Kod Etika Berpakaian Jabatan Pendaftaran Negara

kod pakaian jabatan pendaftaran negara

 

Selaras dengan Prinsip Rukun Negara yang Kelima :  Kesopanan dan Kesusilaan

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Tu la….nak panggil pelanggan ada disiplin…tapi staff sendiri yang tak berdisiplin.

  2. Ada juga yg degil tak ikut..
    Jom terjah post menarik dari hafiz ..Perlawanan JDT vs T-Team Liga Super 2014My Profile

  3. lepas baca komen, ramai kata staf pun kadang2 sama tak ikut saranan iklan. Tapi itu bukan semualah ye.

    Cuma segelintir sahaja. Kalau nak mention tu seeloknya spesifik sedikit dan janganlah buat kesimpulan yg semua staf sama.
    Jom terjah post menarik dari faizul ..Keputusan MotoGp 2014 – Pusingan Kedua di AmerikaMy Profile

    • Maag encik kalau terasa dengan komen tersebut.

      Komen di tulis ” ada staf” dan bukan ” semua staf”

      Ada perbezaan pada ayat tersebut

      Sekali lagj minta maaf. Sama juga kes kalau pemandu bas yang cuai…ramai juga orang guna “semua pemandu bas”. Sama juga kes babitkan cikgu, blogger, makcik tukang sapu, ahli politik, engineer, doktor , nurse, penjawat awam, peniaga pasar malam… kita tak boleh labelkan dgn ayat “semua”.

  4. Bagus kempen ni. Harap2 terutamanya staff jabatan kerajaan mencapai mereka yg pertama menyahut kod etika ni. ‘kepimpinan melalui tauladan’
    Jom terjah post menarik dari hafizmd ..Bila Masa yang Sesuai untuk Anak Perempuan Belajar Pakai Tudung?My Profile

  5. janji smart. hehe
    Jom terjah post menarik dari Bahrain ..Kenapa Drama Korea Lebih Bagus Daripada Drama MelayuMy Profile

  6. saya hari tu pun pakai selipar…heheh rasa bersalah pulak bila tgk poster nih…
    Jom terjah post menarik dari Faizal Fredley ..Panorama Sekitar Ekspedisi Gunung TahanMy Profile

  7. Barulah sopan ya kak jie.. 🙂
    Jom terjah post menarik dari Aya ..[Video Tutorial] – Panduan Cara Login Shaklee, Pengenalan Asas dan Penggunaan Laman Web Shaklee2uMy Profile

  8. Baru tau yang datang ke JPN ada kod etika. Ingatkan kakitangan kerajaan je ada kod etika
    Jom terjah post menarik dari nasslimdiet2 ..Tanda-tanda penyakit goutMy Profile

  9. undang2 etika pakaian tu dah bagus tp masih ramai yg x ikut
    Jom terjah post menarik dari Car Rental Kuala Lumpur ..Car Rental Kuala Lumpur (KL), MalaysiaMy Profile

  10. diharap terus kekalkan kos pakaian sebegini
    Jom terjah post menarik dari myrujukan ..Trafik Blog Semakin Hari Semakin Bertambah BaikMy Profile

  11. Baru tahu ada kod etika ketika berurusan dengan JPN.
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Raspberry Pi XBMC buat ruang tamuku gempakMy Profile

  12. pernah tgk pakaian pekarja goverment di putrajaya masa daftar sijil mati my FIL… pakaiannya menutup abis.. tp sendat dan berfesyen cam nak gi ambik award (cam artis la senang cerita).. boleh ke gitu..?? patut ke..??
    Jom terjah post menarik dari mama maman aka yana ..WW : Exotic Food ThailandMy Profile

  13. skang jarang orang Malaysia bersopan di mana saja. sesetengah saja terjumpa yg boleh yeop hormati.
    Jom terjah post menarik dari Khairil Mazri ..Impian Jadi Kenyataan?!My Profile