Resepi Roti John

Puan Dina telah sudi berkongsi resepi Roti John turun temurunnya untuk kita. Terimakasih Puan Dina, kalau boleh bukan resepi saja, hulurlah Roti Johnnya sekali! hiks!

RESIPI ROTI JOHN

Bahan-bahannya :

Roti hotdog dibelah 2 (amount terpulang pd jumlah org yg nk makan)
Telur 2 biji
Carrot & kobis (hiris nipis…mcm buat coleslaw tulah)
Daging burger 5 keping (ni utk 7-8 org dewasa yg makan)
Butter
Mayonis
Sos cili or tomato

Cara membuatnya :

Rebus daging burger hingga masak. Bila dh masak, hancurkan daging tu, pecahkan telur dan gaul. Put aside.

Carrot & kobis tadi campurkan dengan mayonis and put aside gak.

Kemudian sapu butter pada roti, letak daging hancur td & bakar atas kuali leper

Bila roti dh masak, letak ler sayur tu & tuang sos.

Tadaaaaaa…dh boleh makan.

*Boleh ler klu nk bukak gerai roti john bulan posa nnt.

SELAMAT MENCUBA

Jie ~ Apa kata kawanΒ² chef saya yang lain, boleh di make up sikit lagi resepi tu?

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. mohon share resepi.tq

  2. 😈 em..klu cik nani ade resepi yg ag best kngsikan lah kt kite owg..mnela thu resepi cik nani 2 blh mnmbhkn ag rasa roti john kite owg…

  3. annamaria says:

    :roll: askum semua..sy nk minta pendapat kt semua la yg sudi.. sy baru nk buka gerai roti john.. tpi kn sy tk prnah buat roti john

  4. Anonymous says:

    bukan ke kene letak yg macam tumis sambal tu kew??

  5. macam cincai je resepi ni..rempah ntah kemana..

  6. lama xmakan roti nie.. klu ada skrg mesti sedap makan ha…

  7. jie, jun pernah wat roti john tp x guna daging..tukar k tuna….letak capsicum sket, leh tambah cream cheese kalu nak…wat sendiri, leh ubah mcm2…tukar ayam atau daging…

  8. aria ayumi says:

    rasanya diya tak penah agi rasa roti john ni… bese makan roti hottog je. huhu.nanti nk try gak ah resipi ni. thanks ye mama πŸ˜‰

  9. Resepi ni nmpk mudah…dan SEDAP…. jangan lupa buat tau…

  10. terliuq dengar roti john,huhu..dah lama sangat tak makan,hihi

  11. nyummny!
    thanks 4 d’resepi!
    πŸ˜›

  12. Salam Puan Chef Jie Cosmo…
    Tima kasih… nanti nak cuba resepi Puan Dina nih…

  13. bila bulan pose gerai roti john memang menjadi tumpuan ramai hehe

Trackbacks

  1. […] Roti John – Resepi Roti John […]

  2. […] Roti John – Resepi Roti John […]