Kujie2.com Hacked by Team VVIP – Terimakasih

On Wednesdays all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. Hence the ‘wordless’ title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn’t need any description

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Baru-baru ni ada kena jugak. Macam hijacked. Takde DB yang dirosakkan. Tahu kena pun sebab ada orang yang gtau.
    Jom terjah post menarik dari beliamuda ..Janji Ditepati!My Profile

  2. pergh.. takutnya… x pena kena lg.. cmne ek diorg dpt buat cemtu.pelik tol
    Jom terjah post menarik dari Oh! budu ..Daftar domain dengan harga paling murahMy Profile

  3. aimannajmy says:

    blog saya pun penah kena.. hacker dari pakistan katanya huhu.. ntah pa2 mengacau sungguh
    Jom terjah post menarik dari aimannajmy ..Mari melukis dengan Samsung Galaxy S2 part 2My Profile

  4. penyelamat dunia WWW atau golongan vandalisme ?
    Jom terjah post menarik dari pipoq ..Kehidupan – Salam Israk MikrajMy Profile

  5. Blog sehebat ini masih bisa diterobos hacker,, moga2 tidak menimpa blog anda untuk yang kedua kalinya
    Happy blogging..
    Jom terjah post menarik dari Ramzi ..Cara Mengganti Template di Blogspot Versi TerbaruMy Profile

  6. ternyata blog wp sangat riskan terserang hacker.. moga2 tidak menimpa pada blog saya
    Jom terjah post menarik dari Jefry ..Jasa Sedot WC Jakarta Pusat Telp. 021-9466-8989 | Sedot WC Jakarta DepokMy Profile

  7. Ini semua bala.. bala.. bala
    Jom terjah post menarik dari zack ..Tukar !!My Profile

  8. takutnya,, kalau blog saya kena hack lagi tak tau nak buat apa, mintak dijauhkan..
    Jom terjah post menarik dari eiela ..Innalilahiwainnalillahirajiun,,Jagalah Ibu Selagi AdaMy Profile

  9. Bagus juga bila Kak Jie dimaklumkan yang Kak Jie kena hacked. At least Kak Jie boleh buat beberapa tindakan awal … Tapi kalau hackers ni hacked blog Kak Jie tanpa meninggalkan pesan… Rasanya ada apa-apa effect tak ?
    Jom terjah post menarik dari HAdira Kifly ..SEKALI LAGI…..My Profile

  10. samdaddycool says:

    Hacker, baik atau jahat, tetap dikira sebagai penceroboh.
    Jom terjah post menarik dari samdaddycool ..Doximity special social apps for doctorMy Profile

  11. kurasakuasa says:

    sebenar nya sistem keselamatan kak jie tak ada masalah..yang bermasalah sistem hosting yang kak jie sewa tak secure… dia hacked dari website lain..then dia boleh access blog kak jie mengikut database dari website tu.. kalau dalam hosting tu ada 500 website.. 500 website tu lah si hackers tu boleh access dengan rasa bangga nya =)

  12. pernah kena kat fanpage je. kat blog belum lagii..
    Jom terjah post menarik dari muazfaris ..Top Up RM5 percuma apabila menjawab Online Survey oleh IPPBMMy Profile

  13. Assalamualaikum,
    Saya hanya mengharapkan blog picisan saya tidak jadi sasaran sbb —–> tak tau apa benda nak buat kalau dah jadi gitu. Sadis tak?
    Jom terjah post menarik dari Anyss ..Sarapan Terlampau Payah Nak JumpaMy Profile

  14. Hmm kalau Blog Kak Jie yg dah ada sekuriti pun dorang boleh buat main2..blog saya apatah lagi kan.Harap mereka tidak ada niat jahat.
    Jom terjah post menarik dari azman ..Long Champ Bag – Trend TerkiniMy Profile

  15. Ibu Mifzal Arsyad says:

    kena hacked jugak kat..geram tul la nga haker ni..blg sy pun dah..mujur leh access database lg..depa tukar password n index page..huhu
    Jom terjah post menarik dari Ibu Mifzal Arsyad ..Wordless Wednesday : Nebuelizer AgainMy Profile

  16. Pulak.. aderkkk…

    memang ler dema ni kan kan kan.. huhuhu

  17. Kalau tujuan untuk kebaikan, bagus la .. ^__^
    Jom terjah post menarik dari anastasyea ..Chikapowwow Memamg BEST !My Profile

  18. VVIP Team bukan kumpulan serpihan RileksCrew…mereka ini bergabung dr pelbagai crew hackers dan menubuhkan VVIP Team, motif dan tujuan VVIP lebih kepada pengujian tahap keselamatan..mereka nie blackhat tapi tak kan rosakkan web .MY tapi web porn dan .IL memang akan dirosakkan 🙂
    Jom terjah post menarik dari hackerkini ..Cara meningkatkan tahap keselamatan akaun Facebook andaMy Profile

  19. Assalam…
    Bolehkah dikategorikan sebagai hacker baik hati? huhu..
    Jom terjah post menarik dari iza ..Keputusan EURO Dan Jadual Perlawanan EURO 2012My Profile

  20. oh…ekceli dorg yg hacked ni baik ke jahat eh..huhuhu
    maybe just nk inform tahap keselamatan server kita masih belum kuat kot…

    hrp2 saya tak kena la kak..huhuhu
    Jom terjah post menarik dari Cik Norfa ..Kisah Wu Bin yang menyelamatkan ramai nyawa.My Profile

  21. haha. rabu pun ila mengomel jugak aklau nak mengomel kiki… akak dah sihat sepenuhnye ke?
    Jom terjah post menarik dari ilasaleh/baby/mama amana&arief ..Siapa Saya? Sayalah penulis jemputan di belog EYRIQAZZ.COM aka GTOMy Profile

  22. Ops! nasib baik dah dapat restore semula. Saja dia nak gurau-gurau ngan akak tu 🙂
    Jom terjah post menarik dari Cikgu Hairul ..Memperkasa MaruahMy Profile

  23. mmg tak de keje diorang ni…saja je…
    Jom terjah post menarik dari daddydee ..Juara Euro 2012My Profile

  24. Akak pakai hosting mane ek?
    Jom terjah post menarik dari Bro Framestone ..Blogger of The Year : Bro, Don’t like That La, BroMy Profile

  25. Sayang sekali punya kemampuan tapi untuk hal yang tak baik, usil tu para hacker ..
    Buat Kak Jie, yang sabar ya.. ini tandanya blognya Kak Jie sudah sangat besar dan populer, tetap semangat ..
    Jom terjah post menarik dari Rina As ..Cara Membuat Internal Redirect Pada Halaman BlogspotMy Profile

  26. Owh diorang ni hacker Malaysia, kalau tak silap geng Vvip ni ada juga dari serpihan geng Rilekscrew (kalau tak silap lah 😆 )
    Jom terjah post menarik dari Affan ..Pertunjukan Bunga Api Sempena Victoria DayMy Profile

  27. nasib baik hacker ni baik 🙂
    Jom terjah post menarik dari Bobo ..Wordless Wednesday : Geli & rasa nak termuntahMy Profile

  28. uikssssss apakah mereka ini dah tak ada kerja lain nak buat

  29. sape punye kena hack ni?
    Jom terjah post menarik dari Suraya ..Pening Nak Pilih Beg TanganMy Profile