Segaris bulan sabit

Lihatย  langit malam ini… bulan tersenyum
8.52 pm – 01/12/2008

Di antara barisan awan putih dan perak, bulan sabit melengkung menyimpul senyum diapit bintang kiri dan kanan.

p/s- hanya ini mampu dirakam SE 810i

Lagi maklumat tentang ‘smiley face’ dari http://www.townsvillebulletin.com.au

The phenomenon only occurred in the western sky during the later part of the year as Jupiter moved on its natural orbit toward Venus, which was always situated to the west.The larger and brighter planet on the top left of the formation was Venus, which is closer to the sun than both the Earth and Jupiter.

@ http://www.sydneyobservatory.com.au

@ http://craftjuice.typepad.com

35 Replies to “Segaris bulan sabit”

  1. It’s a pity you don’t have a donate button! I’d most certainly donate to this excellent blog!
    I suppose for now i’ll settle for bookmarking and adding your RSS feed to my Google
    account. I look forward to brand new updates and will talk about this blog
    with my Facebook group. Talk soon!
    Jom terjah post menarik dari free skype credit code ..free skype credit codeMy Profile

  2. salam,mama cantik kan bila dier senyum..cd x dpt tgok..akak aedara hantar msg,ingt msg2 biasa..cd x dpt tgok,penat kuar masuk rumah..ruginyerrr..tp dpt gak tgok dlm newspaper..dpt gak tgok kat mama..

    cds last blog post..SINAR AYAT KURSI

  3. Keindahan ciptaan dan Keagungan Allah S.W.T

    hashim habeeds last blog post..Kasih seorang isteri

  4. tahu tak bila saya perasan?dalam pukul 8..abang saya yang mla2 tengok kat luar rumah..dia ckp..bulan nie macam tersenyum..saya balas dari dalam rumah..ye ke?HAHAHAHA..ada hantu kot..saya sergah abang dari belakang..tapi bila tengok langit…wah..betullah..smiley face yang cantik..terus panggil anak2 sedara tengok sama..tapi mata kanan dia kecik skit sebab die kenyit mata kat semua manusia yang tengok dia..;)

  5. saya nampak dari kota tinggi eheh

    megats last blog post..Bangsat Cakra Alam, Jangan Perbodohkan Orang Ramai!

    1. @shaxx, ramai ckp keluar kat tv3 tp mlm tadi mmg tak sempat tgok berita tv pun..maklum ramai keluarga bercuti kt rumah ni… tapi sempat juga tgok

  6. kujie … saya dah merayap .. dah banyak jugak .. tapi takpe .. saya dapat tatap di sini .. so saya save yang sini je la ya. thanks :mrgreen:

  7. alhamdulillah .. sempat tengok tadi. MasyaAllah .. cantik sungguh kan. nak amik gambar, bateri pulak kong ๐Ÿ˜

    boleh ke saya save gambar dari blog anda ni .. untuk abadikan buat tatapan anak2 ๐Ÿ™‚

    1. @izinni, sharing is caring,gambar ini tidaklah cantik tapi itu saja yg sy dpt dengan telefon .

      Tunggu esok mungkin ada jurugambar lain letakkan dalam internet.

Comments are closed.