Belum Baru

hutam simpan Belum

trivia :  lokasi bukan di moscow

On Wednesdays all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. Hence the ‘wordless’ title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn’t need any description.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. John Johny says:

    Mesti penuh ngan sejarah kampung nie…. misteri pun ada juga .. mama kujie pangil saya kalau ada buat pilem kat sini nanti.. teringin nak belakon jugak

  2. Bukan kat moscow pun.hehe
    Jom terjah post menarik dari budakserius ..Gambar Skandal Bogel Pegawai Bank Singapura TersebarMy Profile

  3. hidup belum sedap.. hehe> baru
    Jom terjah post menarik dari muazfaris ..Permohonan Kemasukan ke Universiti di Mesir Sesi Akademik 2012/2013My Profile

  4. hurm . . mnarik nma belum baru .. hehe .. kiranya dok lama ja .. xbaru2 ..
    Jom terjah post menarik dari Mr.Sepet ..Tiga Pelajar antara 10 yang Di tahan di Kangar dalam Kes Pecah RumahMy Profile

  5. ada maksud tersirat dan tersurat nih…

    kak kujie selamat berhujung minggu…
    Jom terjah post menarik dari shay ..Semput Saya Hari Ni…My Profile

  6. papan tanda ni memungkinkan pelbagai persoalan.
    mungkin ditujukan pada YB setempat kot. huhu
    Jom terjah post menarik dari Ekspresi Ruang ..The High Line: Taman Hijau Ganti Laluan Keretapi Bertingkat Terbiar Di New YorkMy Profile

  7. uik.. belum baru = masih lama… :p
    Jom terjah post menarik dari CMRatu ..Terkini : PRU 13 selepas selesai isu SBPAMy Profile

  8. huhuhu.. kat mana lokasi kampung ni agaknya?
    Jom terjah post menarik dari mancai ..sutera labah-labah daripada susu kambingMy Profile

  9. kampung baru dah banyak kali dengar, kampung belum baru inilah pertama kali dengar… sesuai la,ada baru ada yang belum baru…. 🙂
    Jom terjah post menarik dari zie fauzi ..Petua Kulit Licin Dan CerahMy Profile

  10. hehhe tak pernah dgr plk sblum ni 🙂
    Jom terjah post menarik dari Cik Share ..(GAMBAR) Majlis Pernikahan Yusry KRU Dan Lisa SurihaniMy Profile

  11. mcm mcm nama pelik yang ada dimalaysia nih
    Jom terjah post menarik dari Juan ..Alcatraz TV Show / TV Series 2012My Profile

  12. Salam Kak Kujie
    unik nama kampung ni
    pasti menarik kampung ni…
    Jom terjah post menarik dari Intan SRM ..Cawangan Sahabat Roselle, Kini Di Puchong, SelangorMy Profile

  13. Assalamualaikum,
    Bilalah gamaknya akan jadi “Baru” ya?
    Jom terjah post menarik dari Anyss ..Bercinta dengan Suami Orang?My Profile

  14. bilalah nak baru tu agaknya ye..hihi..
    Jom terjah post menarik dari bardboo ..Blog Yang Popular di Malaysia [Part 01]My Profile

  15. Wah, lucu ya nama kampungnya
    Ide postingan bisa di dapat dimana – mana termasuk dalam masa perjalanan. Salut banget buat Kak Jie
    Jom terjah post menarik dari Rina As ..Cara Mengatasi dan Keluar dari Google SandboxMy Profile

  16. Apalah idea pertama muncul zaman dulu-dulu masa menamakan kampung ni??
    Jom terjah post menarik dari samdaddycool ..Puas kan nafsu suamiMy Profile

  17. Bila nya nak jadi baru tuh? Sign board pun macam dah berkarat? hehehehe
    Jom terjah post menarik dari azieazah ..SUDIR: Selepas 20 Tahun….My Profile

  18. hehe..lom baru lagi rupanya..
    Jom terjah post menarik dari titan ..Top Link Referral MamaMurai.comMy Profile

  19. Namanya…glamerlah nanti kampung ni.
    Jom terjah post menarik dari akak ..Sarapan di mana ?My Profile

  20. lembah belum kot kak jie…nama kawasan tu Belum maka bila wujudkan kampng baru beri nama “kampung belum baru” dalam erti kata “kampung belum yang baru”….
    Jom terjah post menarik dari azura ..Episod 10 Vanilla Coklat yang damaiMy Profile

  21. belum baru…apa nak takrifkan yer? hehehe….

    macam2 nama kampung ade…kalau kat t’ganu, ada jugak nama kampung tok imam lapar =)
    Jom terjah post menarik dari hafizmd ..Wordless Wednesday #11 Tinggal kenanganMy Profile

  22. UpProfits says:

    Belum baru = lama. Bila lah nk baru kampung nih..hahaha..
    Jom terjah post menarik dari UpProfits ..Demi Sebuah Impian..My Profile

  23. Unik nama kampung. Kalau di Melaka ada nama kampung “Kandang”.
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Wordless Wednesday – #Double ParkingMy Profile

  24. Sesuai sangat la dengan signboardnya yang nampak sangat lama itue..
    Jom terjah post menarik dari Cikgu Hairul ..Pengalaman Ngeri Bersama Hosting DotDotDotMy Profile

  25. sesuai dengan signboard dia..hehe
    Jom terjah post menarik dari cikgu naman ..Mentadak Yang GigihMy Profile

  26. Belum Baru…bermakna masih lama lah hehehe…
    Jom terjah post menarik dari Azman ..Awas Sindiket Bank Negara Palsu!My Profile