Suami Isteri Main Bersama

Malam tadi tidur pukul 2 pagi  ( dia 7 malam di sana ) sebab teruja menyingkap memori lama dengan Google Doodle. Kami main PacMan bersama waktu bervideo cam. Bezanya jarak kami 10,500 kilometer. Siapa kata suami isteri jarak jauh tak boleh lakukan aktiviti bersama?

Tahun 1992,  suami beli Sega Genesis  kat Pandan Jaya. Masa tu main Sega dah cukup canggih. Console Sega lebih kurang macam kat bawah ni

Antara game yang biasa kami main waktu tu – Mario Bros, Tetris , Sonic the hedgehog dan PacMan.

Game Boy pun top juga masa tu.. Sekarang ni PS2 pun anak saya dah boring nak main.  Dia jadi peladang  kat facebook!

©kujie – 3 hari lagi cik abang nak balik – tolong jangan muntah di sini!

Sega was founded in 1940 as Standard Games (later Service Games) in Honolulu, Hawaii, United States, by Marty Bromely, Irving Bromberg, and James Humpert to provide coin-operated amusements for American servicemen on military bases. Bromely suggested that the company move to Tokyo, Japan in 1951 and in May 1952 “SErvice GAmes of Japan” was registered – wikipedia.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Comments

  1. Terpulang pada masing-masing cemana nak meluangkan masa melakukan sesuatu aktiviti bersama. Setiap orang adalah unik. Jikalau ada yang serupa, pastinya tak akan sama.

  2. menarik jika dapat lakukan aktiviti bersama-sama walaupun berjauhan.
    Jom terjah post menarik dari beliamuda ..Jangan Nakal-Nakal TauMy Profile

  3. saya suka main sorang..pelik tapi benar..suami mmg tak suka main game nih..ehehehe
    .-= onie´s last blog ..LULUS ujian memasak Segala jenis sambal =-.

  4. saya minat gile main Mario… hehe.. :D
    .-= Amir´s last blog ..Kalau Saya Sendiri Adalah Cikgu Zara… =-.

  5. wah…habat…Kujie pun main Pac Man? hehehe….
    .-= tokabaut´s last blog ..United berminat dapatkan Rafael van der Vaart =-.

  6. Hafiz Mohd says:

    power betul lah ayat itu..hehehe..

  7. uikss… apsal mcm besar jer font blog kakjie nih.. pc ku kah nyer pasal? hehe… anyway.. baca entry ni teringat plak my brother yg ngadap atari je masa kiteorang zaman sekolah rendah dulu.. main tembak2 batu.. nostalgic!
    .-= cik cloudy´s last blog ..Lirik Lagu Shahir AF8: Kebahagiaan Dalam Perpisahan =-.

  8. hehehe~
    main benda ni khayal woo~

    asyik insert coin je~
    kih2~
    .-= Lord Zara´s last blog ..Suara Macam Jantan, Nama Macam Jantan, Perangai Pun Macam Jantan – Patutlah Tak Kahwin Lagi. =-.

  9. best yea game pac man nie?
    romantik gitu dapat maen bersame~hehehe

    game sega tuh dulu beria2 nak beli..
    sampai sekarng pun still tak dpat lagi.:(
    .-= nabiel´s last blog ..JOM JOIN CONTEST : NOTE UNTUK AISUMI! =-.

  10. salam puan…ni kali kedua singgah kat blog puan tapi saya tertarik kat ruangan biodata puan pada perenggan yg last sekali ..semoga puan lebih berjaya :)

  11. i love super mario bros tooo!! sangat comel!!

    abang kak jie balik for good ke balik cuti jek?

  12. google mengurangkan produktiviti syarikat… staff slalu main game time ofis.. hahaha…
    .-= Pisyek´s last blog ..Pasca WordCamp Malaysia 2010 =-.

  13. memang banyak cara mencipta suasana bahagia
    terpulang kepada yang empunya diri, kan
    kita yang mencorak hidup kita, bukan orang lain
    .-= klcitizen´s last blog ..Tak nak makan nasi dah… =-.

  14. Hebat kak jie nihh…..patut abg sayang…
    .-= ah mat gebu´s last blog ..IKAN TAUCHO PEDAS =-.

  15. Dulu dah kira canggih sangat dah kalau ada benda ni. Yang mampu je boleh beli dulu.

  16. game ni dah berusia 30 tahun, saya pun rasa macam dah tua, first main masa darjah 4. Curi – curi keluar pergi ke bandar Sgi Petani untuk bermain game di kedai cina
    .-= akuvision´s last blog ..Selamat Hari Guru! =-.

  17. intan…. siap sedia utk didukung. 3 hari lagi….hehehe
    .-= rumah kuning´s last blog ..Walaupun Tidak Rendang, Tidak Rimbun, Bersandarlah Pada Batang Dan Berteduhlah Di Sebalik Bayang-Bayang Dahan Seadanya. =-.

  18. best main pac man.. huhu
    .-= nabil´s last blog ..Kuala Kedah Photoshoot =-.

  19. tapi yang best kalau dapat main game kat google search tu layan gak tapi gari tu bising game tu

    • romantiknya main game dari jarak jauh…..hurm kena mintak petua dari kak jie ni

  20. tentu bahagiakan main bersama walaupun jaraknya 10,500KM…huhh inilah pengorbanan…

    anak jadi farmer,kak kujie main PacMan..elok la tu…
    .-= Mr Fathi´s last blog ..Jom download Adobe Photoshop CS5(Portable Version)!!! =-.

  21. sempat bermain lagik ek kak jie walaupun berjauhan..hehe :P
    .-= marki´s last blog ..Bukti kejayaan MLM (Multi Level Markerting) =-.

  22. main bersama ye..
    huhu
    zaman skang ramai lagi leka maen game FB dari game graphic tggi2..
    kuasa internet..

  23. phewww..tajuk agak panas..:)
    mmg leka main pacman nih..

  24. Ya.. saya dulu pun selalu main Pacman dan Mario Bros tu sampai cekap jugak. Skang dah muak plak. Giliran anak2 nak jadi jakun. hehehehe

    Ehhh ada rasa nak mai Pandan Jaya lagi tak? Bagitau lerrr… leh kita mengopi kat medan selera tuh.

  25. game pacman mmg best!dr school lg ske main game ni…
    .-= ajuera´s last blog ..Cabutan Bertuah Bersama eLQirani-Reload!!! =-.

  26. yag jauh di dekat kan, tp yg dekat tu pun kdg2 dijauhkan, bila ada internet ni..bila semua nk guna internet..hehe
    .-= serol´s last blog ..Formspring, Ask Hasrol lah… =-.

  27. Tajuk hype betul!! Tapi saya akui memang saya ketagih main pacman, kalau game yang terlalu canggih ni memang tak reti (atau dah hilang nafsu nak main sebab dah tua??) :D
    .-= samdaddycool´s last blog ..Dropship tips: item update =-.

  28. Syafrizal says:

    bestnya main game sama2 hehe
    .-= Syafrizal´s last blog ..Ubat kuat seks yang membawa maut =-.

  29. Ntahlah tak minat ngan Pac Man.. Main game pun dah malas skg ni

  30. tak lama g tu k.jie..nnt kem slm sama en.suami ye..hehe..lepas windu ye nnt..:-)
    .-= jmr´s last blog ..5 sebab KENAPA SHAHIR JADI JUARA AF8? =-.

  31. itulah kebaikkan dari kecanggihan teknologi

  32. bestla main PacMan..feveret sy tuh.. : )
    seronok kak jie en.suami nak blk..kitorang pon tumpang hepi..hehehe
    .-= nadinezuharra´s last blog ..:: Enak bangat lagunyaa..!! =-.

  33. hahaha….

    memang bgus punya tajuk…

    hahaha

  34. ooo camnie yer cara bermain bersama dari jarak jauh..hehe
    .-= ejam´s last blog ..Rindu pada AMANI terubat =-.

  35. tak kawin lg xleh maen game bersama..hehe

    dah try maen pacman smlm.=)
    .-= MuNsYi~SaMa´s last blog ..Important Reminder for EIT students.Lecturer Visiting Lists =-.

    • dunia hari ini mendekatkan manusia walau beribu kilometer jauhnya…pandai2lah kita create suasana mcm mana utk saling berkomunikasi – jgn biarkan perkahwinan jarak jauh itu membosankan.

  36. Fitrihadi.com says:

    wahh sweet bila suami isteri ada minat yang sama..kalaulah saya jumpa isteri yang pandai main DoTA kan best hahaha
    .-= Fitrihadi.com´s last blog ..Gadget Untuk Blogger Dan Student Universiti? Nokia E63 Semestinya! =-.

    • owh… petua rumahtangga – tunjukkan minat.
      cuba cipta suasana yang ceria bila berkomunikasi…

    • aku ade gak kenal awek hot2 yang main DOTA
      .-= ariff´s last blog ..blog.ariff Menang Creative Youth Blog Contest =-.

  37. tengah tunggu sang isteri pulang dari kursus..sambil-sambil baca entri kak jie ni..waa kak jie pun main sonic gak..cool gila game tu dulu2…
    .-= Faizal @ FTN´s last blog ..Rahsia Kejayaan Aku =-.

  38. hehehehehe…
    keyword seo sungguh…
    .-= Jaws´s last blog ..Adakah Anda Mempunyai Ciri – Ciri Seorang Usahawan ?! =-.

    • orang lain dah buat post 2-3 hari sudah..Kak Jie je baru..itu pun sebab malam tadi menjerit2 kami main..hahaha

      Kalau betul2 nak cari SEO – hari sepatutnya kak jie buat entri Shahir AF8 tapi tak bestlah nak cerita bab hiburan kat blog ni :grin:

Trackbacks

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Tengku Elyas and zackzukhairi, kujie. kujie said: new post – Suami Isteri Main Bersama http://bit.ly/bscmD2 18SG ! […]