Main Main

main tengah jalan

main main

malaysia plankinganak-anak cakap…” ni dipanggil Planking

pokok cantik

kisah jalan raya

nota : antara lokasi yang paling disukai. kedudukan pokok tu sangat cantik dan menjadi ‘landmark’ sempadan negeri.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Jalanannya sepi, bagus jg dijadikan tempat berfoto…

  2. terujanya kalau dapat lalui kawasan begini….
    Jom terjah post menarik dari sukma ..Apakah Tanda Dan Gejala Kesan Jerebu Kepada KesihatanMy Profile

  3. berani dan kreatif..
    kena ada yang jaga trafik tu..
    Jom terjah post menarik dari Mus ..Gambar Sekitar Perlumbaan Perahu Naga Di Teluk Likas, SabahMy Profile

  4. hidup mesti berani… memang berani nie…
    Jom terjah post menarik dari Wan Fauzi™ ..Demontrasi Mesir “Hamlah Tamarud”My Profile

  5. Pergh beraninya buat aksi macam tu.. Tp ape2 pun pemandangannya mmg menarik dari kawasan sy yang berjerebu teruk ni.. huhu
    Jom terjah post menarik dari Nasarudin ..6 Langkah Untuk Menghindari Bahaya JerebuMy Profile

  6. Kalau saya, jalan sunyi tiada kereta lalu pun tak berani sebab malang ni tak berbau. Silap-silap ada mula menyonsor laju. Tak dapat pula nak elak huhu
    Jom terjah post menarik dari Bidadari ..Telatah : Mama Jangan Marah TauMy Profile

  7. Berani buat aksi planking. 🙂
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Rasa Kampung Buffet Tropicana Golf & Country ClubMy Profile

  8. Adeh, kalau buat kat Jalan TAR agaknya mcm mana lah jadinya tu?
    Jom terjah post menarik dari Ismail N ..Mango Garden Restaurant of Rumah Terbalik BorneoMy Profile

  9. seronok berhenti bergambar siang2 hari, cer try mlm tengok haha
    Jom terjah post menarik dari Khairul Zamri ..Tips Buat Duit dengan Blog dari Seminar DenaihatiMy Profile

  10. jalannya cukup sunyi tanpa lalu lalang kendaraan, ide yang bagus tuk mengambil beberapa foto disana 🙂
    nice share
    Jom terjah post menarik dari Rina ..Project : Make A Google Pagerank Prediction ToolMy Profile

  11. Planking ni saya dah perasan kat internet start dari tahun 2011 dulu. Pernah hype masa zaman awal-awal Instagram dulu sebelum budak-budak kat Malaysia ni ngikut. Trend planking ni dah mula slow sikit kat dalam internet, tak taulah kalau budak-budak Malaysia start nak buat balik planking ni.
    Jom terjah post menarik dari Sylarius ..Kos Ubat Meningkat 60% hingga 80% jika TPPA dilaksanakanMy Profile

    • Trend planking tu dag lama nampak kt internet.. gambar ni saja aksi tengah jalan sebab nak gambarkan betapa sunyi sepinya laluan ini… tak banyak kereta yang lalu.

      Ada beberapa keping aksi lompat dab mcm2 tapi yg tu dah mainstream. .planking ni tak ramai orang share.

  12. sementara masih sunyi…lehla buat aksi2 camni…hehe

    cantik gambr2 ni…
    Jom terjah post menarik dari hafizmd ..Wordless Wednesday #38 Oh! 587My Profile

  13. Lebuhraya Timur Barat ka?
    Jom terjah post menarik dari Hairul Azni ..Komisen Kedua Dari Program Job Di RumahMy Profile

    • bukan…. ini laluan Gua Musang ke Kuala Berang melalui Felda Aring
      ada highway yang tak ramai orang lalu… tepi Tasik Kenyir

  14. Nampak sgt jalan ni kurang orang hehehe…
    Jom terjah post menarik dari azman ..KesedihanMy Profile

  15. Bukan la, itu baring. Planking sebetulnya menggunakan kekuatan perut. Contoh: posisi pumping atau menjadi jambatan bagi dua kerusi.

    Apa-apa pon, cantik pemandangan di situ, ada gaya macam Melbourne. Godddd I miss that place!

    • lepas baca komen ni kat phone, terus buka pc , kot² kak jie letak salah caption atau salah gambar.

      dia menerap angkat kepala dan kaki..guna perut

      gambar ke 3 ygn dia guna perut tu bukan ye…klik link google image
      Jom terjah post menarik dari Kujie ..Main MainMy Profile

  16. kalau berkelah tepi jalan pun tak ada siapa nak marah kan 🙂
    Jom terjah post menarik dari azwan ..Behind The Scene Blogger VoiceMy Profile

  17. request gambar mak depa sekeping..haha
    Jom terjah post menarik dari cikgu naman ..WW-Kasihnya Ibu..My Profile

  18. planking ye? huhuhu.. baru dengar ^_^

  19. semoga suatu hari nanti ada sekeping gambar kak kujie buat Planking pula…hehe
    Jom terjah post menarik dari ejam ..Bubble Wrap Pada Harga Murah.My Profile

  20. Salam,

    Tudiaaa sakan diorang main-main hehee
    Jom terjah post menarik dari yanmie ..Mid Year Exam HaziqMy Profile

  21. haha..nasib baik takde keta..
    Jom terjah post menarik dari titan ..Gua dah bayar, lu dah dapat lom?My Profile

    • mmg jalan ni tak de kete pun… ada tu ada
      tapi tak banyak…. jalan cantik, highway baru
      bukit, sebelah kiri view tasik….sgt2 cantik
      Jom terjah post menarik dari Kujie ..Main MainMy Profile

Trackbacks

  1. […] Bagi yang tak biasa melalui jalan raya persekutuan , beginilah keadaan jalannya. Kecil dan sunyi bukan seperti lebih raya.  Jadi jangan terkejut kalau laluan yang tak pernah kita pergi itu boleh buat pengambaran sambil baring-baring  atau planking. […]