isteri aku tak kerja

72049656

Saya tanya suami, apa jawapan dia jika ditanya oleh kawan-kawannya pekerjaan isteri?

.

Dia jawapan ” isteri aku jaga anak-anak kat rumah”

Ada sesiapa jawap ” isteri aku tak kerja” ?

.

.

.

Kalau itulah jawapannya, sila sediakan bibik / orang gaji / pembantu rumah untuk bekerja menguruskan rumahtangga .

48 Replies to “isteri aku tak kerja”

  1. Hah! Laki aku cakap macam tu. Macamlah menyapu sampah, mop lantai, lap cermin, basuh pinggan mangkuk, basuh baju, iron baju, siram bunga, dok tenyeh bilik air – sekadar menyebut beberapa chores – bukan kerja!!! Memang berdesing la bila dia cakap macam tu. Tapi dah sayang, telan ajelah… 😐

    ODs last blog post..H1N1 Betul!!!

  2. betul gak eekkkkk – kalau isteri tak keje – maksudnya ada bibik dok buat keje di rumah kan…

    1. @kak e, bukan la isu penting pun…ckp mcm mana pun mmg itulah surirumah

      cuma………..apa salah kita ubah kebiasaan utk yang lebih baik 😆

  3. Kak Jie,

    kalau jawab pekerjaan isteri = jaga anak kat rumah, si suami kena bayar gaji ke? pasal kerja = gaji.

    pasal tu bila tanya kerja isteri dijawab tak kerja. Dia jaga anak kat rumah (and not as kerja) :-), so tak bayar gaji, cuma bagi vauchers p spa, shopping etc…

    AyKays last blog post..Bertuahlah engkau..Mat

    1. @AyKay, jaga tu pekerjaan jaga ye ( pak guard ) 😆

      kak jie surirumah berkwsp..suami buat caruman utk kak jie

    1. @Eriyza, bergantung pada diri sendiri juga
      sebenarnya kalau semua dibuat ikut rutin
      pandai atur masa……..ade byk lagi masa trluang..hehe

  4. Herrmmmm….
    Ramai suami yang “melihat” … tapi tidak “melihat betul-betul”…

    Tak gitu Kak Jie?

    1. @chekguBH, haha..pernah gak mogok sehari
      dia ckp ” awk dok rumah mcm tak buat apa2 pun…”

      kak jie buktikan..satu hari tak buat apa2 :mrgreen:

  5. erk! kalau kengkawan den tanyo bini ekau kojo apo?

    hmmm..

    jawapan den ialah kalau boleh dio jadi suri rumah sepenuh maso.. tapi.. tapi.. hehehe

    dot dot dot…. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

    mazas last blog post..Ahli Nujum Negara

  6. heh.. cakap la.. suri rumah sepenuh masa.. hurm..

    nikillass last blog post..The Story of RM11.50 and Suicide..!!

  7. biasanye memang laki akan jawab seperti yang di atas….. sememangnya tanggungjawab urus rumah dan anak2x perlukan masa dan tenaga….. 😀

    hazman aka species1980s last blog post..8 BLOG KUNJUNGAN HARIAN

    1. @hazman aka species1980, isteri tak de merungut pun…dia nk jawap apa pun isteri tak dengar pun

      tapi secara logiknya..kalau tak kerja…wahhhhhhhhhhhh….seronok tu :mrgreen:

  8. ahaha. sy penah dengar jugak pasal ni. sape2 yg ckp isteri dia tak keje tu harap pk balik la. kesian kt isteri penat2 jg anak, buat keje rumah kn

  9. wah wah wah…saya bertanya2 kalau suami saya ditanya soklan sebegitu..apakah jawapan nye.. 🙂

    arins last blog post..Terjurai-jurai…??

    1. @Dea Sara, aku pun tak berapa sihat lah Dea

      sakit pala sgt2…..muntah2 bagai

      tapi TS tu ade problem….eeemmm….

      tido arr jap lagi

Comments are closed.