Hidup Awal Sebelum Mati

Insuran kenderaan naik 15% mulai 15 Februari 2014

insuran kereta naik

tarikh luput insuran kereta saya 3/3/2014

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Hey! I realize this iss somewhat off-topic but I had tto ask.
    Does building a well-established website like your require a massive amkunt work?
    I’m brand nnew to operating a blog but I do write in my journal on a daily basis.

    I’d liie to start a blog sso I can easily share my own experience and feelings online.
    Pleasse let me know if you have any ideas oor tips for brand new aspiring bloggers.
    Thankyou!
    Jom terjah post menarik dari personal loans for bad credit in canada ..personal loans for bad credit in canadaMy Profile

  2. Insurans kereta bulan 8 baru expired.. Tak dapek nak nolong.. Memang kena juga la ni..
    Jom terjah post menarik dari Moms Avenue ..Set Kecantikan Shaklee: Nutrien untuk Kulit Sihat Dalaman dan LuaranMy Profile

  3. …tahun 2012 aku blh insured dlm RM8000.00 je tp tahun lepas aku kena insured untuk RM10 sbb tu yg plg minima dibenarkan..so tahun ni naik lg la ye…

  4. Awal-awal ni lah nak kena naik macam-macam bila dan dekat PRU nanti boleh adjsut balik … tu strategi tapi tak tahulah kalau strategi akan makan diri.
    Jom terjah post menarik dari denaihati ..Misteri disebalik Billboard Mother Misses YouMy Profile

  5. asyik naik jer, pelik la bila sepanjang hujung tahun lepas masuk tahun ni banyak betul benda yang naik secara bertali arus
    Jom terjah post menarik dari Juan ..Blog Berbayar Dan Blog Percuma Mana Satu Pilihan AndaMy Profile

  6. Alhamdulillah naik juga akhirnya. Dah lama menanti kenaikan ni. Tak sabar rasanya nak beri sebahagian kekayaan ni pada mereka yg benar2 memerlukan. Dah lama golongan tu tak makan ikan patin fresh.
    Jom terjah post menarik dari Amran ..Mentaliti Orang Kita Memang Tahap Tapak KakiMy Profile

  7. semuanya dah nak naik…agaknya nak tampung mana yg ‘bocor’kah?
    Jom terjah post menarik dari hafizmd ..Wordless Wednesday #52 Kunci Rezeki!My Profile

  8. semua nak naik .. apa lagi nak naik ni .. adui makin pening ..
    Jom terjah post menarik dari puanbee ..BELVYA SCRUB UNTUK KURUS DENGAN MUDAHMy Profile

  9. Nasib baik dah renew awal
    Jom terjah post menarik dari Ina Zulaikha ..HTC One Max First Unboxing and Hands On Review – iGyaanMy Profile

  10. kena bayar awal-awal la nampaknya nih..
    Jom terjah post menarik dari encik bakul ..DUA Skill yang diperlukan untuk berjaya dengan Jobdirumah.My Profile

  11. nov baru mati..aiyok..awal sangat nak renew..:P
    Jom terjah post menarik dari reezluv ..Cetak T-Shirt Khas Sempena SBB2014My Profile

  12. nasib baik dah renew insurans, tapi tahun depan kena hadaplah ni..
    Jom terjah post menarik dari hafiz ..Majalah Kei Kompak Februari 2014My Profile

  13. zaman ni semua naik, xde apa yg turun…. huhuhu

  14. Saya bulan April baru renew pejam matalah nak buat macam mana…:(
    Jom terjah post menarik dari JunAina ..39 Tahun Matahari Itu Tetap SamaMy Profile

  15. bulan 5 baru nak renew.. terpaksalah bayar juga dengan harga baru
    Jom terjah post menarik dari mrs azmi ..Kecik dalam kenangan ~July 2013 – Jan 2014~My Profile

  16. Nampaknya dua-dua kereta kena renew dalam minggu ni/depan.
    Jom terjah post menarik dari Malaysia Tercinta ..Semakan Rayuan Ke SBP 2014 Tingkatan Satu (Ambilan Kedua)My Profile

  17. adesss…geram pulak mendengarnya…huu
    Jom terjah post menarik dari nabila biela ..Budak Baru BelajarMy Profile

  18. Terlalu awal untuk diperbaharui. Tidak boleh dielakkan lagi. Ke kiri pun kena dan ke kanan pun kena.
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Sepetang Bersama Blogger dan Yeo’s 2014My Profile

  19. wira merah tak renew lagi… mana nak cekau duit..
    Jom terjah post menarik dari zie fauzi ..Perkembangan Bayi Di Usia 16 BulanMy Profile

  20. Nasib baik dah renew bulan 1 hari tu. Kalau x rabak poket.
    Jom terjah post menarik dari Hafiz Rahim ..Kedai Kuih Popular Gong KapasMy Profile

  21. aduyai tahun lepas naik, tahun ni naik lagi jawabnya NCD yang ada tak mampu mengurangkan bayaran setiap tahun.
    siapa yang pakai kereta baru lagi terasa seperti bayar insuran kereta baru tanpa NCD malah lagi mahal dari itu.
    yang pakai kereta terasa, yang pakai motor apatah lagi walaupun amountnya kecil bagi sesetengah orang.
    insuran naik sebab apa yer? ada kaitan dengan harga minyak dunia ker?
    Jom terjah post menarik dari ejam ..Selamat Perbaharui MHNO ResourcesMy Profile

    • Secara logiknya..kereta makin mahal, minyak makin naik..ramai orang x nak beli kereta..dats why insuran naik..untuk cover mana yang kurang..tapi..kereta atas jalan macam makin banyak je. So jadi x logik balik. Mungkin untuk GST. Hehehe
      Jom terjah post menarik dari Hafiz Rahim ..Kedai Kuih Popular Gong KapasMy Profile

      • insurans naik sebab claim banyak sangat. lgpun kenaikan dalam rm12 dari kadar asas. kalau yg ada ncb maksimum tu maknanya kena tambah hanya 45% dari rm12 saja.

  22. dah tau dahh..memang akan naik punya..
    Jom terjah post menarik dari titan ..Trik untuk menang dalam MSMW Blogger Awards 2014My Profile

Trackbacks

  1. […] roadtax dan insuran saya akan mati pada 3/3/2014, saya ambil keputusan untuk hidupkan lebih awal sebelum tarikh rasmi kenaikan kadar insuran […]