Saya Perlukan Pendapat

celcome broadband
Saya perlukan khidmat nasihat mengenai Celcom Broadband.

Lokasi : Batang Berjuntai atau nama barunya Bestari Jaya.

Mungkin pelajar -pelajar Unisel boleh tolong.

Apa saya nak buat kat Batang Berjuntai tu ( 45 minit perjalanan dari rumah )….?

Kilang rempah kari akan mula beroperasi 2 minggu lagi. Terkejut? ….macam lari sangat bidang pembinaan dengan produk makanan, kan?

Itulah namanya merebut peluang @ mengambil kesempatan.

Teras perniagaan masih lagi General Land Surveying and Construction.Β  margin keuntungan lebih besar dan tak dapat full payment juga besar…

Tiba-tiba ‘terjumpa’ dengan seseorang yang telah berkecimpung lebih 50 tahun dalam bidang rempah kari ( sekarang berusia 80 tahun ) yang ingin mewariskan segala ilmu dan pengetahuannya.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. my celcom broadband sux….100kbps for 98 per month….better live in ice age. tipu la… sign up activation 3 hari… itu pun kena call 10 kali baru active… maxis active 1 jam… speed maxis cantik lagi celcom… maxis broadband best

  2. kari. haa. apa lagi. hambek aje.. :mrgreen:
    .-= eyeman´s last blog ..Sometimes, Dark is beautiful.. =-.

  3. celcom brodband kat sana ok je… saya pelajar unisel.. dah tiga tahu kat sini. cuma lambat cikit je.. tgk time la… tapi yang x oknya streamyx asik problm je kat sana, ada petir cikit je dah rosk modem… sakit jiwa gak… brodbn setakat kawan-kawan saya pakai ok la… puat ati line kat sana..
    .-= adol´s last blog ..KOLEKSI PERCUMA NAXIOUS =-.

  4. area sg buaya bolehla bantu kak jie πŸ˜†

    wah maju setapak lagi kakak sorg ni.. bisnes rempah kari lak

    all d best ye kak! 😎
    .-= mrs azmi´s last blog ..hari ahad = tatau ape nk buat = boring =-.

  5. kutaksempurna says:

    alamak.. tak dpt nak membantu la.. sorry ya… bukan area sy..
    .
    .
    .
    .
    apa nama rempah kari tu?? πŸ˜€

  6. nak nyibuk juga walau pun tidak berada di batang berjuntai. he3.

    apa yang saya nak sibuk adalah berkenaan pembukaan kilang rempah kari tu.

    wah otai turunkan ilmu. harapan produk tersbut meletup. permulaan boleh lah marketing melalui internet kak. he3.

    boleh bukak ruang kat johor pula he3.
    .-= megat´s last blog ..Michael Jackson’s Last Rehearsal, Memori Akhir Dari Raja Pop! =-.

  7. Tak pernah try celcom broadband. Tapi ramai cakap ok =)
    .-= blinkky´s last blog ..Contest: Win $25/$50 with Asswass.com and Hiburrito.com =-.

  8. KampungBoy says:

    Kira Kak Jie JV atau,
    atau mmg hak milik Kak Jie sendiri?
    Huh….dalam diam kak Jie
    .-= KampungBoy´s last blog ..Tunjukkan Sokongan Anda. Bantulah Chenat =-.

  9. Nak jadi pembekal di Shah Alam boleh? Saya buat demo masak kari panggil jiran2 dan jamu diorg. Kalau betul sedap, boleh MLM di kawasan Shah Alam
    .-= kruel74´s last blog ..Doing it while sleeping =-.

  10. kak jie,sy duduk di ijok, batang berjuntai tu tmpt sy mbeli belah dulu kala,eheheheheheh…utk makluman di batang berjuntai xde 3g(maxis/celcom)…tapi kalau setakat nak juga guna broadband dgn kadar upload/dload yg ala2 siput boleh la cuba..hehehehehehe….lebih btuah kalau x rmai user yg guna GPRS/EDGE waktu tu, bgantung pd nasib…

    • @epop, oooo…….. tmpt tu dekat2 balai bomba…emmm..kena fikirkan lagi le ni..

      apa2 pun terimakasih atas maklumat

      • @Kujie,

        kak jie,

        dpn sikit dari balai bomba tu bekas sekolah epop,sekolah teknik kuala selangor…:)..mmg area tu agak kurang sikit la kalau bab2 wireless internet ni,better guna streamyx je kot..btw, kak jie nak open bisnes kat deretan kedai blakang kedai mkn tu ke?kalau menghala ke k.sel ianya terletak di sebelah kiri kita

  11. K.jie… apsal tulisan dlm blog kite tukar font? kite soh akak tlg tukar sket je hrtu tp skang dah tambah jd lain plak… alahai~ ❓
    .-= Kaseh Esmiralda´s last blog ..Silly Little Ryo-chan [kisah 2] =-.

    • @Kaseh Esmiralda, tadi kak jie test…buang code tu
      sama je…

      kendian letak blk….sama juga
      apa yg bezanya
      kak jie tak usik font pun, cuma letak satu baris code je
      tapi kalau ade masalah, buang je code tu…biar mcm biasa blk

  12. iza online dari kampung ni kak jie…celcom broadbnd iza tinggal signal EDGE saja. Kena refresh 2,3 kali jugak nak masuk umah kak jie petang ni sbb hujan kot huhu.. Kalau dekat BB tu takdak 3G mungkin dapat signal camni lah kot.

    waaa jadi tokey kilang ni kak jie… nak tanya soklan yg sama cam org ataih lah..ada kerja kosong dak :mrgreen:
    .-= iza´s last blog ..Bila nak tukar baru ni…? =-.

    • @iza, sonoknya dia online dr kg….cuti bape ari ni?

      bape bakul durian nk bawa blk nnt…buleh la kak jie buat plaza tol kt serendah..hehehe :mrgreen:

      uik…kilang cenocet, nk ambil pekerja….gaji diri sendiri pun belum tentu dpt utk awal2 bulan mcm ni

  13. Wah, nak jadi tokey kilang lak.
    Tahniah….
    Biasanya kalau ada line celcom, dapatlah aksess dgn celcom broadband tu.
    Kat kampung ari tu memang tak ada liputan 3G tapi kak long dapat buat lintas langsung dari sana guna broadband.
    .-= Kak Long´s last blog ..Ceramah vs filem =-.

    • @Kak Long, tu la kak long..baca komen org sana sini…katanya kalau ada gprs, ada le sikit..tp mcm siput juga :mrgreen:

  14. Mana tu? Haha πŸ˜€ Tetapi pernah baca dalam buku geografi. πŸ˜€

  15. Emm.. tengok signal kawasan tu kat telefon. kalau ada liputan 3G akan ada ikon 3G atau 3.5G. Setakat ni celcom broadband adalah yg terluas liputannya. Tak pun mohon line streamyx lagi satu kat kilang tu.

    Moga terus dimurahkan rezeki.
    .-= TokNabe´s last blog ..Guna Durian! =-.

    • @TokNabe, streamyx lagi…bkn nk dok kt kilang tu 24 jam….rasanya dah ade streamyx, nak le pula guna broadband….bkn guna kt situ je

      terimakasih atas doa

  16. kak jie…saya kurang arif tentang btg berjuntai..tapi kalau kat tanjung nie..hampeh..takpayah la nak pakai broadband…my friend beli..tak dapat detact pun..tak dapat langsung coverange..
    tapi kalau kak jie nak kepastian..kekalau akak lalu kat area situ,akak tengok la kat henset ada tak liputan 3G…kalau ada ok la..leh la pakai…

    membantu ke???harap2nye la yer..gud luck kak..for new business..murah rezeki akak..
    .-= izzah´s last blog .."aku dapat A…" =-.

    • @izzah, ooo…baca mcm2 org dok ngata pasal benda alah ni…mmg selama ni bkn keperluan pun..tapi bile nk set kilang kt sana, rasanya perlu kot…area2 balai bomba batang berjuntai tu.

      terimakasih πŸ˜†

  17. celcom?? mcm ok je..dia ada kasi try kan..
    maxis jgn, byk line yg x clear…haishh

  18. nk pesan kali 7 bungkus! hehe

    :mrgreen:

  19. hmm… baru jap tadi bukak celcom broadband punyer website…
    hasil carian yang didapati …. batang berjuntai hanya ader GPRS jee…

    nie linknya :

    http://202.190.116.141/CelcomCoverageIIPub/faces/CelcomCoverageRes.jsp
    .-= hazman aka species1980´s last blog ..PRODUK terkini… =-.

  20. gua tengah layan blog kak kujie ni pakai celcom broadband leh ..

    erm .. kena control-control pakai la .. sbab bila guna lebih 5Gb, speed kan diturunkan .. boring kan ? ape bleh buat .. rumah gua x de tiang telefon > xleh streamyx (T.T)..

    satu lagi .. check dulu kws tu ade 3G, (kwn sy syok tengok gua pakai lalu pergi install terus tanpa test dekat rumah dia yang hampir dgn hutan tu.. then xde 3G, pakai Gprs rm68 sebulan ?!.. lebih baik pakai Tmnet ..xD)
    .-= eldy´s last blog ..Recent post untuk blogspot =-.

    • @eldy, sbb tu lah kak jie perlukan respon dari student UNISEL tu..dia org kana area Btg kali.

      mmg bercadang nk pinjam yg kawan punya..p test dulu area tu..

      streamyx dh ade kt rumah, ingat kt kilang tu nk guna broadband je…

      • @Kujie, Ooo.. cam tu ye ..
        Boleh boleh !! just go on ..

        (Kaya betul kak kujie ni .. 😯 )

        :mrgreen: :mrgreen:
        .-= eldy´s last blog ..Hanya ingin kau tahu (OST KONTRAK CINTA TV3 )- Repvblik =-.

        • @eldy, ni komen off topic ni :mrgreen:

          orh lain tu dah berbroadband berjaman dah..kak jie baru je nak menerai… dulu bkn keperluan πŸ˜†

  21. batang berjuntai memanglah sedap kalau digoreng dan dicicah dengan serbok kari… macam kita makan hot dog cicah cencalok…

  22. aisvanila says:

    celcom brodband ok kot…
    skrg kan ade offerkan
    3bulan free guna…
    emm tapi xlama lgi digi kuar mesti murah gile2…
    .-= aisvanila´s last blog ..akhirnya =-.

    • @aisvanila, betul ada offer..sy cuma nak tau kawasan tu ( Btg Berjuntai ) coverage dia bagus ke tidak….lokasi tu mcm mana

  23. tak dapat nak tolong sebab belum try lagik… :mrgreen:

    ada keje kosong… πŸ˜†
    .-= shay´s last blog ..Nak Cerita Pasal Dak Kecik Lagi Nih…. =-.