Radiology Appointment Notification

MRI

Hari tu doktor  bagi prednisolone 5mg.

9/8 – 8 malam – makan 8 biji – done
10/8 – 6 pagi – makan 8 biji
Jangan makan 4 jam sebelum temujanji
Jangan minum 2 jam sebelum temujanji
Sila sahkan kedatangan 1 hari sebelum tarikh temujanji.
Datang awal 15 minit sebelum waktu temujanji.

©Kujie – doakan saya.
p/s – Ini adalah post berjadual.

25 Replies to “Radiology Appointment Notification”

  1. kak kujie.. sakit apa? saya pon igt nk scan ngn MRI baru2 ni, lps cek doc cakap xde apa2, alhamdulillah, xperlu scan, hnya perlu ujian lain.

  2. temujanji apa eh? walaupun apa yang kak jie lakukan, saya doakan semoga kak jie dilindungi dan dirahmati. insya allah tiada apa yang perlu dibimbangkan.

    semoga cepat sembuh!
    .-= megat´s last blog ..Prototaip Tema Baru, Separuh Perjalanan Untuk Siap Sepenuhnya =-.

    1. @megat, Terimakasih…. MRI scan tu kejap je..tak rasa apa2 sangat…tapi berdebar juga bila di masukkan dalam terowong tu… 😆 Hanya berzikir dan selawat untuk tenangkan hati 😉

      Seminggu lagi ada temujanji…tgok result mcm mana….dulu doktor cakap ” kecacatan kekal”, tapi entahlah…kita berusaha juga

      1. @Kujie, seram juga masuk mesin tu. dulu saya pernah masuk disebabkan migrain yg kronik. masa tu keje titan petchem, pasir gudang.

        tgh buat keje pepanas tghari buta blh pengsan. terus company bw pegi specialist dan ketika itulah merasa masuk mesin tersebut utk scan kepala.

        rasa macam nak pegi merentas masa bila masuk mesin tu ha3

        insya allah tuhan maha mengetahui.
        .-= megat´s last blog ..Prototaip Tema Baru, Separuh Perjalanan Untuk Siap Sepenuhnya =-.

    1. @samdaddycool, temujanji hari ni ok … kak jie org pertama buat scan… sejuk betul dlm terowong MRI tu…nasib diselimutkan…masa dlm tu dia suruh tidur..tapi mana boleh lena..dik selawat, zikir bagai…

    1. @wanwma, terimakasih… tapi theme ni masih ada beberapa kekurangan…dah penat edit dari theme asal..mgkn nanti baru dibetulkan

    1. @iza, temujanji hari ni semua ok..sekejap je..kak jie org pertama yg buat scan…keluar je setengah jam selepas tu tgok dah berderet org menunggu…nasib baik temujanji jam 8 pagi, kak jie dtg awal :mrgreen:

  3. Salam hormat wahai kujie.

    Bila ada temujanji, ini yang paling penting. Selapas dapat ubat. Temujanji pula dengan bantal. Itu untuk Abang long … hehehe

    1. @Abang Long, ooo…penat menunggu ke abg long…? :mrgreen:

      saya pula, loya……..sbb tiap kali ambil darah saya mesti nak pitam..walau sikit 😆

Comments are closed.