Selamat Hari Jururawat Yatie

Ini entri enam  lima empat tiga dua se tahun dulu, saya recycle untuk tahun ini…. masih ucapan yang sama untuk kawan yang sama…saya cuma tukar image…bunga tahun lepas dah layu….:lol: .

Entri yang istimewa walaupun dikitar semula kerana ianya adalah bukti jangka waktu perhubungan kita.

Bertemu Kala Hujan Dan Kini Tiada Lagi

Edit – entri ini diterbitkan semula.

Saya terima komen ini pada 18/4 /2012 lepas.  Kebetulan waktu itu juga saya tidak sihat.  Bercuti lama dari blogging atas faktor kesihatan.  Saya telah bertukar telefon, nombor dia tiada dalam simpanan lagi.

Apa pun – untuk Ira, Semoga rohnya dicucuri limpahan rahmat dari Allah, dan digolongkan di kalangan orang-orang yang diredhai Allah.  Al-Fatihah.

Dulu, ada juga sesekali dia mengirimkan pesanan ringkas untuk saya memaklumkan perkembangan diri… kemudian perhubungan kami terhenti.  Saya sesekali mengetahui perkembangannya melalui blog yang jarang dikemaskini.

  • Ira berada di wad HUSM Kubang Kerian jumpa onkolgi untuk chemo minggu depan. – 24/3/2009- 2:08pm
  • Salam mama, ira hrp mama baik² je. Skrg nie ira di kota bharu. Kanser ira dtg balik. So, ira kena buat rawatan semula. Doakan ira mama. Tk blh nk up date blog lg  –  23 Mar 2009 4:43pm

Ira – Lahir dan dibesarkan di negeri Cik Siti Wan Kembang. Seorang guru dan ibu kepada seorang anak lelaki bernama Shakirin. Diduga Allah dengan penyakit yang digeruni semua umat manusia ‘kanser ‘  sejak 2006.

Memang pantas jejak usia yang ditinggalkan. Begitu banyak peristiwa yang hadir di kiri kanan, ambillah  manfaat daripadanya, sebelum segalanya sudah terlambat apabila roh tercabut dari jasad.

Janji dengan Allah masih banyak belum tertunai. Dosa dengan makhlukNya tidak tertebus. Sedang malaikat maut mungkin sedang mengintai di jendela. Lalu, apa jawab nurani jika mengetahui derap langkah kita di dunia ini menghadapi penghujungnya.

Ya Allah…..

 

————————————— entri asal 30/10/2009 —————————-

Hari ini mood nak update blog macam suam-suam kuku. Kurang hormon estrogen kot ( entah apa sangkut paut ….)

Ambil Intan dari kelas tusyen hampir 3.45 petang. Terus ke workshop depan Plaza Tol Rawang. Esok baru  siap encik Pajero.

Perjalanan balik hujan turun selebatnya. Intan  yang terus dari sekolah belum makan tengahari.
hujan akhir oktober
Jalan paling selamat bawa saja ke McD. Lebih kurang 10 minit di situ, sekilas pandang saya bertemu mata dengan seseorang.

Eh..rasa macam kenal.

Berita Komuniti Kujie : Masalah Rakan Sebaya

Surat asal seperti ini, jadi saya terpaksa ‘betulkan’ .   Susah nak ‘tangkap’ apa yang hendak diluahkan.  Baca sampai ayat keempat, ayat kedua saya dah lupa.

Jangan biasakan menulis begini di internet ye dik…. sms mungkin sesuai untuk kenalan yang telah kita kenali, lagi pun mungkin nak jimatkan ruang berbayar.  Internet bayaran tetap sama kalau guna shorform ke tidak.

saya tinggal di dengan kawan2 masih student…..masalahnya saya tidak pandai bergaul sebab saya tidak pandai mau mulakan cerita dulu jadi kawan2 semua bercerita dalam bilik saya tinggal seorang diluar, saya dah cuba ambil hati kawan tapi diaorang betul2 nampak bosan dengan saya, jadi saya lebih suka berseorangan dari bersama dengan diaorang, tiada yang sudi bercerita dengan saya, say  rasa down, dan say  langsung tak pandai bergurau,tolong nasihatkan saya,bagi pendapat tentang perkara ini

saya arsa di rumah tu tiada yang memahami saya………..tiada yang satu kepala dengan saya lagipun mereka muda 3,4,5 tahun dari saya,diaorang memanggil saya kakak,

adakah orang akan bertahan selama tiga tahun tanpa kawan

saya beutl2 bosan dirumah tu macam nak lari jer,tambahan lagi seorang kawan tu dah rapat dengan semua orang kat dalam rumah tu, saya dah dianggap macam tak wujud lagi dihati mereka kalau dulu bukan main hormat lagi dengan saya,adakah saya ni ditakdirkan begini untuk selama-lamanya – Cik  Thiahfik

Komen Yang Mencederakan Hati

Ini kisah lama – saya tak tulis waktu tu kerana kalau saya tulis mungkin saya akan dikuasai emosi . Saya pendam dan sekarang baru nak kongsi. Cuma satu catatan untuk kenangan masa depan juga panduan sesama kita.

Contoh klasik – ada orang tinggalkan komen di blog ini dan saya delete komen tersebut.

Credit: live behind the lense

Kerana tersentap yang maha hebat kerana merasakan dia betul maka dibukanya satu post entri special. Tulislah dia dengan ratap hibanya dengan luluh jiwa seolah-olah dia mangsa ketidakadilan, mangsa berat sebelah, mangsa dera mangsa buli mangsa serangan keganasan rumahtangga mangsa serangan seksual yang sangat daif.

Belum cukup – digambarkan diri sendiri