Bertemu tidak jemu, berpisah tak gelisah

18hb September 1991 –Β Persetujuan Β ‘bertukar geran’ – yang mengubah status dan kehidupan.


dengan bertakhta dan bersendikan sunah rasul,
izin berwali ijap bersaksi,
memadu pertemuan dua hati,
moga hidup dan mati diberkati Ilahi.

sejarah terukir nilai permata,
lembaran sejarah kini bermula.

Ikatan ini berawal dari hati atas nama cinta
Jalinan ini bermula dari rasa atas nama sayang
Pertautan ini berasal dari angan atas nama rindu
Sungguh ini adalah cinta, sayang, dan rindu..

18/09/2010

Permohonan kami dengan redhaMu,
jadilah kami suami isteri yang mencintai dikala dekat,
saling menjaga kehormatan dikala jauh,
saling menghiburkan dikala duka,
saling mengingatkan dikala bahagia
saling mendoakan dalam kebaikan dan ketaqwaan
saling menyempurnakan dalam ibadah

Dengan doa restu juga ikhlas di hati
Kami kemudikan bahtera ini
Moga bahagia kekal dan diberkati
Terus berkekalan tersimpul mati.

Moga Allah sentiasa merahmati perkahwinan kita … Amin.

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

40 thoughts on “Bertemu tidak jemu, berpisah tak gelisah”

  1. terlewat sehari plak.. tp xpe r.. better late than never kak jie kn?! ;-p

    ucapan selamat yg terlambat menyambut ulang tahun perkahwinan yg ke,, ke,, (jap nk kire.. ahhh,, mls r nk kire.. ushar2 komen org la – hahaha~) yg ke-19..

    semoga berkekalan dan berbahagia dunia akhirat.. congrats~
    Jom terjah post menarik dari Captain ..Kanser PayudaraMy Profile

  2. kurus bebeno ye masa ni…baper kilo ni, kan best kalu dapat tengok smpai atas..nk tengok…
    Jom terjah post menarik dari mrs jamal ..HujanMy Profile

  3. selamat hari ulangtahun perkahwinan kak jie πŸ˜‰
    x sbr plak nak kawin rasanya..huhu..tp perjalanan bujang ni msh terlalu panjang..
    kak..jemput je blog saya..ada penghargaan di situ..terima kasih πŸ™‚
    Jom terjah post menarik dari adel ..Blogger ke WordPressMy Profile

  4. selamat menyambut ulangtahun perkahwinan yg ke 19 kakjie, semoga kekal bahagia selamanya insyaAllah

    p/s gambar pertama tu masa sign surat persetujuan kahwin ek, yg kedua lak sesi bergambar dkt dalam bilik πŸ™‚
    Jom terjah post menarik dari mijie ..MyMydin Bandar EnstekMy Profile

  5. gambar atas tu – masing2 kena sambung cerita sendiri…ahha

    jgn notyΒ² πŸ˜†

    Summer dah habis ye Joe…selamat berangkat dan teruskan perjuangan yang menunggu

Comments are closed.