My world turned upside down!

Saya ada kat rumah ni…nak kata baik belum baik.Dalamย  tempoh untuk membiasakan diri. Hari ini jumpa doktor pakar di Hospital Sg. Buloh dan kemungkinan saya akan mengalami ‘kecacatan’ kekal.

Saya perlu buat MRI ( Magnetic Resonance Imaging ) scan pada 10/08/2009 nanti…..lambat nak tunggu temu janji tapi itu saja tarikh yang ada. Tunggulah giliran…sabar kerana hakikat kehidupan yang tidak dapat lari dari ujian.

Rasanya itu sajalah yang dapat saya kongi… saya belum bersedia untuk bercerita.ย  Macam kejutan.

Esok malam saya akan jalani rawatan Pusat Rawatan Islam Manarah di batu 17, Kuang bersama ustazah saya, Ustazah Norhayati anak murid Tuan Guru Dr Hj Jahid bin Hj Sidek .

Terimakasih untuk doa dari kawan-kawan di sini, yang beremail , bersms dan panggilan jauh. Maaf, ada yang tidak dapat dibalas kerana saya tidak pasti apa yang hendak ditaip.

**********************************************

Dua hari lepas, saya buka lamanblog.com tetapi dapat pesanan seperti dibawah :

Welcome to the home of lamanblog.com

To change this page, upload your website into the public_html director

Saya hubungi Rusdy (Bob) dan ini balasannya….

Human error menyebabkan LamanBlog.com tak dapat berfungsi sehingga sekarang. Tidak ketelitian dalam pemindahan server menyebabkan semua files dan database hilang! Gua sangkakan sudah backup! rupanya benda lain yang dibackup. Sadis! Gua pun dah takde backup skang, theme pun ntah kemana. Jadi bagi masa untuk gua up semula – http://rusdy.com/matinya-lamanblog-com

Sempat lagi lah saya ni busy body…kan…kan…suka benor nak ambil tau hal kawan-kawan sedangkan my world pun turned upside down!

Saya cuma buat hebahan khidmat masyarakat untuk kawan-kawan.

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

35 thoughts on “My world turned upside down!”

  1. bunyik nama penyakit tu cam seriau jer dengar …
    walocamnepon saya harap Jie banyak2 bersabar
    percaya pada Dia Yang Maha Mengasehani
    .-= uji6june´s last blog ..Sehari Yang Memenatkan (bolehlah yek letak tajuk ni … sebab tak tau nak letak tajuk mende ..) =-.

  2. insyaallah kak jie akan sihat seperti biasa. pjan doakan yang terbaik buat kak jie. Ada artikel mengatakan air adalah penawar yang paling mujarab buat sebarang penyakit kecuali mati. Kak jie banyakkan minum air kosong.
    .-= pjan´s last blog ..Menanti saat kelahiran cahayamata =-.

  3. hopefully kak Jie jangan down. fight for it. tulis pengalaman dan jadikan ia sebagai satu social contribution untuk pihak lain yang samaยฒ melaluinya. info kita tu amat berguna pada orang lain, insyaAllah…

  4. salam kak jie.

    maaf kerana lambat ketahuan, kerana saya ‘keluar’ dari ‘online’ untuk seketika. Didoakan agar akak diberi kekuatan, kesabaran, perlindungan dalam menghadapi ujian yg dihadapi. Semuanya adalah aturanNya, dan tiadalah aturan yang terbaik daripada aturanNya.

    salam. Aykay

  5. salam.. moga kak jie sembuh cepat.. moga2 dijauhi dari segala penyakit.. amin…
    .-= Kill-Vearn´s last blog ..Grab Yahoo Messenger 10 Now! =-.

  6. Salam Akak Jie…..

    Kehidupan manusia seringkali diduga mengikut kemampuan. Itu mmg benar.
    Kesakitan, kesihatan, kebahagiaan, kedukaan, kesenangan, kesusahan & sbgnya….itu adalah dugaan.
    Selagi kita b`nama manusia adanya…..ketentuan sesuatu kejadian itu sudah pasti.

    Semoga Akak cepat sembuh. Setiap penyakit itu pasti ada penawarnya. Cekalkan hati…tabah m`lalui hari2 yg indah mahupun pahit.

    Setiap hari adalah indah, ianya akan b`tambah indah bila Akak sentiasa tersenyum. ๐Ÿ™‚
    .-= Zymazara´s last blog ..Gedik2 Si Baju Pink =-.

  7. Sy harap kak jie cepat sembuh
    dan dapat berblog seperti biasa.
    .-= Eriyza´s last blog ..Senyuman Sapaan Sopan =-.

  8. Alamak!!

    Tie blur lagi laa…. Adoi…. susah nak faham ni..

    Jie ada problem apa ni ?

    Walaubagaimanapun, Tie harap Jie tabah. Ramai yang sayang kat Jie ni…..
    .-= Tie´s last blog ..Malam Pertama =-.

    1. @Tie, tak de apa yg blur Tie
      mcm biasa je arr
      cuma ade something wrong somewhere…hehehe

      Jie pun sayang Tie juga..muahhh! ๐Ÿ˜†

  9. kak jie, moga tabah tempuh apa pun ujian, memang hidup ni macam tu, kadangkala down sangat, kalau tak sihat, moga cepat sembuh ya. ๐Ÿ™
    .-= zany´s last blog ..Trauma =-.

  10. alamak sedihnya..

    kujie, kalau masuk wad tu nanti, bagi tau maza yea.. nanti maza datang dengan kengkawan sekali.. huhu.

    salam ziarah gitew

    huhuhu

    mudah2an tabah hatimu, dan diberikan kekuatan serta dikurniakan kesihatan dan umur yg panjang.. aminnnnn
    .-= maza´s last blog ..Kelab Jiwa Luka =-.

    1. @maza, korang ni …jgnlah komen sedih2 mcm ni…. sy tak de apa2 serius sgt pun

      tadi blk hospital boleh melancong ke kg melayu subang lagi tau…jumpa client..submit plan..hahaha

      masih nk kejar duniawi..kehkeh ๐Ÿ˜†

Comments are closed.