Ulasan Isteri : Perlawanan Akhir Suzuki Cup 2010

“Perlawanan stop – penjaga gol Indon ngadu mata kena laser
“game sambung balik”

Belum seminit “Malaysia Gollll………….”

Dua minit kemudian ” Malaysia 2-0″

Tiga minit berselang ” Gol ke 3″

Sebelum perlawanan dah beberapa sms dilayangkan siaran langsung ke Algeria. International sms berharga rm 0.50 satu – boleh beli tiket masuk ke Stadium Bukit Jalil.

Berkongsi rasa walau 10,500 kilometer jaraknya. Kalau abang di Malaysia, tentu kami antara ribuan rakyat yang bersesak² di stadium waktu ini. Saya dah biasa ikut suami ke stadium tengok bola.

Mohd Safee Mohd Sali menjaringkan 2 gol dan satu gol dijaringkan oleh Anshari Shamsuddin. Keputusan Rasmi Perlawanan Akhir Pertama Piala Suzuki Malaysia 3- Indonesia 0 .  Tahniah – teruskan kecemerlangan seperti ini untuk Perlawanan Akhir Kedua di Indonesia 29 Disember 2010 nanti.  Dapatkan spek kalis laser sekarang!

p/s – talian internet di Algeria down dah seminggu , beku kena timpa salji
p/s – jersey suami sampai ke stadium dipinjam anak saudara.

Bukan saja hangat di stadium – perang siber juga menggegarkan timeline twitter sehingga #malaysiacheatlaser  menjadi trending trend.

Kemudian siap hantar gambar bukti laser di Twitpic.   Berlaku salah faham lagi di situ. Tetapi majoriti twitter dari Malaysia tidak memberi respon ‘cakaran harimau’ cuma melayan kerenah ‘just for fun’.  Memujuk geruda yang patah sayapnya.

Kalau hati melankolik, tak payahlah baca tweet mereka – nanti bernanah hati.  Semua bahasa 18SX dan 18SG ada.

Gambar pancaran laser tersebut bukannya dari perlawanan Malaysia -Indonesia tetapi dari perlawanan Piala Dunia 2010 antara Argentina dan Nigeria. Rujuk di sini – Fifa 2010: Spectators target coach Maradona, Messi & other players with laser

Fail!

Update :

  1. Penjaga gol Filipina dilaser pada perlawanan Indonesia Lawan Filipina (16 December 2010 )
  2. Youtube penjaga gol Malaysia dilaser AFF Suzuki Cup 2010 Group A Indonesia vs Malaysia
  3. Baca thejakartapost.com > Marred by laser beam incidents, RI loses 0-3 to M’sia in AFF Cup final
  4. Baca kompas.com > Indonesia Kalah Bukan karena Laser

©kujie – tugas isteri jarak jauh juga sebagai pengulas sukan

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. tahniah Malaysia
    Jom terjah post menarik dari slimdiet2 ..Azam 2011- Misi melangsaikan hutangMy Profile

  2. bestlah team malaysia tak guna pemain import macam indonesia..yang asli punya..lagipun team malaysia semuanya bawah 23 tahun..harimau malaya memamng power beb..tahniah kat diaorang n salam 1 malaysia..

  3. biasalah tu. kalau kalah..mesti banyak alasan punya..

  4. yang kaitkan den ultraman pun ada hehehe
    Jom terjah post menarik dari dnoBiz ..CepLos Dan Kazar – Permohonan Maaf Dari dnoBizMy Profile

  5. apsal pic aku kuar gambar katun..hehe
    Jom terjah post menarik dari simawin ..simawin pic at motorshowMy Profile

  6. aku tahu sebab malaysia menag pasal ade cahaya laser otroman yang suluh kat golkeeper diaorang..tp kat indonesia diaorang guna laser kalahkan malaysia 5-0..lepas ni pulak isu jupe nak tayang dada kat stadium..hangat2…nak tengok otroman suluh datanglah kat blog sayer yer..tq

  7. tak pe.. janji msia tetap menang..
    Jom terjah post menarik dari fiezaradzi ..Deposit CekMy Profile

  8. Isteri saya akan sms keputusan MotoGP jika saya oustation semasa perlumbaan berlangsung tapi local sms sahaja
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Cokelat sedapMy Profile

  9. uiks, kat sana takda starsport ke kak jie? hehe
    Jom terjah post menarik dari Mohd Isa ..Bulu Kucing Adalah NajisMy Profile

  10. sambil bertweet sambil ber sms dan sambil menonton bola semalam, huhuhu

    lepas indonesia kalah, tengok kat tweet sampai ada yang kaitkan dgn nordin mat top, huhu
    Jom terjah post menarik dari mijie ..Contest terakhir untuk tahun 2010My Profile

  11. Tahniah buat pasukan Malaysia.. Semoga kemenangan yg dicipta oleh pasukan Malaysia akan dapat dikekalkan. Besar tanggungjawab tu.. jangan leka dengan pujian..
    Jom terjah post menarik dari Nur ..Awas!! Produk Kicap Kipas Udang TiruanMy Profile

  12. Baik yang main laser mahupun yang mulut laser…dua-dua kerja orang yang beriman dengan patriotisme buta 😉
    Jom terjah post menarik dari muhammad fakhruddin ..Dari MPR Ke PMRMy Profile

  13. laser di jadikan alasan… pastu tak sedar diri yg mereka sendiri guna laser and menang semua matches di jakarta… pelik betul la perangai supporters team Indonesia nih….
    Jom terjah post menarik dari papabear ..AFF Suzuki Cup 2010- Malaysia 3 Indonesia 0My Profile

  14. tu dia…pengulas sukan…tanggungjawab sebagai isteri, di sisi suami walaupun dekat atau jauh…kena belajar ni..hihihi
    Jom terjah post menarik dari Kancilbiru ..Lamanya tak join aktiviti NuffnangMy Profile

  15. cantik lah Malaysia semalam.
    rugi aku tak tidur awal. :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari Ali ridha ..Malaysia garang keputusan Piala AFF suzuki 2010My Profile

  16. intankuterpilih says:

    good job lah kak jie… memang pengulas terbaik ni… saya pandai tengok jer, tp tak pandai mengulas…nama pemain pon tak tau…
    Jom terjah post menarik dari intankuterpilih ..Seharian Aku MengerjakanMy Profile

  17. selangkah lagi untuk mencipta sejarah…garudah tumbang dirata harimau malaya…Malaysia boleh!!we proud to be malaysian^_^
    Jom terjah post menarik dari zuarxpdc ..Koleksi E-book Majalah PC Tahun 2010My Profile

  18. siyes nak gelak bce TT trending malam tadi..
    kat FB lagilah… indon2 tu menyalak mcm dh kalah teruk..mcm malaysia dh berjaya pegang piala…hailaa~kesian ada…geram pn ada…
    tp biarkan sajalah..selagi perlawanan terakhir blom berakhir.
    Jom terjah post menarik dari kaseh ..Angel In The Devil Suit 2 -Bab10-My Profile

  19. Indonesia suka provoke.. lumrah

  20. fendidahada says:

    thanks kak share source picture tu…ingatkan game smlm punye gambar..isu laser ni dah banyak berlaku rupanye..tapi isu mercun tu memang hebat…semalam dari awal smpai habis mercun je..kesian krew2 kat padang tu..FRU, cameraman, waterboy pun hampir2 je kena..paling dasyat dorang main bunga api..baling dekat padang…sedih je tengok..
    Jom terjah post menarik dari fendidahada ..Big Gath- Rantai Art 2010 dan Tahniah MalaysiaMy Profile

  21. Gud luck malaysia!! 😎
    Jom terjah post menarik dari Que ..Piala AFF Suzuki 2010 I Garuda Tempang Diratah Harimau MudaMy Profile

  22. Memang panas sungguh di stadium twitter semasa dan selepas game terutama twitter dari Indonesia
    Jom terjah post menarik dari denaihati ..Final AFF Suzuki Cup Malaysia vs Indonesia panas di TwitterMy Profile

  23. tahniah Malaysia..Melentur buluh biarla dari rebungnya..tadaa,dan inilah hasilnya…
    Jom terjah post menarik dari eyriqazz ..Bloggers Gathering Berjaya Times SquareMy Profile

  24. Emo sangat mereka² di twitter tu..
    Yang kelakarnya bila baca twit pasal safee..
    Biarkan la..Yang penting kita dah menang..Yeahhh 😀
    Jom terjah post menarik dari Nadya ..Teman BiasaMy Profile

  25. yes!!! berbaloi2 gi stadium.. 😮
    Jom terjah post menarik dari Lan Bingka ..I will be the 12th manMy Profile

  26. tahniah malaysia. even kat televisyen india pon ada ditayangkan.huhu… suami kak jie outstation eh.
    Jom terjah post menarik dari intanberlian ..Fesyen Red Carpet Anugerah Skrin 2010 yang agak pelikMy Profile

  27. lol kak jie. pomot spek laser nampak haha

  28. Tak biasa pergi stadium tengok bola walaupun sesekali tercogok juga depan TV bila ada siaran langsung.
    Tahniah pada pasukan Malaysia.
    Jom terjah post menarik dari Kak Long Mawar Merah ..Naskah TerakhirMy Profile

  29. isteri solehah..bgus kak jie..dah tu malaysia menang lak kan..lagi smgt antr ulasan…
    Jom terjah post menarik dari JMR ..Makan Malam di malam KrismasMy Profile

  30. pengulas bola yang bagus nih. tahniah kepada Malaysia. yuhu,,penat menjerit.
    Jom terjah post menarik dari eiela ..Menteri Tegur Artis Berpakaian SeksiMy Profile

  31. #malaysiaboleh
    Jom terjah post menarik dari Loq ..Anugerah Skrin 2010The bad and the goodMy Profile

  32. princeduyong says:

    hehe…ulasan isteri…boleh tahan minat bola ye kak jie..
    Jom terjah post menarik dari princeduyong ..KAMU LELAKI HEBATMy Profile

  33. So sweet la Kak Jie. Ayah n adik saya tengah dalam perjalanan dari Penang ke Perak masa perlawanan tu. Lepas gol je saya terus call 😉 😀 Tapi saya bukan pengulas sukan yang baik. 😯 Terkedu jap bila ayah tanya pasal gonzales. :mrgreen: 😆
    Jom terjah post menarik dari Ieqa ..Glider Idol Photo ContestMy Profile

  34. Pasti akan ada isu negatif yang akan timbul nanti.. huhu
    Jom terjah post menarik dari ProfHariz ..Keputusan Perlawanan Akhir Piala Suzuki Pusingan Pertama AFF Malaysia VS IndonesiaMy Profile

  35. ‎#malaysiaboleh #malaysiaboleh #malaysiaboleh #malaysiaboleh
    Jom terjah post menarik dari ProfHariz ..Keputusan Perlawanan Akhir Piala Suzuki Pusingan Pertama AFF Malaysia VS IndonesiaMy Profile

  36. wah~ main laser2 yerk~ huhu~
    btw, tahniah Malaysia dgn jaringan 3 gol~ huhu~ 😀

  37. apa alasan terbaik? :roll:

  38. betul ke diorg main laser?
    Jom terjah post menarik dari jard ..Perlawanan Akhir AFF Suzuki Cup 2010- Malaysia vs Indonesia- 3 – 0!My Profile

  39. International SMS Kak Jie tu dah boleh beli tiket! 😆

  40. tahniah malaysia
    =)
    Jom terjah post menarik dari joegrimjow ..Zaman U – 2 bulan di IPTA UiTM Shah AlamMy Profile

Trackbacks

  1. petalingstreet.org says:

    Ulasan Isteri : Perlawanan Akhir Suzuki Cup 2010 | Hidup Biar Sedap…

    sms dilayangkan siaran langsung ke Algeria. International sms berharga rm 0.50 satu – boleh beli tiket masuk ke Stadium Bukit Jalil….