Wahai Pili Bomba, Saya Rasa Bersalah

Saya rasa bersalah selepas park kereta di sini kerana saya tahu Akta Perkhidmatan Bomba 1998 (Akta 341) Seksyen 26 menyatakan :

Mengikut Akta Perkhidmatan Bomba 1998 (Akta 341), Seksyen 26, mana-mana orang menutup, mengepung atau menyembunyikan mana-mana pili bomba hingga menjadikan tempatnya sukar dipastikan, atau mengganggu mana-mana pili bomba, atau menggunakan pili bomba selain daripada tujuan menentang kebakaran adalah melakukan suatu kesalahan.

Saya betul² tak nampak pili bomba yang terletak disitu kerana memang ada petak parkir disediakan oleh majlis daerah.  Bila dah memandu memasuki petak parkir, baru perasan petak ini ada kecacatan.   Terlalu hampir dengan tiang papan tanda jalan dan tiang elektrik juga pili bomba.

Maafkan saya pili bomba.

Saya baru call En Sham Ondscene mengenai peraduan pili bomba yang pernah dianjurkan. Mengikut En Sham , semuanya dah ada , cuma kesibukan dengan kerja utama yang menghalang beliau menguruskan blog seperti biasa.  Senarai pemenang akan diumumkan sedikit masa lagi.  [ Baca : doakan semoga kes kemalangan semakin berkurangan ]

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

34 thoughts on “Wahai Pili Bomba, Saya Rasa Bersalah”

  1. jawapan tu ada dlm perenggan ni

    Saya betul² tak nampak pili bomba yang terletak disitu kerana memang ada petak parkir disediakan oleh majlis daerah. Bila dah memandu memasuki petak parkir, baru perasan petak ini ada kecacatan. Terlalu hampir dengan tiang papan tanda jalan dan tiang elektrik juga pili bomba.

    Maafkan saya pili bomba.
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Motivasi Pilihan Pagi JumaatMy Profile

  2. ooohh… di kota bharu pun ada petak parking bermeter di pili-pili bomba, petak parking di garisan putih tepi jalan.. dan paling teruk, petak parking bermeter dalam tanah orang awam. rupanya majlis daerah kita sepesen ya perangainya.
    Jom terjah post menarik dari kblog ..Nak beli KEBUN EMAS 2 ekar!!My Profile

Comments are closed.