Suami Isteri Main Bersama

Malam tadi tidur pukul 2 pagi  ( dia 7 malam di sana ) sebab teruja menyingkap memori lama dengan Google Doodle. Kami main PacMan bersama waktu bervideo cam. Bezanya jarak kami 10,500 kilometer. Siapa kata suami isteri jarak jauh tak boleh lakukan aktiviti bersama?

Tahun 1992,  suami beli Sega Genesis  kat Pandan Jaya. Masa tu main Sega dah cukup canggih. Console Sega lebih kurang macam kat bawah ni

Antara game yang biasa kami main waktu tu – Mario Bros, Tetris , Sonic the hedgehog dan PacMan.

Game Boy pun top juga masa tu.. Sekarang ni PS2 pun anak saya dah boring nak main.  Dia jadi peladang  kat facebook!

©kujie – 3 hari lagi cik abang nak balik – tolong jangan muntah di sini!

Sega was founded in 1940 as Standard Games (later Service Games) in Honolulu, Hawaii, United States, by Marty Bromely, Irving Bromberg, and James Humpert to provide coin-operated amusements for American servicemen on military bases. Bromely suggested that the company move to Tokyo, Japan in 1951 and in May 1952 “SErvice GAmes of Japan” was registered – wikipedia.

Apesal Tak Klik?

Comments

  1. says

    Terpulang pada masing-masing cemana nak meluangkan masa melakukan sesuatu aktiviti bersama. Setiap orang adalah unik. Jikalau ada yang serupa, pastinya tak akan sama.

  2. Amir says

    saya minat gile main Mario… hehe.. :D
    .-= Amir´s last blog ..Kalau Saya Sendiri Adalah Cikgu Zara… =-.

  3. says

    best yea game pac man nie?
    romantik gitu dapat maen bersame~hehehe

    game sega tuh dulu beria2 nak beli..
    sampai sekarng pun still tak dpat lagi.:(
    .-= nabiel´s last blog ..JOM JOIN CONTEST : NOTE UNTUK AISUMI! =-.

  4. says

    salam puan…ni kali kedua singgah kat blog puan tapi saya tertarik kat ruangan biodata puan pada perenggan yg last sekali ..semoga puan lebih berjaya :)

  5. says

    google mengurangkan produktiviti syarikat… staff slalu main game time ofis.. hahaha…
    .-= Pisyek´s last blog ..Pasca WordCamp Malaysia 2010 =-.

  6. ishak says

    tapi yang best kalau dapat main game kat google search tu layan gak tapi gari tu bising game tu

  7. yoy says

    main bersama ye..
    huhu
    zaman skang ramai lagi leka maen game FB dari game graphic tggi2..
    kuasa internet..

  8. says

    Ya.. saya dulu pun selalu main Pacman dan Mario Bros tu sampai cekap jugak. Skang dah muak plak. Giliran anak2 nak jadi jakun. hehehehe

    Ehhh ada rasa nak mai Pandan Jaya lagi tak? Bagitau lerrr… leh kita mengopi kat medan selera tuh.

  9. Syafrizal says

    bestnya main game sama2 hehe
    .-= Syafrizal´s last blog ..Ubat kuat seks yang membawa maut =-.

    • says

      dunia hari ini mendekatkan manusia walau beribu kilometer jauhnya…pandai2lah kita create suasana mcm mana utk saling berkomunikasi – jgn biarkan perkahwinan jarak jauh itu membosankan.

  10. Fitrihadi.com says

    wahh sweet bila suami isteri ada minat yang sama..kalaulah saya jumpa isteri yang pandai main DoTA kan best hahaha
    .-= Fitrihadi.com´s last blog ..Gadget Untuk Blogger Dan Student Universiti? Nokia E63 Semestinya! =-.

  11. Jaws says

    hehehehehe…
    keyword seo sungguh…
    .-= Jaws´s last blog ..Adakah Anda Mempunyai Ciri – Ciri Seorang Usahawan ?! =-.

    • says

      orang lain dah buat post 2-3 hari sudah..Kak Jie je baru..itu pun sebab malam tadi menjerit2 kami main..hahaha

      Kalau betul2 nak cari SEO – hari sepatutnya kak jie buat entri Shahir AF8 tapi tak bestlah nak cerita bab hiburan kat blog ni :grin:

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.