Sidang tergempar

adik beradik sembang

malam minggu
bersidang Β adik beradik
bawa kopi sendiri-sendiri
lebih sepuluh ribu kilometer

jam sudah lebih 2 pagi di sini dan 7 malam di sana
berita terkini sidang tergempar – budak poyo dalam pelukan embah ( rujuk gambar di bawah )
masuk wad. Β Hospital KL, Wad 18 Tingkat 4
dah keluar wad, dah sihat
tudung purple buat saya seperti baru ‘terjun dalam balang gula’

pheeewit…!

.

.

mak dan anak cucu di Kompleks Tabung Haji, Kelana Jaya pagi tadi.

gambar lain di [ sini ]

p/s – orang Meru jangan jeles, dah sms tak nak bangun, sapa suruh!

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. mana aci gambar dia blackout gambar sya dak…mujo xseksi…

  2. insyaAllah..mudah2 mudahan dpt haji yg mabrur n sentiasa sihat sokmo…ameen..kak jie..mmg mudah kan teknologi skrg..mane yg rindu tuh..lehla hilangkan rindu kerinduan tu dgn online ym,skype..tp xleh sentuh jerla..tu yg xbesh tuh.. 😐
    .-= hafizmd´s last blog ..Filem 2012 – Antara Fantasi dan Realiti =-.

  3. wah, bila kita plak nak bersidang ni? hehe
    .-= mohdisa´s last blog ..Penulisan Di Waktu Kecil =-.

  4. Masa adik-beradik masih belajar di luar negara tak lama dulu, kami selalu juga persidangan macam ni. Tapi biasanya berjanjian dulu. πŸ˜€
    .-= Kak Long´s last blog ..Seperti kaduk naik junjung =-.

  5. syinrayafa says:

    memang best bersidang mcm ni….lama dh x ym berkamera…haha…
    gmbr ramai2 tu lawa….haha..
    .-= syinrayafa´s last blog ..Bila Semua Orang Ada Blog =-.

    • @syinrayafa, kak jie pun pertama kali
      sebab baru sebulan cik abg tu g outstation
      dulu2 tau tapi tak pernah mencuba sbb bukan keperluan πŸ˜†

      gambar sweet moment mcm tu mmg lawa…riang ria bahagia πŸ˜†

  6. tahniah embah… kerana sekali lagi ke pangkuan rumah Allah… syukur…

    Buat Kujie dan anak2… maza jeles.

    uwakkkk!!!!!

    huhuhu

  7. untung ader teknologi zaman skrg..kalu still pakai surat menyurat, payah nk ader sidang tergempar..
    .-= arin´s last blog ..Daughters..Part 13 =-.

    • @arin, semlm tu tak rancang pun, tiba2 je online ..apa lagi join conference lah..tapi YM sangkut2 gak..nak clear guna skype πŸ˜†

  8. sekarang zaman moden kan kak jie..walaupun jauh mane sekalipun…tetap terase dekat di hati..

    cume kena pandai dan diajar guna teknologi jela…
    .-= dilot´s last blog ..apek kutip tin, melayu gelakkan =-.

    • @dilot, dah lama tau tapi tak pernah guna, bukan keperluan masa tu
      sampaikan camere pun bersepah mana2
      mmg tak pernah pun on webcam dulu,
      skrg ni je

  9. Persidangan yang memang hihg-tech can? :p
    .-= tekkaus´s last blog ..Top 10 Most Embarrassing Moment! =-.

  10. insyallah dengan izin Allah tahun depan giliran keluarga saya pulak hantar saya pegi Kelana Jaya tu… azam sungguh2 ni…
    .-= denaihati´s last blog ..Nizar : Keputusan Contest Weblog Popular 1Malaysia =-.

  11. wah, one family yang sofisticated! kelihatan rancak dah riang kecuali yang dikaburkan mukanya (ha3).

    seronok bila tengok ahli keluarga ramai-ramai pegi htr saudara mara pegi haji. budaya tersebut ada keunikannya yang tersendiri. salah satu cara merapatkan silaturrahim juga kan?

    semoga mendapat haji mabrur.

    • @megat, seronok dapat gelak berjemaah..hehehe

      family kami mmg ramai, semua ada kat area Lembah Klang dan lagi memang rapat sgt – Kak Jie sgt beruntung dapa jadi menantu orang baik2… ipar duai yang baik2

      • @Kujie, betul tu kak, selalu dengar keluarga lain bermasalah. tapi cukup beruntungnya kita apabila memiliki keluarga yang besar dan bahagia.

  12. wa ramainya pergi antar.

    from – mem kreuger

  13. semoga mendapat haji yg mabrur~
    .-= Hafizd´s last blog ..Balik kampung bestttt~ =-.

    • @Hafizd, insyallah…mak utk kali ke-3, abg dgn kakak utk pertama kali..kiranya senanglah juga pergi dgn mak yang dah ada pengalaman

  14. salam kak jie… .. ada teknologi, kita gunakanlah sebaik mungkin. Gunakan untuk kebaikan, bukan seperti sesetangah orang gunakan teknolgi untuk keburukan…akhirnya meyusahkan dir isendiri dan orang lain.

    Selamat berhujung minggu.
    .-= TokNabe´s last blog ..Nak Kata Apa Lagi Agaknya. =-.

  15. cepat2 sembuh ya dik…. (err.. takkan nak panggil budak poyo.. hikkkssss)

    .
    .

    pukul 2 pagi msh bersidang…. kalah persidangan merah putih kat pwtc tu… hikhikhik
    .-= kutaksempurna´s last blog ..Cinta Adam dan Hawa ~ Jabal Rahmah……. Aminnnnn… =-.

  16. tgk! canggih tak canggihnye skang ni.. tak perlu duduk satu tempat pon bole tgk muke masing2 kan 😎

    sangat efective nih.. dah kene ajar mak kat kg jugak ni!! hilang siikit rase rindu.. kan? :mrgreen: :mrgreen:
    .-= ~mrs azmi~´s last blog ..wah, tak sangka you!! =-.

  17. dah moden persidangan family sekarang:)
    .-= cheryna´s last blog ..orkid’s cafe: cinnamon swirls =-.

  18. Ahhhh~~!!
    jealous gile!!!
    apsal tak call. msg mane orang dengar…. tak aci~!!

    • @kaseh esmiralda, muahahaha…terlupa tepon dah karat masak air
      len kali tepon zira erk..

      hihihi….best mlm tadi, ade kopi, ade biskut πŸ˜†

  19. Fuiyooo.. sangat gempar!

  20. wahh,bersidang dalam YM je sekarang ye hahaha.
    Tak lagging ke?
    .-= blowie´s last blog ..Bahasa Melayu SPM Tips! =-.