Saat hatiku berdetik, kutahu kala itu juga hatimu terusik

jangan hebohkan kebaikan yang kita buat

Itu keyword yang datang hari ini. Jadi tiada entri hari ini kerana sepanjang hari Jumaat yang mulia ini, semuanya perkara yang baik-baik saya buat. Sebenarnya Β macam Garfield selonggok atas sofa tukar-tukar channel HBO, Star Movie, Max

Blogger tegar, mana boleh tak publish entri,kan?

sonata musim salji


Encik suami cakap, salji dah turun kat tempat dia. Yang putih-putih atas kepala tu bukan uban tau… ha ha ha..perasan mudalah abang ni!

Secara tradisinya sepanjang tahun kami akan bercuti 2-3 kali tetapi untuk tahun 2009 semua cuti-cuti Malaysia telah dibekukan kerana Along dan Angah terlibat dengan peperiksaan utama. Rancangnya hujung tahun selepas Along selesai SPM atau awal tahun 2010 kami akan bercuti sekeluarga seperti tahun-tahun sudah.

Kita merancang, Allah yang menentukan. Akhir September, Encik Suami pula yang terpaksa keluar negara atas urusan kerja. Saya tak seronok untuk bercuti bila salah seorang ahli keluarga tak ada. Rasa ada separuh hati yang tertinggal.

Untuk beralih angin, kami anak beranak tetap juga akan bercuti, bersantai di hotel tetapi hanyalah di Kuala Lumpur. Jaraknya dari rumah hanyalah 41 KM dan kalau memandu pun sekitar 30 minit. Mungkin melawat tempat-tempat menarik atau turun naik tren.

Dear Ms. Ku,

Good day to you.

We have attached here the confirmation letter for your booking at Legend Hotel, Kuala Lumpur (20 – 22/12/2009).

Have a nice day!

Thank you and regards,

Pada kawan-kawan yang sudi, hubungilah saya untuk kita mengeteh . Food court ok , jangan sesekali di kedai mamak. Saya geli spesis berbulu itu… imagine mamak tu pakai baju lengan panjang le pula..hahaha

p/s – terimakasih life4hire kerana menyelesaikan masalah uploap gambar di blog – seperti SuperHero yang sentiasa ada apabila diperlukan.

Β©Kujie – People do stupid things to make them popular, don’t you think so?

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Senoroknya muda boleh muda balik.tahun ni tentu tak dapat bercuti dengan keluarga.tahun depan bolehlah bawa semua sekali.
    .-= mesticun´s last blog ..Disini disana suami isteri tanggungjawab =-.

  2. moge kak jie n anak2 hepi mase cuti tu nnt yer..

    p/s-saye tiap2 minggu kene drive kl-jb n duk hotel..huhu :roll:
    .-= hafizmd´s last blog ..Aku Cukup Pelik! =-.

  3. cik zatil says:

    kak jie suka baca part makhluk berbulu tuh.. gelak sakan..

    adoi kedai mamak neh ada yg blh laa, ada yg haut trus!

    kak jie miss u! muach!

    • @cik zatil, sgt2 memilih bab kedai mamak
      kadang2 pergi juga kalau dah tak de pilihan
      tapi selalunya pilihan terakhir selepas memilih …hehe

  4. Salam~~ Tuan Umah~~ hehehe~ Datang nak baca n Klik2 πŸ™‚
    .-= hanc~´s last blog ..Mentang2 ade 5 hari lagi. Chiss!!!! Streamyx Oh Streamyx =-.

    • @hanc~, moga apa yg dibaca memberi manafaat, itu yg lebih utama

      • @Kujie, Salam lagi kak jie~~ Napa semua panggil “kak jie”?? Boleh ke hanc panggil kak Jie gak?? πŸ˜€

        *Ape kes ngan klik2 tu tak faham balik~~
        boleh ke hanc comen kata nak klik2.?? cam hanc comen hanc sebelum nie>?

  5. salam kujie….memang tak seronok bila anak tak join…bila yang kecik cuti sekolah..yang besar tak cuti….bila yang besar cuti..yang kecik pulak tak cuti..habis camno…

    lelama tekadkan hati gi jugak walaupun 2 anak tak join…satu kat india tu memanglah tak join…yang sulung pulak ada exam….

    nanti kita tukar no hp lah yer…nak jumpa otai dan nak tau tip-tip dari kamu….akak pun memang tak suker gi ke tpt byk bulu tu….cik abg pulak suker….alamak terlebih sudah…
    .-= kak ina kl´s last blog ..Tomyam putih 2 (resepi yang lain) =-.

    • @kak ina kl, kita segeng…sy tak suka g kedai mamak

      tak suka org berbulu lebat tu memasak…mgkn sebab kita ni perempuan, hari2 memasak!

      kak ina, boleh contact sy klik kat tepi tu ” hubungi saya’

  6. dekat nya kak jie..kalau rumah dilot tu memangla jauh dari kl..sekarang nak bercuti pun payahla kak jie, dekat malaysia pun dah ada gempa bumi..
    .-= dilot´s last blog ..contest hidup berani untuk gagal =-.

  7. hoho. semua orang dah masuk mood bercuti plak.. πŸ˜‰
    .-= earnword´s last blog ..Make Money with Infolinks =-.

  8. seronok pula tengok orang lain dapat bermain salji yang terhasil dari alam semulajadi (hu3). ini tidak, dapat merasa salji buatan di genting highland je.

    blogger tegar? nampaknya saya masih belum capai tahap itu apatah sejak menerima impak realiti kehidupan yang semakin sukar.
    .-= megat´s last blog ..Amukan Power Ranger, Sikit Lagi Nak Jadi Kesatria Perkasa Hitam! =-.

    • @megat, nak update hari2 boleh megat
      tetapi dgn gaya penulisan yang berbeza
      kalau serius je…hari2 pun org jemu nak baca blog kita
      sesekali je selit yg berat2

      tgok bestlah megat, tapi dah duduk sana…. tak selesa nak gerak sana sini

  9. Nak ikut turun naik tren leh tak? Huhuhu πŸ˜†
    .-= yati´s last blog ..kami kekenyangan =-.

    • @yati, jom…jom..naik monorel, turun naik lrt, turun naik putra lrt, kemudian naik komuter…hehehehe….lepas tu naik turun shopping complek

  10. Wah sudah semestinya menarik berada di tempat bersalji. *menarik ke?*

    Kakjie fobia dengan species mamak ke?

    Dulu kalau nak makan roti canai kedai mamak je ada, alhamdulillah skrg orang melayu Islam sendiri dah pandai. πŸ˜‰
    .-= Nikuve´s last blog ..Kerosakan yang berlaku di muka Bumi berpunca dari Lelaki? =-.

    • @Nikuve, sekali menarik tapi hari2 susah hidup…. nak gerak pun tak best

      kedai mamak bukan nak makan roti canai semata2…tapi kedai mamak selalunya menjadi tempat pertemuan dlm group

  11. boleh sahaja santai dgn maza..

    maza tak ke mana2.. heheheh

  12. wow! seronoknyee salji.. bleh wat snowman.. ehh.. bulan ni krismas kn? nk g cari stokin.. hehee..
    .-= Anarm´s last blog ..Buat web guna cPanel atau DirectAdmin =-.

  13. ada PC Fair di KLCC…
    .-= Lan Bingka´s last blog ..Berkenalan dengan bius =-.

  14. Salam,
    Nak popularkan lagi keyword tu, jadi saya copy paste balik kat sini, hahah

    jangan hebohkan kebaikan yang kita buat
    .-= mazudi´s last blog ..Santai dengan tiga anak jantan sambil lihat ombak besar di Pantai Kuala Abang =-.

  15. selamat bercuti2 malaysia kak jie

    .
    .
    .
    .

    People do stupid things to make them popular, don’t you think so?

    tersangatlaaaaah betul

    rasa nak gelak pun ada bila mengingatkan peel org yg nak popular ni..
    haaaaaaaaaaaiihhh… kak jie percaya tak, blogger pun ramai yg berebut nak popular… nak popularkan blog dia…
    tak salah tu… sape tak suka popular kaaann πŸ˜€
    cuma , jgn smpi nmpk sgt kita PSIKO… ishh… ngeri la dgn org yg gila populariti ni…

    eh… macam blog sendiri plak..
    hikkssssss
    .-= kutaksempurna´s last blog ..Agenda Tersembunyi di Malam Jumaat ** WINK ** =-.

    • @kutaksempurna, bab blogger macam tu dah lama sgt tgok
      kalau kita tegur nnt keluar ayat keramat

      ” dengki, melayu nk jatuhkan melayu ”

      org jenis buta hati, tak nampak diri sendiri….org yg melihat, org yg menilai

      biarlah …. si luncai terjun dgn labu2.nya

  16. :mrgreen: :mrgreen: missing u. pekabo mama? sihat tak? :mrgreen:
    summer dh abes exam. Yehuuu yehuu…!

  17. β™₯chentatikuβ™₯ says:

    tak kesah kat mana-mana pun.
    yang penting aktiviti yang kita buat + bersama orang yg tersayang, dah cukup buat kita hepi!

  18. Selamat bercuti nanti…. saya pun sebenar2 bercuti mulai esok. πŸ™‚
    .-= TokNabe´s last blog ..Tak Tahu Jalan? =-.

  19. pssst kak.. bile nak dating?? :mrgreen:

    bile tido hotel walaupun dekat ngn rumah pon dah rase seronok πŸ˜†
    .-= ~mrs azmi~´s last blog ..piknik aidiladha @ Teluk Batik =-.

  20. Selamat bercuti bersama anak-anak.
    Masa tu tengah sibuk betul dengan Akta Rahsia.
    Hi-tea kat legend pun sodap!
    .-= Kak Long´s last blog ..Pulai berpangkat naik, manusia berpangkat turun =-.

  21. asal bawak berjalan..mmg anak-anak suka.tempat lain dari yang lain .enjoy ye kak jie..
    .-= arin´s last blog ..Selamat Pengantin Baru =-.

  22. beberapa hari lalu..baru jer melalui hotel lagend tuh…nak shoping2 skali yer kak?
    .-= izzah´s last blog ..Lelaki Sejati =-.

  23. hehe teringin nak pergi luar negara then main salji :roll:
    .-= Melz´s last blog ..Melz Nak Tanya ? =-.

    • @Melz, jom melz main..haha dekat sunway pun de nak main salji..xyah g luar negara dh sekarang ni..support la negara sendiri..huhu
      .-= Mr. Cuz´s last blog ..HIDUP BERANI UNTUK GAGAL =-.

  24. pernah sekali semasa duduk di KL kami sekeluarga bercuti di sebuat hotel di Mid Valley ( suka sebab ada kolam, dekat dgn shopping complex dan banyak game untuk anak2) baru je check in dapat call abang ipar dari Sabak Bernam tengah tunggu depan rumah.
    .-= denaihati´s last blog ..HIDUP BERANI UNTUK GAGAL =-.

  25. Teringin pulak sini salji kan? :p
    .-= tekkaus´s last blog ..2012-An Emotionless Epic Disaster Movie =-.

  26. tahun lepas kami ke melaka. perancangan utk tahun ni telah dibuat. sama mcm kujie jugak nak pi lepak di hotel je, bagi peluang budak2 berendam kat kolam. tahun ni tak cukup korum krn adik ipar dah slmt bersalin pd 28hb nov lepas
    .-= kenari´s last blog ..Sibuk dan Menyibuk… =-.

    • @kenari, anak2 dah besar, ikut rentak dia org pula, tapi bukanlah keterlaluan pun…mgkn jalan2 tgok movie ke…masing2 dah lepas SPM & PMR….nak rest katanya πŸ˜†

  27. memang ramai org yang buat keje bodoh nak jadi popular.
    tak pakai baju pon popular jugak.
    kalau tak pakai baju kat kedai mamak, lagilah popular:P

    rindu blog nieh.
    dah seminggu menahan sabar….

    windu kat kak jie jugak!!!
    .-= cheryna´s last blog ..sha: announcement =-.

  28. ermm~ kat mana yang dah turun salji tu, kak jie?
    teringat pula saya pada rakan-rakan yg sedang sambung blaja di UK~
    mesti seronok mereka dpt main salji kat sana~ πŸ™‚
    .-= Akuro San´s last blog ..Do You Hate Me? =-.

    • @Akuro San, Abg kat Algeria – kak jie tak tahan aihhh tmp sejuk
      pergi Cameron Highland yg dah panas tu pun dah rasa tek selesa nak berstokin je pijak lantai πŸ˜†

  29. rumah kakjie kat maner sebenarnye??huhu
    best2nye cuti2 malaysia ni..bile la nak habis exam ni..xsabar nk g bercuti plak..huhu
    yang persoalan kakjie pasal People do stupid things to make them popular, mmg kebanyakan yang akan buat mcam tu sekarang ni sbb ia lebih berkesan..hehe
    .-= Mr. Cuz´s last blog ..Alam Kerjaya Ku Hampir Bermula =-.

    • @Mr. Cuz, Hulu Selangor dekat2 Rawang tapi daedah lain-lain πŸ˜†

      Dulu dok KL sebelum pindah sini 7 tahun lalu
      sebab tu rasa kelakar pula bercuti kat KL… πŸ˜†

      • @Kujie, yeke..cuz pn dok hulu gak..area tg malim..haha gedangsa kakjie penah dengar tak??hehe tempat paling hulu dalam selangor la tu..haha
        .-= Mr. Cuz´s last blog ..HIDUP BERANI UNTUK GAGAL =-.

  30. dah nama blogger tegar, mesti ada entri setiap hari…

    kali ni, bercuti di rumah dalam musim winter… best jugak.. πŸ˜›
    .-= beliamuda´s last blog ..OST Nenek Kebaya oleh Diana Rafar =-.