Menjadi Seperti Yang Kau Minta

Ampuni aku yang telah memasuki kehidupan kalian
Mencuba mencari celah dalam hatimu
Aku tahu ‘ku takkan bisa
Menjadi seperti yang engkau minta
Namun selama nafas berhembus aku kan mencuba
Menjadi seperti yang kau minta
– Chrisye – Menjadi Seperti Yang Kau Minta

©Kujie – Terimakasih semua…. Friendship needs no words… but I sincerely appreciate your taking the time to stop by to share your comments

pssst…! saya mencari yang ke 38,888! dah ade pemenang – esok saya bagitau…preview blog percuma..:lol:

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. wahh..banyaknyer entri..kita 100 pun susah ni..hehe
    .-= Bb Hussain´s last blog ..Apa ada pada 310310 =-.

  2. Bukan setakat tengok jumlah post dan komen je. Tengok jumlah Spam pun terbeliak biji mata 😯
    .-= imran´s last blog ..Malaysian Smart Car =-.

  3. ramainye komen kat blog kak jie… heehe.. tapi nape pilih 38888? saje ek? — kak jie kate.. suke ati lar.. 🙂
    .-= fiezaradzi´s last blog ..Redbull Tawan Sepang =-.

    • tak de makna apa2..cuma bila tengok entri pun ada 88 kemudian komen pun ade 8888, rasa best – benda2 ni hanya berlaku sekali 😆

  4. Nak terjugel mata tengok bilangan post dan jumlah komen..hhee..memang suatu usaha yang memotivasikan kami peminat blog kak jie..

    p/s – memang cantik nombor tuh.. :mrgreen:

    • nombor tu cantik, terus dpt idea buat entri ni

      tapi terus terang – bukan senang
      bila ditempat skrg – komitmen diri sendiri dan memenuhi ‘keinginan’ orang lain
      duduk ditempat skrg mendedahkan diri untuk dikeji
      tak layan salah, di kata sombong
      tak reply komen di kata sombong
      tegur newbie akan dipandang serong

      tapi utk ditempat skrg… kak jie perlu luang byk masa MEMBACA
      fikirkan entri seterusnya
      balas komen yg ratus ( manusia biasa mana terdaya)
      balas email pertanyaan org

      tapi – itu kepuasan

  5. Tahniahhh kepada pemenang..

    Saya masih kebingungan, tidak tahu contest apakah ini.. hehehe..

  6. bukan senang nak hasilkan post sebanyak 1388 tuu. pasti perlukan banyak kesabaran & kekuatan mental & support drp org sekeliling termasuk rakan blogger…

    p/s: sapalah agakanya pemenang bertuah tuu???
    .-= Nadri´s last blog ..Perginya Seorang Pelawak & Penghibur =-.

    • jumlah tu diimport dari blog lama sejak 2007
      banyak tak semestinya berkualiti
      ada juga beberapa entri ‘layan poyo’
      tetapi ini mmg blog peribadi, jadi catatan peribadi utk tuan blog
      cuma tidak keterlaluan sgt lah..ada pintu2 yg tak dibuka utk pengunjung :p

      pemenang dah ada…hehe

  7. banyaknya kak jie….. nanti review blog ke 40,000 plak.. 😀
    .-= Amir´s last blog ..Dari Allah Kita Datang, KepadaNya Kita Kembali =-.

    • i mean, blog owner untuk komen ke 40,000
      .-= Amir´s last blog ..Dari Allah Kita Datang, KepadaNya Kita Kembali =-.

    • kak jie biasanya tiada pengumuman..tiba-tiba
      biar komen atau trafik dtg secara natural
      tak berapa berminat ‘mengofferkan sesuatu utk dptkan balasan’
      selalu ada kejutan

      ini bukan yg pertama..hehehe

  8. Salam Kak Jie…Kusss semangat Iza petang semalam. Risau jugak.
    Tapi pagi ni tengok ada entry baru dan komen2 replied, lega rasa hati. Petanda baik hehehe 😀

    Ooo dah ada pemenang, terlepas lagiii :roll:

    • Iza. entri ringkas
      tak sampai hati tak reply…hehehe..rutin mungkin
      makin elok dari semlm….mlm tadi dah ambil ubat

      terimakasih telefon semalam… jgn risau pagi ni pun ada schedule post dari ‘team sokongan’ he he he 😆

  9. Azizuan says:

    tapi sebab apa 38888..apa yang special ngan nombor tu?
    .-= Azizuan´s last blog ..Tiga Siri TV Mesti Tonton =-.

    • tak de yg special…tiba2 buka Dashboad
      tengok entri ke 1388 dan komen 38880 – beberapa kali TERLEPAS utk snap nombor2 cantik jadi tak mau tertinggal lagi…

      Tiba-tiba saja datang idea untuk cari ke 38888 dan beri kejutan.

      • Azizuan says:

        ohoo..ingatkan nombor tuh dah macam da vinchi code..ada maksud tersirat..haha
        .-= Azizuan´s last blog ..Tiga Siri TV Mesti Tonton =-.

  10. saya mahu! tapi tiba-tiba terfikir jika kak jie preview my blog, mesti saya akan sorok muka di bawah meja laptop, sebab blog saya blog rojak (rojak sedap, tapi blog saya blog rojak yang tak sedap)
    so..tak dapat pun tak apa lah.. :mrgreen: :mrgreen:

    • Tiap org ada standard piawaian masing-masing. Kita tak mungkin memenuhi setiap kriteria yang ditetapkan untuk semua kategori tetapi jadilah ‘diri sendiri’ dan jangan sesekali ‘pandang rendah’ atas kemampuan diri sendiri ( tetapi biarlah seperti padi yang berisi makin tunduk ).

      Kalau kita sendiri tak hargai apa yang kita lakukan, luangkan ( dalam kes ni “blog kita” ), siapa lagi? Kita mesti suka dengan blog sendiri baru kita akan dapatkan keluarkan sesuatu yang ‘disukai’

      huhuhu….. berleter pagi2 buta…makcik2 sungguh!

  11. war…sudah 1000++ posts? Ganas! Ganas! 😈
    .-= tekkaus´s last blog ..Peri-fying Earth Hour Dinner At Nandos! =-.

    • import semua entri dari blog lama….. dari 1/5/2007 walaupun blog ini ( domain dan hosting ) hanya bermula dari 7/2008

  12. mama.macam biasa. kagum dengan cara mama blogging 😀 tetap merendah diri even dah jadi antara mereka yang top blogger 😀 hihi

    siapalah yg bertuah dpt review blog dr mama eh :p
    .-= yonna´s last blog ..Mereka-Mereka =-.

    • uik…. duduk ditempat skrg mendedahkan diri secara terbuka untuk dkeji dan diselidik segala kekurangan..tunggu masa je org nak cari salah silap kena fire…hahahaha

  13. siapa la orang bertuah tu. tak sabar nak tahu ni. hehe
    .-= zaiMi´s last blog ..Perlumbaan Formula 1 Di Malaysia 2010 =-.

  14. berdebar2 pula macam debaran artis di malam anugerah.. adakah ku terlewat atau tercepat..

    kak jie,, ada pertanyaan untuk anda di sini..

    • cikgu – ABPBH 2010 pun tengah berlangsung – pemenang ABPBH pun dapat trofi…blog ni pun sama le..ada anugerah juga

  15. Wan Perlis says:

    bestnya..adakah wan perlis ? 🙂
    byk post dan komen.dah brp tahun kak kujie blogging?
    .-= Wan Perlis´s last blog ..Bagaimana cristiano ronaldo ajar aku blogging =-.

  16. huhu nampaknya akan ada pemenang bertuah pagi esok, huhuhu

    saper la yg bertuah tu, standby untuk bandwith tinggi bagi blog korang besok
    .-= mijie´s last blog ..USD $1 pun duit jugalah, ada nilainya =-.

  17. Wah..bestnyer pemenang dapat preview blog percuma..meletup la traffic blog tuh..hihih
    .-= Jmay´s last blog ..Rezeki dikala sibuk =-.

  18. sedapnya kak jie nyanyi..hehe

    best ek wordpress boleh view camtu
    .-= chekgu naman´s last blog ..Rumah Dah Siap Pahat Masih Berbunyi : Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2009 =-.

    • hehehe..suka lagu tu, lirik mcm kena sungguh….
      kalau kalau wordpress.com percuma baik guna blogspot
      kalau wordpress.org domain selfhosted je aga besg guna wordpress
      tapi dashboard wp mmg lain – ada incoming link kita boleh cek backlink
      ada senarai komen dgn IP sekali

  19. Dauspozi says:

    agak2 sape la ye… huhu :roll:
    .-= Dauspozi´s last blog ..Tips Mencipta Identiti Tersendiri Di Dunia Blogging =-.

  20. denaihati says:

    Selagi hidup selagi itu kita usaha untuk berbakti kepada seramai manusia yg boleh bila mata dah terpejam tinggal segalanya
    .-= denaihati´s last blog ..Google Page Rank Update : Denaihati.com PR4 =-.

    • berikan gambaran yg baik utk semua org – nak buat baik bukan senang tapi nak buat sebaliknya seribu satu peluang ada…

  21. entry ni komen semua dah lebih 40K. entry sebelum ni la kot. hahaha. berhenti berharap. huhuhu
    .-= mrkay´s last blog ..MyEBuzz.net – Site blog ping/buzz terbaru! =-.

  22. saya kot?

  23. cemane akak tau? 😉
    .-= zida´s last blog ..Kata Kunci Yang Tak Berapa Nak Munasabah =-.

  24. wow! besor2 angka tu.. huhuh
    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

    tahniah.. tahniah! hehehhe
    .-= maza´s last blog ..Terang Hati =-.

  25. kreuger says:

    aih… bila lah saya nak terer macam kak jie.
    hehehe.. maklumla, buat blog pon secara sambilan jer.
    tapi yang jeles tang komen tuh.. hehehe meriah sungguh.
    .-= kreuger´s last blog ..Kalau takda rotan, pelempang pon berguna jugak =-.

  26. siapakah orangnya? woohoo
    .-= Zala Wajik´s last blog ..ex-Classmates =) =-.

  27. jeng jeng jeng..

  28. confirm yg ini bukan.. hohoho
    .-= topo´s last blog ..Aktiviti Stormtrooper Semasa Cuti =-.

  29. Mr.Bintang says:

    Ok.. kompom.. saya yg ke 38,888 ekekekeke.. :mrgreen:

  30. sangat suka 38,888 . sebab tarikh lahir saya!! and justkhai. ahaks

  31. saye jadi yang ke 38881 la..semua xnak komen nak tggu 38888..huhu

Trackbacks

  1. […] Wajik yang bertuah dengan komen pertama di blog ini telah menjadi pengkomen yang ke 38,888 ! Anugerah hebat seperti ABPBH 2009 semalam.  Seorang murid sekolah Tingkatan 3 tetapi mempunyai […]