Lebih Indah Dari Sejuta Mawar Yang Berkelopak

  • Saya tak sihat, Intan pun… dia tak pergi sekolah hari ni.

Nasib baik dia dah pandai masak nasi.  Zaman² dulu orang tua berkias² ” tak pandai tanak nasi” untuk menolak pinangan orang secara santun.

Tapi Intan masih bawah umur.

  • Nasib baik Along ada – dia bercuti semester 3 minggu.
  • Saya sedar kedatangan ramai pengunjung @ kawan² baru ke blog ini , maafkan tuan blog yang tak sempat nak melayan tetamu. Insayaalah , sihat nanti saya berbalas kunjungan ye.
  • Bangun pagi tadi dapat sms begini

p/s – ayat gedik² tu tak boleh display, nanti ramai yang muntah !

Sekarang dah April, kan…….. bolehlah sebut bulan depan.:lol:

Esok Baiklah…Abang Jangan Risau

selagi kejora berkerlipan…. … kita masih punya harapan

Pemalas… Kesiannya!

Pemalasnya… nak bersihkan kawasan rumah pun sampai jiran tawarkan diri..kesian – komen dari entri di sini Tongkat Ali Tenggek Burung

hahahaha…. kan tak pasal² dituduh pemalas.  Tulis lagi cerita jiran tetangga dalam blog.

Saya tak salahkan dia pun, dia tak tahu keadaan sebenar sebab saya pun tak cerita keseluruhan peristiwa.  Entri pun santai bergambar conteng sana conteng sini bukan serius pun saya nak cerita hal tepi rumah , dalam rumah.

  • Dia tak tau saya perempuan walaupun description blog ada perkataan ‘surirumah’  ( saya letak perkataan surirumah sebab selalu dipanggil ‘bro’)
  • Dia tak tau pun saya isteri yang paling  ditinggalkan disayangi suami –  sayangkan isteri, tinggal tinggalkan… orang² tua kita berpesan.
  • Dia tak tau pun pokok mangga yang jiran saya tebang tu , tepi rumah saya ditanam oleh jiran saya sendiri sebelum saya berpindah lagi.  Dia bersihkan pokok dia, bukan benda yang saya buat.

Jiran saya tu cuma tolong tebangkan HANYA SATU POKOK BUNGA KERTAS bukan sekebun cinta.  Saya letakkan kredit puji pujian untuk jiran saya yang baik hati saja  untuk menghargai seseorang.

Bila kita buat baik, jangan ingat orang lain buat jahat!