LIMA 2013 – Su-27 Russian Knights

SU-27 RUSSIAN KNIGHTS

  • Kali ketiga beraksi di LIMA selepas tahun 1993 dan 1995.
  • Tiga pesawat Russian Knights terhempas di kawasan pergunungan Vietnam dan mengorbankan juruterbangnya sewaktu dalam perjalanan pulang ke Rusia selepas pertunjukan LIMA 1995
About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. gambarnya sangat mewakili, ada efek geraknya juga šŸ™‚
    Jom terjah post menarik dari Jefry ..Jasa Sedot WC Jabodetabek Telp. 021-9311-8787My Profile

  2. teringin nak pergi tengok pertunjukakan LIMA nie…

  3. saya suka gambar tu Russian Knight ….lip-lap lip-lap….Insya-Allah ada rezeki saya nak gi LIMA 2 tahun akan datang….
    Jom terjah post menarik dari sukma ..MALAM KELIWONMy Profile

  4. Hari ini baru sahaja tiba di langkawi dan suasana selepas LIMA masih dirasai walaupun skrg semua sedang membuat pembersihan.
    Jom terjah post menarik dari drsamsung ..Rasminya Samsung Galaxy Star dan Pocket Neo Di keluarkanMy Profile

  5. man tak tipu… sini ada gambaq gerak2… wahhh

  6. hoho..dasat la gambar tu..
    Jom terjah post menarik dari titan ..Resipi Rahsia Taufufah Sedap Tak Terkalah Nyum-nyum.My Profile

  7. Wahhh betul lah kata saudara Muhammad Azman Ishak..Ada gambar bergerak-gerak..hehe..seronok kan dapat pergi ke LIMA ni…
    Jom terjah post menarik dari Hafizul ..Kisah Satu Ketika DahuluMy Profile

  8. wahh… gambo gerak2… cmano buat tu kjie… file .gif yer… šŸ˜‰

    sy ingat jet sukhoi jek :p
    Jom terjah post menarik dari Ummi Hanie ..Bermesra dengan pelbagai jenis haiwan di Wildlife Park, Langkawi ā€“ Day 2My Profile

  9. untuk setiap aksi tu perlukan kerjasama, latihan serta mind yang betul dan tepat. komunikasi sesama mereka juga perlu betul.

    melihatnya lebih mudah berbanding melakukannya.
    Jom terjah post menarik dari Ladfe Amir ..Wordless Wednesday (Si Comel Mimi Diyana)My Profile

  10. Mesti bergegar time depa lalu eventho jauh.. haha
    Jom terjah post menarik dari Faris Al-Muhandisu ..Parlimen Dibubarkan Hari Ini 3 April 2013!My Profile

  11. kak yan nak tanya, kalau boleh buat artikel bagus jugak, hehehe,

    1. apa perbezaan ketara pergi langkawi semasa hari biasa dan waktu LIMA (kos), boleh ceritakan sikit pengalaman
    Jom terjah post menarik dari Juan ..Parlimen Malaysia Bubar 3 April 2013 oleh PM Najib RazakMy Profile

    • ehem…ehem… sini blog Kak Jie. datang dari blog Kak Yan ke? hehehe

      beza yang semua orang tau, orang lebih ramai dan sesak di jeti untuk menaiki feri, harga sewa kenderaan lebih mahal dan jalanĀ² disekitar Langkawi lebih sesak.

      Nak beli tiket, kena beratur sejam lebih, nak balik ke feri kena memandu dalam kesesakan, kena luangkan lebih masa utk perjalanan.

      bila dah ramai, feri selalunya akan terlewat dari jadual. kalau beli tiket bas untuk balik ke KL, kena balik awal…takut kita bajet masa perjalanan feri tu tergendala kerana feri lewat.

      kereta sewa – kalau pergi tanpa booking terlebih dahulu, memang payah nak dapat. Kalau ada pun lebih mahal dari kebiasaan.

      Bab makan, tak ada masalah…ada banyak pilihan.
      Jom terjah post menarik dari Kujie ..LIMA 2013 – Su-27 Russian KnightsMy Profile

  12. menarik..pesawat lain tak best?
    Jom terjah post menarik dari Blackrosehunter ..Reka Bentuk Tangga yang InovatifMy Profile

  13. fuh gerak-gerak….
    kalau terhempas masa show pasti takut kan….
    Jom terjah post menarik dari Datin Tyka ..Konvokesyen UiTM KE-78 Dan Seminar Buat Duit Dengan BlogMy Profile

  14. Serius kalau tgk mata terkedip. Macam jet mainan jer..hehe

    Thanks kak jie berkongsi momen2 camni =)
    Jom terjah post menarik dari hafizmd ..Doa Petua Demam Panas & Demam CampakMy Profile

  15. Akrobatik dari pasukan negara Russia tidak menghampakan.
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Wordless Wednesday – Parlimen bubarMy Profile

  16. Menarik..ni bukan gambar Cinemagraphs?
    Jom terjah post menarik dari Hairul Azni ..8 Koleksi Menarik Seni CinemagraphsMy Profile

Trackbacks

  1. […] blogger tanya macam mana nak buat gambar yang gerak-gerak atau animated gif pada entri lepas ( LIMA 2013 – Su-27 Russian Knight ). Saya nak buat tutorial pun malu sebab ramai pembaca blog ini Ā pakarĀ² yang lebih pandai . […]