Malam ini biarkan ku sendiri

” K.jie dah fofuler xmoh reply komen dah ke?”

Chaisss……korang kan, hantar sms ‘makan dalam’ tu.

Bukan kau tak setia atau aku beralih arah,  tapi streamyxku dijangkiti virus siput sedut, badan pun lemau jadinya.

“Segala sesuatu yang kamu kehendaki supaya orang perbuat kepadamu, perbuatlah demikian juga kepada mereka”

©Kujie – tajuk entri bukan main jiwang..sebenarnya malam ini tak de entri, nak luangkan masa balas komen korang yg 3-4 pages.

Hari ini saya telah meruntuhkan ego peribadi dan menghantar email memohon kemaafan dari seseorang berpunca dari entri “Saya Terluka Dengan Komen Ini”  . Kerana ianya bermula di blog dan saya juga berharap ianya juga berakhir di blog ini .

p/s – tak perlu klik, entri tersebut adalah password protected
p/s – saya ingin tidur lena ….

©Kujie ~ Life is short. Live each day as if it were your last and give as if you had unlimited love to give. Serve others as if they were your best and most loving friend

46 Replies to “Malam ini biarkan ku sendiri”

  1. Opss…maksud kak long sejak awal bulan lepas tu, tentang streamyx yang dijangkiti virus siput sedut tu..
    Rata-rata kawan-kawan pun mengalami sindrom yg sama..
    Broadbandpun kekadang 2 x 5 gak. 😳
    .-= Kak Long´s last blog ..Gurindam Kasihnya Ibu =-.

  2. @Kujie,
    “Kemaafan dendam terindah.”
    Teringat pulak lagu Aisyah.

    Hehehe..ni yg Kak Long alami sejak awal bulan lepas.
    Sekarang ni terpaksa cari alternatif lain, jadi.. kurang sikitlah rasa lemau tu.
    .-= Kak Long´s last blog ..Gurindam Kasihnya Ibu =-.

  3. Salam kak jie…
    Kak jie ni kan… mmg terer la kalau bab pilih tajuk. Buat org nak baca apa yg ada didalamnya. Macam tajuk ni, su ingatkan kenapa pulak kak jie merajuk ni…? Bila bukak, rupanya nak ambik masa reply komen. 😀

    Apapun… Alhamdulillah… 🙂
    .-= suara´s last blog ..Rajuk selipar…? =-.

  4. Nak wat camna, sedang lidah lagi tergigit, inikan pulak dengan kengkawan. Harap2 permohonan maaf tu dpt menjernihkan suasana.

    Oh kak jie, iza mintak maaf untuk semua kesilapan tutur kata .
    downpayment ler ni :mrgreen:
    .-= iza´s last blog ..Keajaiban Dunia…. =-.

  5. sabar la kak kujie biasa la tu, sedangkan berdepan pun ada yang tersalah kata…

    dalam tulisan pun mesti ada juga kesilapan yang terjadi… 😉
    .-= shay´s last blog ..Di HARI ahad =-.

  6. Salam kak Jie

    moga malam malam yang mendatang , kak jie sudah mampu tidor dengan lenanya …. jangan ada lagi mimpi yang buruk 😎

  7. suka gambo pijak siput tuh..erk..siput kan tuh?
    .-= arin´s last blog ..Jangan Bagi Adik Tau.. =-.

  8. Oooiitt!!!

    Jie terpijak siapa tu ?? Macam ku kenal je, ekekekke…….

    Tie pun tengah boring ni… rasa malas nak komen (terutama di blogspot) sebab kena loading banyak kali, hu hu..
    .-= Tie´s last blog ..Bila hati terusik =-.

    1. @Tie, hahaha..byk sgt kt taman tadi..tergolekkan..letak garam 🙄
      itulah Tie….mood minggu ni suam2 kuku
      cuaca panas kot

  9. wa..bukan senang nak runtuhkan benteng keegoaan
    walaupun, bukan kita yang bersalah
    tapi mmg semartla…siput
    kat mn kutip tu?
    .-= KampungBoy´s last blog ..Layanlah Drama Best Cinta Gila =-.

    1. @KampungBoy, wat masak lemak, nak?
      kalo nak nnt kak jie hntr semangkuk

      eeemmm..mmg bukan senang…ambil masa juga
      tapi kalau tak dimulakan hari ni…bile lagi?

  10. kak jie,

    comel gigi siput b#b! tu. pakai ubat gigi apa?

    biasalah kak, bila dah sefofuler akak ni kan, ramai lah manusia sia-sia yang nak dicili mulutnya (ke jari yg menaip).

    tapi kan kak, ada rahsia nak saya kongsi, rahsia @## : untuk kuat, untuk tahan lama, untuk mendapat kepuasan, untuk mendapat kenikmatan berlarutan….

    rahsianya…. memaafkan orang. Tak kira lah sengaja ke, memang cari pasal ke, terdengki ke, jika kita maafkan org, maka insyaAllah dapatlah yg dalam senarai @## tadi. cubalah
    .-= AyKay´s last blog ..Untung Isteri Cantek – panduan memilih imam =-.

    1. @AyKay, tak de fikir serisu mcm tu
      mgkn masa tu , kak jie hilang kawalan dan tak guna otak
      membalas balik
      sepatutnya kak jie diam je..simpan..biar mcm mimpi yg kita lupakan.
      bila dah suam2 kuku, tak elok pula tgok
      kak jie yg salah
      kak jie minta maaf
      itu saja
      umur bukan bertambah…umur kita makin mengurang

  11. ya..setuju dengan tindakan kak kujie..
    even kalu kita buat silap dengan tidak sengaja..maaf merupakan satu perkara yang paling baik dilakukan..kerana..hidup biar sedap…

    maksudnya sifat saling bertolak ansur dan tidak terlalu beremosi semasa membalas komen pengunjung patut diamalkan..jangan kita sebagai pemilik blog hendak ertikam lidah dengan pendapat orang yang tidak sependapat dengan kita..

    Regards..
    Zulfitry.com
    .-= zulfitry.com´s last blog ..Cinta Itu Mula Dizahirkan (Part 2) =-.

    1. @zulfitry.com, terimakasih…

      tapi sebenarnya cerita berbeza…hehehe

      saya yang terluka dgn pengomen pengunjung, mungkin waktu itu saya tidak ‘sihat’, otak letak kat lutut 😀 saya pun reply balik, sepatutnya saya diam saje..terima je org nak ckp ape pun…hehehe…

      bile sy dah reply, saya menyesal pula…kenapa sy hilang pertimbangan, jadinya saya minta maaflah sebab saya balas balik dgn cara tak sepatutnya…

      mmg sy bersalah kerana ‘ambil hati’ dgn komen pengunjung…

  12. ekau tangkap jo siput itu, kendian ekau robek an bontot eh… lepas tu ekau carikan cili buekan masak guli cili api..

    kendian ekau sodut2 pungung dio tu, rasakan! huhuhu

    psst: diharapkan line internet pulih sedia kala, dan si Kujie mampu bermaharaja lela di siber ini…huhuhu

    1. @kruel74, kalau kita tak reply komen pengunjung, kita spt tidak menghargai mereka ..bayangkan perasaan kita kalau org tegur tapi tak dibalas sapaan ……terasa seperti tidak ingin menjalinkan perhubungan

Comments are closed.