Bertemu tidak jemu, berpisah tak gelisah

18hb September 1991 –Β Persetujuan Β ‘bertukar geran’ – yang mengubah status dan kehidupan.


dengan bertakhta dan bersendikan sunah rasul,
izin berwali ijap bersaksi,
memadu pertemuan dua hati,
moga hidup dan mati diberkati Ilahi.

sejarah terukir nilai permata,
lembaran sejarah kini bermula.

Ikatan ini berawal dari hati atas nama cinta
Jalinan ini bermula dari rasa atas nama sayang
Pertautan ini berasal dari angan atas nama rindu
Sungguh ini adalah cinta, sayang, dan rindu..

18/09/2010

Permohonan kami dengan redhaMu,
jadilah kami suami isteri yang mencintai dikala dekat,
saling menjaga kehormatan dikala jauh,
saling menghiburkan dikala duka,
saling mengingatkan dikala bahagia
saling mendoakan dalam kebaikan dan ketaqwaan
saling menyempurnakan dalam ibadah

Dengan doa restu juga ikhlas di hati
Kami kemudikan bahtera ini
Moga bahagia kekal dan diberkati
Terus berkekalan tersimpul mati.

Moga Allah sentiasa merahmati perkahwinan kita … Amin.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. wah lama dah…smoga kak jie terus kekal bahagia πŸ˜‰

  2. selamat ulangtahun perkahwinan kak! moga cinta itu makin kuat hingga ke syurga!

    **harini baru bole nak wish sebab baru dapat masuk sini
    Jom terjah post menarik dari mrs azmi ..rayarayaraya!!My Profile

  3. moga bahagia dunia akhirat..utk kak jie, pembaca semua & sy juga hehe
    Jom terjah post menarik dari jay kay ..Wujudkah Polis Trafik Yg Busuk Hati-Kisah Sehari Sebelum RayaMy Profile

  4. Salam…
    Selamat Ulangtahun Perkahwinan….
    moga bahgia ke akhir hayat
    Jom terjah post menarik dari iza ..Seorang Lagi Blogger Telah Ke RahmatullahMy Profile

  5. Selamat Menyambut Ulangtahun kak..
    (kak jie rindu kat suami nie..kan2??) :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari nabiel ..Maut Tidak Kenal Waktu – Kisah 3My Profile

  6. terlewat sehari plak.. tp xpe r.. better late than never kak jie kn?! ;-p

    ucapan selamat yg terlambat menyambut ulang tahun perkahwinan yg ke,, ke,, (jap nk kire.. ahhh,, mls r nk kire.. ushar2 komen org la – hahaha~) yg ke-19..

    semoga berkekalan dan berbahagia dunia akhirat.. congrats~
    Jom terjah post menarik dari Captain ..Kanser PayudaraMy Profile

  7. tahniah … saya doakan semoga berpanjangan sehingga akhir hayat =)
    Jom terjah post menarik dari anastasyea ..Menyamar Perlu keMy Profile

  8. kurus bebeno ye masa ni…baper kilo ni, kan best kalu dapat tengok smpai atas..nk tengok…
    Jom terjah post menarik dari mrs jamal ..HujanMy Profile

  9. selamat hari ulangtahun perkahwinan kak jie πŸ˜‰
    x sbr plak nak kawin rasanya..huhu..tp perjalanan bujang ni msh terlalu panjang..
    kak..jemput je blog saya..ada penghargaan di situ..terima kasih πŸ™‚
    Jom terjah post menarik dari adel ..Blogger ke WordPressMy Profile

  10. oh kiranya, still baru la akak nikah ek. hehe
    Jom terjah post menarik dari x-po ..SUSAH SANGAT KE UNTUK MENGUNCI MOTORMy Profile

  11. Semuga Allah pelihara ikatan murni hingga ke syurga.
    Jom terjah post menarik dari denaihati ..Kes Pembunuhan tragis Sosilawati dan gambar suspek panas di Twitter – Al-FatihahMy Profile

  12. tahniah k jie! hehe πŸ™‚
    Jom terjah post menarik dari KNizam ..Selamat Tinggal BKK- Gua Chow ke KUL Dulu Hokey Suvarnabhumi International Airport Bangkok- ThailandMy Profile

  13. Semoga berkekalan dan bahagia slamanya hingga ke akhir hayat hendaknya πŸ™‚

  14. tu gambar kak jie kawen ke? wahh gambar kenangan lama tu..
    Jom terjah post menarik dari wanmus ..Dapat RM 1K Dari ChurpchurpMy Profile

  15. happy annivesary kak jie!

  16. Semoga berbahagia selalu hingga ke akhirnya

  17. oo… baru perasan ada video comment..
    camana tu ya
    Jom terjah post menarik dari klcitizen ..Bertuah atau TidakMy Profile

  18. selamat ulangtahun perkahwinan kujie…
    semoga terusan dilimpahi kasih sayang sekeluarga

    ameen
    Jom terjah post menarik dari klcitizen ..Bertuah atau TidakMy Profile

  19. alamak tersilap tekan calculator laaaa (alasan) :mrgreen:
    Insya Allah ulangtahun yg ke-21 disambut bersama che abang ye
    Jom terjah post menarik dari kenari ..i-city-!My Profile

  20. happy anniversary dari saya juga πŸ˜€
    Jom terjah post menarik dari anuarkarimz ..Selamat Hari Raya Aidilfitri 2010My Profile

  21. Selamat ulang tahun kak jie dan suami, semoga perkahwinan kak jie akan terus utuh dan kekal bahagian sehingga selama-lamanya.
    Jom terjah post menarik dari Eizil ..IP Man bukan sekadar ceritaMy Profile

  22. banyak fasa yang kak jie dah lepasi..
    semoga bahagia selamanya..
    Jom terjah post menarik dari cikgu isza ..JAUHMy Profile

  23. salam kak jie

    eppy anniverseri ye…semoga kekal hingga ke anak cucu n akhir hayat

  24. Masa DAH Time says:

    selamat ulangtahun perkahwinan ke 21..semakin berusia semakin banyakkan amal ibadat semakin banyakkan ingat mati.
    Jom terjah post menarik dari Masa DAH Time ..Microsoft melancarkan Internet Explorer 9 BetaMy Profile

  25. selamat menyambut ulangthn perkahwinan k jie. semoga kebahagiaan dan kasih sayang k jie sekeluarga berkekalan sehingga akhir hayat.
    Jom terjah post menarik dari rumah kuning ..Perjalanan Menghirup Angin Diteruskan LagiMy Profile

  26. happy anniversary kak jie..many more happy return for u πŸ˜‰
    Jom terjah post menarik dari Bb Hussain ..Update on Maher Zain live in MalaysiaMy Profile

  27. amin..suka tengok pasangan bahagia macam ni..boleh jadi contoh teladan pada kami di sini…

    selamat ulang tahun kak jie
    Jom terjah post menarik dari mrs jamal ..Al-Fatihah untuk Arwah MRajoliMy Profile

  28. selamat menyambut ulangtahun perkahwinan yg ke 19 kakjie, semoga kekal bahagia selamanya insyaAllah

    p/s gambar pertama tu masa sign surat persetujuan kahwin ek, yg kedua lak sesi bergambar dkt dalam bilik πŸ™‚
    Jom terjah post menarik dari mijie ..MyMydin Bandar EnstekMy Profile

  29. Moga berbahagia hingga ke akhir hayat..selamat ulangtahun perkahwinan..

  30. afiq aiman says:

    gambar tu…hebat ekeke selamat ulang tahun perkahwinan..moga menjadi penghulu bidadari suami masa di syurga nanti insyaAllah
    Jom terjah post menarik dari afiq aiman ..Kembara Ilmu-Study!!!My Profile

  31. Moga bahagia hingga akhir hayyat.. Bestnye!! hehee
    Jom terjah post menarik dari ItuNiza ..Review STEP UP 3DMy Profile

  32. Aminnn……….. untuk kita semua juga

  33. happy anniversary mama dan suami! πŸ˜‰
    Jom terjah post menarik dari yonna ..Oh Kegemaran!My Profile

  34. Terimakasih Farah…

  35. gambar atas tu – masing2 kena sambung cerita sendiri…ahha

    jgn notyΒ² πŸ˜†

    Summer dah habis ye Joe…selamat berangkat dan teruskan perjuangan yang menunggu

  36. xtunjuk gambar atas tu sebab cencored eh?
    heeee
    kak jie, 21 ni dah nak fly sana
    Jom terjah post menarik dari joegrimjow ..Pengalaman berharga mendukung anak DARA!My Profile

  37. Amin . Amin , Amin .
    Moga rumah tangga kak Jie berkekalan dan bahagia sentiasa .

    Selamat menyambut ulang tahun perkahwinan , kak Jie πŸ™‚
    Jom terjah post menarik dari Farah ..Tolong Ini Rayuan My Profile

  38. Selamat menyambut ulangtahun kak. semoga dilimpahi rahmat dan berkat Allah sentiasa. πŸ™‚

  39. Terimakasih kenari….Insyaallah akan datang yang ke 21. tahun ini yang ke 19

  40. selamat menyambut ulangtahun perkahwinan yg ke-21. moga berkekalan bahagia saling sayang menyayangi hingga hujung nyawa