat sana
      bab tak sihat tu yg buat kita kat sini pun tak sihat sama… 😐

      • Kengkadang homeroom keluar daerah tapi insyaAllah dia akan balas..sy yg jauh ni pun dia balas..ntah ntah anak anak kita sama homeroom sb homeroom sy baru balik kursus semalam…

  6. moga cepat semboh
    .-= nazihah´s last blog ..Ceritera Rindu =-.

  7. allgeria..jauh tuu..mesti kangen bangat..

  8. Wan Perlis says:

    kak jie harus tabah dan kuat semangat

  9. Azizuan says:

    MRSM Merbok tuh bila bukak? zaman saya belajar kat Pendang dulu tak bukak lagi..tengah buat..kira anak Kak Jie ni pioneer la situ kot?

  10. adamfaiz says:

    Manja tul anak emak..time aku dulu terbalik plak, tak nak balik rumah… 😈

  11. take care n get well soon kak jie..
    utk angah..harap2 boleh la dia bertahan yek.. πŸ˜‰
    .-= Bb Hussain´s last blog ..Spaghetti Bolognese & Sambal Gulai Tempoyak =-.

  12. Wah! boleh tumpang bermanja dgn emak itew.. heheheh

    kasik picit kepala kuat sikit mak! kalau tak elok gak, gunakan lesung batu pula.. kasi giling2 gitew.. hehehhehe
    .-= maza´s last blog ..Maafkan ayah. Ayah tak tahu nak! =-.

  13. denaihati says:

    Ujian kecil daripada Allah swt tu.
    .-= denaihati´s last blog ..Penutup contest Hidup Berani Untuk Gagal =-.

  14. takpe. kasi angah tu membesar sikit hidup berdikari
    .-= ariff´s last blog ..Survival Sesebuah Blog – Trafik Masuk Tanpa Perlu Update Dengan Kerap =-.

  15. lor!!
    mrsm merbok ke?? tau sgt la tempat tu….
    apa la agaknya menu hari ni..
    heheheee
    .-= mie´s last blog ..:: penerbangan percuma air asia :: =-.

  16. MrRollies says:

    huhu hope angah’s fine =D
    .-= MrRollies´s last blog ..Kembalikan Kenangan Itu…. =-.

  17. owh husbang kak jie g obersea eh.. baru taw.. susah gak kan husband takde kat umah bila hal mcm ni timbul.. mcm my mum, dari saya kecik sampai la lani dok sini ngan anak2 aje, ayah keje obersea manjang… isk3.. kuatkan semangat!

  18. Captain says:

    anak kak jue dok mrsm merbok eak.. xjauh r ngan kampung halaman saya tu.. btw,, semoga cepat sembuh.. amin~
    .-= Captain´s last blog ..Top 15 Most Highest Paid Sportsmen =-.

  19. kalau sy, dh sure ikut suami gi oversea..bkn senang dpt gi..hikhik

  20. entry kali ini pun kontot juga kakjie. boleh baca senafas je, hikhik.
    masak apa tu, meh post sini sket..=)
    .-= nursarah´s last blog ..kes rafiqin darwish & formspring me =-.

  21. Hafiz Mohd says:

    jauhye.. Algeria..mcm best je kan duduk kt oversea.. bilalah time saya..
    .-= Hafiz Mohd´s last blog ..Adamaya Slot Akasia TV3 =-.