Radiology Appointment Notification

MRI

Hari tu doktor  bagi prednisolone 5mg.

9/8 – 8 malam – makan 8 biji – done
10/8 – 6 pagi – makan 8 biji
Jangan makan 4 jam sebelum temujanji
Jangan minum 2 jam sebelum temujanji
Sila sahkan kedatangan 1 hari sebelum tarikh temujanji.
Datang awal 15 minit sebelum waktu temujanji.

©Kujie – doakan saya.
p/s – Ini adalah post berjadual.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. kak kujie.. sakit apa? saya pon igt nk scan ngn MRI baru2 ni, lps cek doc cakap xde apa2, alhamdulillah, xperlu scan, hnya perlu ujian lain.

  2. teringat pulak kat emak.
    hampir setiap bulan ada temujanji ambik ubat, check darah.huhu..

    harap semua ok.

    • @fiezabaiduri, ambil darah tu yg tak tahan tu………cepat sgt rasa loya …nak pitam..lemah semangat sungguh! :mrgreen:

  3. temujanji apa eh? walaupun apa yang kak jie lakukan, saya doakan semoga kak jie dilindungi dan dirahmati. insya allah tiada apa yang perlu dibimbangkan.

    semoga cepat sembuh!
    .-= megat´s last blog ..Prototaip Tema Baru, Separuh Perjalanan Untuk Siap Sepenuhnya =-.

    • @megat, Terimakasih…. MRI scan tu kejap je..tak rasa apa2 sangat…tapi berdebar juga bila di masukkan dalam terowong tu… 😆 Hanya berzikir dan selawat untuk tenangkan hati 😉

      Seminggu lagi ada temujanji…tgok result mcm mana….dulu doktor cakap ” kecacatan kekal”, tapi entahlah…kita berusaha juga

      • @Kujie, seram juga masuk mesin tu. dulu saya pernah masuk disebabkan migrain yg kronik. masa tu keje titan petchem, pasir gudang.

        tgh buat keje pepanas tghari buta blh pengsan. terus company bw pegi specialist dan ketika itulah merasa masuk mesin tersebut utk scan kepala.

        rasa macam nak pegi merentas masa bila masuk mesin tu ha3

        insya allah tuhan maha mengetahui.
        .-= megat´s last blog ..Prototaip Tema Baru, Separuh Perjalanan Untuk Siap Sepenuhnya =-.

  4. Semoga semuanya berjalan lancar dan harap-harap semuanya OK..
    .-= samdaddycool´s last blog ..Headscarf hijab Modern BEADS : Koleksi Tudung Permaisuri manik corak bunga =-.

    • @samdaddycool, temujanji hari ni ok … kak jie org pertama buat scan… sejuk betul dlm terowong MRI tu…nasib diselimutkan…masa dlm tu dia suruh tidur..tapi mana boleh lena..dik selawat, zikir bagai…

  5. Neeza doakan Kak Jie sihat sejahtera setiap hari… dijauhi dari sebarang perkara yang tak diingini… jaga diri ya Kak Jie..
    .-= Neeza´s last blog ..Ummi marah? =-.

  6. moga2 Kujie terselamat dan terhindar dari segala apa yg marabahaya….

    huhuhu
    .-= maza´s last blog ..Murka saban masa, Dari Pagi membawa ke Petang =-.

  7. Sekarang Kujie tengah dalam temu janji dengan doktor kan? 😉

  8. Semoga semuanya berjalan dengan baik…lama tak jengok blog kak…rasanya ni la theme yang paling cantik pernah saya tengok sejak berkunjung ke blog akak…ungu lembut..comel tul!
    .-= wanwma´s last blog ..No.1 Dari 100 Tokoh Paling Berpengaruh Di Dunia =-.

    • @wanwma, terimakasih… tapi theme ni masih ada beberapa kekurangan…dah penat edit dari theme asal..mgkn nanti baru dibetulkan

  9. semuga semuanya dipermudahkan oleh Allah swt…
    .-= denaihati´s last blog ..Contest Weblog Popular 1Malaysia =-.

  10. Iza harap semua akan okey 😐
    Insya Allah.
    .-= iza´s last blog ..Doa buat Tisya… =-.

    • @iza, temujanji hari ni semua ok..sekejap je..kak jie org pertama yg buat scan…keluar je setengah jam selepas tu tgok dah berderet org menunggu…nasib baik temujanji jam 8 pagi, kak jie dtg awal :mrgreen:

  11. Salam hormat wahai kujie.

    Bila ada temujanji, ini yang paling penting. Selapas dapat ubat. Temujanji pula dengan bantal. Itu untuk Abang long … hehehe

    • @Abang Long, ooo…penat menunggu ke abg long…? :mrgreen:

      saya pula, loya……..sbb tiap kali ambil darah saya mesti nak pitam..walau sikit 😆

Trackbacks

  1. […] masuk dalam terowong MRI minggu lepas, esok ( 19/08/09)  saya ada temujanji dengan Doktor Wong yang cantik manis dan […]