Nak Show Off Sikit

Kedua-dua anak bujang saya balik bercuti mid sem. Hujung tahun ini  ( dua tiga hari lagi ) suami saya pula akan balik bercuti.

Biasanya mak-mak macam saya ni, bila dah ahli keluarga lengkap ada di rumah, dah tak ingat nak beronline sangat. Ada banyak hal yang menarik yang boleh dikongsi bersama keluarga.

Seronok dapat dengar suara mereka bersembang, bergurau , ketawa dan bercerita hal masa kini. Bila korang dah jadi mak, barulah faham macam mana perasaan yang nak digambarkan.

Anak-anak saya bukan jenis terperap dalam bilik dengan hal sendiri-sendiri. Walaupun mengadap laptop masing-masing, tetapi semuanya berkumpul di ruang tengah rumah.

gambar keluarga

©kujie – ada beberapa entri yang telah dijadualkan

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. keluarga bahagia, saya turut senang dan semoga makin banyak waktu luang anda bersama keluarga..
    Jom terjah post menarik dari Jefry ..Jasa Sedot WC Bekasi Telp. 021-9466-8989 | Sedot WC Jakarta DepokMy Profile

  2. seronoknya kak jie.. hepi family ni.. 🙂
    Jom terjah post menarik dari Aya ..10 Blog Malaysia Popular 2013My Profile

  3. keluarga spek mata.. cuma kak jie je tak pkai spek.. hehe
    Jom terjah post menarik dari Anarm ..Selamat Tahun Baru 2013My Profile

  4. syaifuddin alias says:

    alaa…beriadah bersama ..ok jugak kan kak kujie 🙂
    Jom terjah post menarik dari syaifuddin alias ..Keputusan Penuh Contest SEO ExtravaganzaMy Profile

  5. Family adalah terapi terbaik 😀
    Jom terjah post menarik dari Myra Jay ..Pencapaian terbaik sepanjang 2012My Profile

  6. sesekali bercuti dari online mmg best. tapi jika ianya berterusan..akan rasa juga seperti jiwa kacau.

    tp nampaknya kak Jie dah buat persiapan utk blog Kak Jie nampaknya dgn entri yg auto publish
    Jom terjah post menarik dari Ladfe Amir ..Bloglist Setahun Dari Ciklaili.comMy Profile

  7. semua orang pakai spek. hehe..
    kecuali emaknya..
    Jom terjah post menarik dari ohcikgu ..Menang hadiah contest-contest tahun 2012My Profile

  8. Mmg nampak semuanya riang gumbira…
    Moge terus kekal bahagia dunia akhirat…ameen
    Jom terjah post menarik dari hafizmd ..9 Ciri Suami IdamanMy Profile

  9. happy familyy….

    kami ni anak2 masih kecik2 lagi… paling besar baru nak masuk dajah 4… 😉
    Jom terjah post menarik dari Ummi Hanie ..Muzium BerhantuMy Profile

  10. Anak-anak masih membesar. Apa yang boleh dikatakan rumah bersepah dan suara haruk piruk anak-anak bergurau senda.
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Bloglist Setahun Dari ciklaili.comMy Profile

  11. Anak masik kecik lagi,tak dapat nak sembang macam orang dewasa,tetapi dalam hati seorang ayah macam saya memang sgt gembira bila dikelilingi oleh anak-anak – macam2 ragam 🙂
    Jom terjah post menarik dari azman ..Facebook Group – Bukan Semua Boleh JoinMy Profile

  12. Seronok bila berkumpul ramai-ramai bersama ahli keluarga. Tapi, amalan ini sudah semakin luput dan hilang daripada kebiasaan kita.
    Jom terjah post menarik dari Arrazi ..5 Teknik Gaya Belajar Tok KenaliMy Profile

  13. Beberapa tahun lagi maybe giliran kawe lak sesekali jumpa anak yg jauh diperantauan… Gitu lah hidup ni kan?
    Jom terjah post menarik dari Dulu Lain Sekarang Lain ..The Rock Shop: Hard Rock Café Is in KKMy Profile

  14. sesekali dapat berkumpul beramai-ramai best kan, pasti macam-macam cerita keluar…peluang macam nih pun bukan selalu kan kak…
    Jom terjah post menarik dari papa mifz ..Masalah Sembelit BayiMy Profile

  15. memang bila masing2 dah duduk jauh2 bila dapat berkumpul semua seronok betul rasanya..
    Jom terjah post menarik dari pipoq ..iPhone 5 Gadget ImpianMy Profile

  16. salam,sis..nak ajak sis join segmen..segmen entry terbaik 2012 untuk direview..
    harap dapat sambutan dari blogger senior macam sis..
    Jom terjah post menarik dari afif ..SEGMEN BEBAS SYARAT:Entry Terbaik 2012 Untuk DireviewMy Profile

    • terimakasih afif.. kak jie ni tak dpt nak beri komitmen kalau join kontest … anak2 dan suami balik bercuti, mmg makin kuranglah masa kat online

  17. sorang je tak pakai spek..hehe
    Jom terjah post menarik dari cikgu naman ..iPhone 5 Gadget ImpianMy Profile