Maafkan Mak Ye Nak….

Angah dah balik bercuti buat pertama kali selepas ke kolej.   Genap-genap dua bulan . Seronoknya hati  menggebu-gebu.

Dua bulan berpisah, nampak dia dah dewasa. Dah nampak rangka lelaki dewasa.  Oh! anak..kejapnya masa berlalu.

Dua tahun di maktab, setiap kali balik bercuti akan ketara sangat badan yang makin kurus, tetapi kali ini nampak elok macam cukup makan.

“makanan kat kolej sedap ma….. tak macam kat maktab.  Makanan kat maktab tak sedap….”

Lega hati.  Mak-mak memang akan fikir keperluan cukup makan anak-anak.

 

Malam nanti Along pula balik.  Dia memang balik tiap minggu.  Untung juga dia tak jauh.

embun

Ini kisah anak bujang saya yang saya yakin sama saja dengan kehidupan remaja lain seusia mereka.

Tetapi…..

Bila anak-anak saya balik, saya pula yang terpaksa keluar daerah malam ini. Saya dah berjanji lebih awal. Saya akan ikuti program Tourism Malaysia ke Raub Pahang malam ini dan pulang keesokkan harinya.

Bila anak-anak dah berkumpul, mak pula yang keluar…adeih….maafkan mama ye! Tak sangka pula kerja blogger macam ni..hiks!

 

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Teringat satu perumpamaan… “seperti embun di hujung rumput”… Semoga tidak seperti itu…

  2. mama vogue
    Jom terjah post menarik dari dennis ..11 FAKTA MENGENAI MAHA INTERNATIONAL 2012My Profile

  3. aimannajmy says:

    Masa pantas berlalu.. nanti kak kujie dapat cucu lak hehe.. kesinambungan kujie2 dot com tetap mendapat sokongan anak cucu nanti hehe
    Jom terjah post menarik dari aimannajmy ..Melukis karikatur dengan Samsung Galaxy S2 part 1My Profile

  4. mereka pasti faham sebab kak Kujie attend event kerajaan…berbakti utk negara tuh kak…;)
    Jom terjah post menarik dari papa mifz ..Selamat Hari Lahir Ariana YasmeenMy Profile

  5. Sekali sekala tak apa..mama nyer bz hehehe..dorang paham..
    Jom terjah post menarik dari azman ..Kurnia Insurans One Touch – Aplikasi AndroidMy Profile

  6. Anak saya yg 5 tahun tuh kalau masuk hari sabtu ahad, mesti akan cakap dengan saya… papa cuti… 2 hari tau….
    Jom terjah post menarik dari zack ..Ginilah Rupanya Robot Tu!My Profile

  7. Aktivitas sebagai seorang blogger sangat padat dan moga2 anak anda bisa mengerti itu..

  8. ila ada tgok gbr kt satu blogger ttg event kt raub nie

  9. saya rasa pasti anak2 k kujie faham & berbangga dengan k kujie..bukan senang nak dapat mak blogger tau;-)
    Jom terjah post menarik dari wanG ..PINK CREPE-KNPC330My Profile

  10. Assalam..
    Alahai, kesiannya..
    Sabar je la..
    Jom terjah post menarik dari iza ..Crochet : HeadbandMy Profile

  11. Apakah suatu hari Kak Jie akan bersara blogging apabila menimang cucu nanti? 🙂
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Sentuhan Kasih Ramadan Kg Orang Asli Bukit KalaMy Profile

  12. untunglah mak blogger hohoho
    Jom terjah post menarik dari topo ..5 Perkara yang Anda Perlu Tahu Sebelum Merekabentuk Banner atau BuntingMy Profile

  13. tajuk macam nak kene telan ngan batu belah batu terlingkup je hahhhaa
    Jom terjah post menarik dari mijae ..Aku Hidup Hanya Untuk Hari IniMy Profile

  14. Saya rasa anak Kak Jie akan sangat mengerti..
    Semoga sekeluarga selalu sehat dan rukun
    Jom terjah post menarik dari Rina As ..Cara Mengatasi Penalti Dari Algoritma Google PenguinMy Profile

  15. Fortunately, cume sehari Kak Jie out station… LAgi menambahkan rindu & syg dari anak2 skali skale K jie takde.. =)
    Jom terjah post menarik dari Nadot ..Nak Kurus? Jom Belajar Matematik. 🙂My Profile

  16. ujian jugak tu..jangan nanti ada yang merajuk pulak tak nak balik sudah la..
    Jom terjah post menarik dari pipoq ..PeluangMy Profile

  17. tidak apa, biasanya anak-anak faham, tapi dapat kumpul bersama-sama lagi bagus..
    Jom terjah post menarik dari iAwani ..Ren Ng CEO Lytro Letak jawatanMy Profile

  18. dapat mak blogger glamer…tak pe kak insyallah anak-anak paham kak…
    Jom terjah post menarik dari daddydee ..Real SuperheroMy Profile

  19. anak kakjie faham punya tuh, kakjie takde pun rasanya mesti ada komunikasi anak beranak dgn teknologi.
    Jom terjah post menarik dari eiela ..Tanggungjawab Yang Hidup Kepada Yang MatiMy Profile

  20. blogger fofuler katanya, kannnn.. hehe
    Jom terjah post menarik dari sariyusa ibrahim ..MENANTI HARI ESOKMy Profile

  21. Anak-anak pasti dah faham komitmen mamanya sebagai blogger terkenal.

  22. mak aktif kemain lagi sekarang ye ….
    Jom terjah post menarik dari puanbee ..Sistem PBS di sekolah kakakMy Profile

  23. sedeynya… tapi anak2 akak mesti memahami tugas mak nya.. 🙂

  24. Syafiq Лomoтехн says:

    baru perasan. tulisan theme ni besar
    Jom terjah post menarik dari Syafiq Лomoтехн ..Oud – khair al nisaMy Profile

Trackbacks

  1. Sekitar Majlis Menaik-Taraf Stesen Bas Raub, Pahang – #TourismMalaysia 2012 | AI MEDIA NETWORK says:

    […] la, aku mana pernah tinggal Amirul dan mama dia untuk tugas luar kawasan macam ni. Itu pon sebab ajakan kak Kujie. Kalau tak kerana dia yang ajak, memang konfem la aku tak join. Lagikan pulak nak bermalam. Bertolak […]