Barang Dulu Memang Tahan Lama

paip bomba zaman dulu

Petang tadi ternampak WW kat blog orang dewasa bapa 2 anak tu, tergerak idea nak share gambar ni. Kira macam entri berbalas pantun. Entri ini edisi Wordless Wednesday, jadi saya tak akan bercakap banyak.

Rabu tanpa kata!

paip bomba

Lokasinya di [ sini ]

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Comments

  1. barang buatan dulu dan sekarang amat beda, sepertinya lebih awet dulu bila dibandingkan sekarang ya.. :(
    Jom terjah post menarik dari Jefry ..Cara Cek dan Pembayaran Tagihan Air PDAM Secara OnlineMy Profile

  2. Itu yang duit orang dulu tak terusik sangat. Sekali beli tahan sampai beranak cucu. Itulah, dunia sudah terbalik.
    Jom terjah post menarik dari Arrazi ..Ketahui 5 Perkara Penting Sebelum Membuat Jadual KerjaMy Profile

  3. syaifuddin alias says:

    jgn org besi buruk cabut bende ni jual sudah
    Jom terjah post menarik dari syaifuddin alias ..Nuffnang Sayang SayaMy Profile

  4. tengok saiz pili bomba tu, zaman dulu walaupun letrik belum berleluasa tapi jarang sangat berlaku kebakaran..

    p/s : sy tak pasti kalau sekarang ni masih ada baldi merah berisi pasir diletakkan dimana mana premis..hehehe..sejarah tu..
    Jom terjah post menarik dari pipoq ..Bakor Yeop Bakor !!My Profile

  5. tegap teguh dan….
    Jom terjah post menarik dari lensablogger ..Ingin blog anda diingati?… Lakukan Seperti Mereka!!My Profile

  6. terbaikkkk….
    Jom terjah post menarik dari syamila ..Baby BulletMy Profile

  7. Biar gambar berbicara. Saya setuju, barang lama memang tahan lama.
    Jom terjah post menarik dari faizal ..Review Blog: Denai HatiMy Profile

  8. kalau rosak susah nak dapat sparepart.cat batu baru menarik.
    Jom terjah post menarik dari qadar ..Selamat Datang Ke Blog SayaMy Profile

  9. Rare dah ni hehehe…….
    Jom terjah post menarik dari azman ..Masalah Samsung Galaxy S2My Profile

  10. tak pernah lagi tengok pam air macam tuh…khazanah negara tuh…:)
    Jom terjah post menarik dari papa mifz ..Kabinet Dapur MurahMy Profile

  11. pam air antik ni…dah boleh masuk muzium
    Jom terjah post menarik dari hairulafiz ..Gelagat AimanMy Profile

  12. Nasib baiklah tidak kena kebas.
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Ikrar Berblog secara Berhemah (Responsible Blogging Wall of Pledge)My Profile

  13. Menarik… :)
    Jom terjah post menarik dari Aya ..Berakhirnya Tahun 2012My Profile

  14. Strategi bisnis dulu dan sekarang memang lain … dulu produk mesti tahan lama tapi sekarang lagi cepat rosak lagi bagus so bisnis boleh laju.
    Jom terjah post menarik dari Denaihati ..Wajah manusia yang menyamarMy Profile

  15. Teringat dulu zaman dok asrama..takde air..tibailah mandi kat pipe bomba..gigihlah bau minyak huh..
    Jom terjah post menarik dari catzer ..Terukir Di Bintang SelaluMy Profile

  16. ni baru betul zaman perang..mane nk jumpa da yang jenis macam ni..harta peninggalan zaman berzaman nih..
    Jom terjah post menarik dari KG ..Kisah Pelik : Pokok Tumbang Jadi Bengkok Daripada Terkena Kereta UstazMy Profile

  17. barang lama memang menawan hati. hehe..
    Jom terjah post menarik dari ohcikgu ..Senarai Peserta Contest SEO 10 Blogger Terbaik MalaysiaMy Profile

  18. Gambar ni nampak tak menyeramkan kalau nak dibandingkan dengan gambar Peninggalan Zaman Perang di Blog Orang Dewasa Bapa 2 Anak tu..
    Jom terjah post menarik dari Hairul Azni ..Apa Niche Blog Yang Sesuai?My Profile

  19. Siapa kata barang lama tak menawan, hehehe…
    Jom terjah post menarik dari Kak Long Mawar Merah ..Khasiat ulam-ulamanMy Profile

  20. 40 patah perkataan termasuk: Lokasinya di sini.. hehehe..

    ok.. saya menyerah kalah.. pili bomba kak jie lagi zaman perang dunia ke dua. hahaha
    Jom terjah post menarik dari Azman Ishak ..#WW – Peninggalan Zaman PerangMy Profile

  21. Dulu2 guna besi berkualiti. Sekarang kalau guna besi, alamatnya hilang kena rembat la huhu
    Jom terjah post menarik dari effort lab ..Pewarna Rambut – Color Bug oleh Kevin Murphy [4 gambar]My Profile

  22. dia jawab dah pantun orang tu…hehe
    Jom terjah post menarik dari ejam ..Tempahan Untuk Eksperimen Sudah Mula Masuk.My Profile