Segaris bulan sabit

Lihatย  langit malam ini… bulan tersenyum
8.52 pm – 01/12/2008

Di antara barisan awan putih dan perak, bulan sabit melengkung menyimpul senyum diapit bintang kiri dan kanan.

p/s- hanya ini mampu dirakam SE 810i

Lagi maklumat tentang ‘smiley face’ dari http://www.townsvillebulletin.com.au

The phenomenon only occurred in the western sky during the later part of the year as Jupiter moved on its natural orbit toward Venus, which was always situated to the west.The larger and brighter planet on the top left of the formation was Venus, which is closer to the sun than both the Earth and Jupiter.

@ http://www.sydneyobservatory.com.au

@ http://craftjuice.typepad.com

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. It’s a pity you don’t have a donate button! I’d most certainly donate to this excellent blog!
    I suppose for now i’ll settle for bookmarking and adding your RSS feed to my Google
    account. I look forward to brand new updates and will talk about this blog
    with my Facebook group. Talk soon!
    Jom terjah post menarik dari free skype credit code ..free skype credit codeMy Profile

  2. salam,mama cantik kan bila dier senyum..cd x dpt tgok..akak aedara hantar msg,ingt msg2 biasa..cd x dpt tgok,penat kuar masuk rumah..ruginyerrr..tp dpt gak tgok dlm newspaper..dpt gak tgok kat mama..

    cds last blog post..SINAR AYAT KURSI

  3. ramai yg buat entry psl ni ek?
    peristiwa unik ciptaanNya…

  4. subhanallah cantiknye bulan tersenyum ๐Ÿ˜‰

    farahs last blog post..I’m back! – –

  5. cantik

  6. Salam kak jie…
    Su nak tunggu bulan ketawa lak. ๐Ÿ˜€

    suaras last blog post..Penyakit misteri: Sihirkah puncanya? (2)

  7. :mrgreen: wah sini pon nampak gak semalam mase kuar ๐Ÿ˜†

  8. hashim habeed says:

    Keindahan ciptaan dan Keagungan Allah S.W.T

    hashim habeeds last blog post..Kasih seorang isteri

  9. sob2…tatau pon…mlm ni ade lg ke??
    nk tgk!!!!!!!

    kuros last blog post..LaGi2 taG~

  10. yaaaa…
    aku juga lihat kejadian itu…

    mahu tggu lagi mlm ne…
    phenomena ini, akan blku 2 hari..
    smlm n hari ne.. rmi2 yok tgk! ๐Ÿ˜›

    dewihatis last blog post..Bulan dan bintang itu senyum padaku (fenomena 1 dec 2008)

  11. Hasbullah Pit says:

    Ujian

  12. tahu tak bila saya perasan?dalam pukul 8..abang saya yang mla2 tengok kat luar rumah..dia ckp..bulan nie macam tersenyum..saya balas dari dalam rumah..ye ke?HAHAHAHA..ada hantu kot..saya sergah abang dari belakang..tapi bila tengok langit…wah..betullah..smiley face yang cantik..terus panggil anak2 sedara tengok sama..tapi mata kanan dia kecik skit sebab die kenyit mata kat semua manusia yang tengok dia..;)

  13. subhanallah…
    =)

    kuasa Allah kan ma..
    sangat cantik bulan tu.

    yonna tgk berita tv3 pg td

    yonnas last blog post..oh doraemon

  14. mimpi apa kah merenung bulan?
    kisah apakah berlipur di dalam minda?

  15. Pabila bulan tersenyum… ๐Ÿ˜€

    intans last blog post..WORLD AIDS DAY

  16. Tie cuma tengok dlm tv je……mlm ni ada lagi tak??

    Ties last blog post..100th post and more

  17. Kalau pernah dulu malam ini penyu menangis, malam tadi, bulan tersenyum…

    kruel74s last blog post..P.D.A.

  18. Nape agaknya bulan senyum ye kak Jie?

    nak raya haji kot… ๐Ÿ˜€

    Neezas last blog post..Bulan berubah, cuaca bertukar

  19. saya nampak dari kota tinggi eheh

    megats last blog post..Bangsat Cakra Alam, Jangan Perbodohkan Orang Ramai!

  20. aisey x sempat tengok la tadi. hehe ๐Ÿ˜€

    KNizams last blog post..Check This Website โ€œJourney Malaysiaโ€ Kalau Nak PergI Cuti2 Malaysia !

  21. tadi kuar kat tv3 dalam buletin utama…cantik

    shaxxs last blog post..Tweet With Me

    • @shaxx, ramai ckp keluar kat tv3 tp mlm tadi mmg tak sempat tgok berita tv pun..maklum ramai keluarga bercuti kt rumah ni… tapi sempat juga tgok

  22. kujie … saya dah merayap .. dah banyak jugak .. tapi takpe .. saya dapat tatap di sini .. so saya save yang sini je la ya. thanks :mrgreen:

  23. gambar bulan tersenyum dh mula tersebar serata dunia. rupanya kelihatan di thailand juga.

    cikgu jawes last blog post..smiling moon =)

    • @cikgu jawe, saya tak sempat tengok berita tadi, masak untuk suami bawa ke usrah mingguan tetapi sempat juga tengok sekejap.

  24. alhamdulillah .. sempat tengok tadi. MasyaAllah .. cantik sungguh kan. nak amik gambar, bateri pulak kong ๐Ÿ˜

    boleh ke saya save gambar dari blog anda ni .. untuk abadikan buat tatapan anak2 ๐Ÿ™‚

    • @izinni, sharing is caring,gambar ini tidaklah cantik tapi itu saja yg sy dpt dengan telefon .

      Tunggu esok mungkin ada jurugambar lain letakkan dalam internet.

  25. huhu.. tak nampak la..
    ada gak tengok berita tadi..

  26. Guna night mode ke?

    saya tadi cuba shoot guna auto terus tak nampak apa2

Trackbacks

  1. […] masih tersenyum walau tidak seperti malam tadi – 01/12/2008 kerana hari ini juga antara hari yang istimewa dalam hidup […]