Resepi Roti John

Puan Dina telah sudi berkongsi resepi Roti John turun temurunnya untuk kita. Terimakasih Puan Dina, kalau boleh bukan resepi saja, hulurlah Roti Johnnya sekali! hiks!

RESIPI ROTI JOHN

Bahan-bahannya :

Roti hotdog dibelah 2 (amount terpulang pd jumlah org yg nk makan)
Telur 2 biji
Carrot & kobis (hiris nipis…mcm buat coleslaw tulah)
Daging burger 5 keping (ni utk 7-8 org dewasa yg makan)
Butter
Mayonis
Sos cili or tomato

Cara membuatnya :

Rebus daging burger hingga masak. Bila dh masak, hancurkan daging tu, pecahkan telur dan gaul. Put aside.

Carrot & kobis tadi campurkan dengan mayonis and put aside gak.

Kemudian sapu butter pada roti, letak daging hancur td & bakar atas kuali leper

Bila roti dh masak, letak ler sayur tu & tuang sos.

Tadaaaaaa…dh boleh makan.

*Boleh ler klu nk bukak gerai roti john bulan posa nnt.

SELAMAT MENCUBA

Jie ~ Apa kata kawanΒ² chef saya yang lain, boleh di make up sikit lagi resepi tu?

17 Replies to “Resepi Roti John”

  1. 😈 em..klu cik nani ade resepi yg ag best kngsikan lah kt kite owg..mnela thu resepi cik nani 2 blh mnmbhkn ag rasa roti john kite owg…

  2. πŸ™„ askum semua..sy nk minta pendapat kt semua la yg sudi.. sy baru nk buka gerai roti john.. tpi kn sy tk prnah buat roti john

  3. jie, jun pernah wat roti john tp x guna daging..tukar k tuna….letak capsicum sket, leh tambah cream cheese kalu nak…wat sendiri, leh ubah mcm2…tukar ayam atau daging…

  4. rasanya diya tak penah agi rasa roti john ni… bese makan roti hottog je. huhu.nanti nk try gak ah resipi ni. thanks ye mama πŸ˜‰

Comments are closed.