Makanan Syaitan

makanan syaitan– macam manalah sejarah Devil’s Food Chocolate Cake (DFCC) ni dapat nama.
About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. macam-macam saja kasih nama,,semakin menjadikan menarik minat orang untuk membelinya.
    Jom terjah post menarik dari hanari ..Hepatitis CMy Profile

  2. Unik nama tanda perniagaan. πŸ™‚
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Persidangan Antarabangsa Kejuruteraan Hospital Dan Pameran 2013My Profile

  3. nama saja dah pelik..mmg saya tak akan beli =)

    nak go google jap pasal kek ni…thanks kak jie berkongsi
    Jom terjah post menarik dari hafizmd ..Apa kata blogger tentang trafik blog?My Profile

  4. nama yang menakutkan , confirm den tak beli punya…hehe
    Jom terjah post menarik dari papa mifz ..Pentingnya Kebersihan Tandas AwamMy Profile

  5. Mgkin ada maksud tersirat masa ‘owner’ tu nak meletakkan nama..

    Mgkin sbg daya tarikan, tp tula fikir balik mcm tak sesuai je kan πŸ˜€
    Jom terjah post menarik dari Myra jay ..Sayangi Jantung kita dengan COQ Health Plus ShakleeMy Profile

  6. Macam2 sekarang kan..mujurlah tak pernah ngap makanan ni..haha
    Jom terjah post menarik dari Hafizul ..CaknaMy Profile

  7. Yang penting halal, itu mungkin sekadar nama sahaja…
    Jom terjah post menarik dari hafiz ..Apa itu saji.myMy Profile

  8. Makanan syeitan yang 100% halal, nyummiiiii…….
    Jom terjah post menarik dari Rina ..Create Responsive Horizontal Dropdown Navigation Menu with HTML & CSSMy Profile

  9. memang ada nama macam ni dalam dunia masakan…tp x faham kenapa letak nama tu..adakah sebab makanan ni sekali makan nak makan lagi dan lagi…bahasa kita memang ckp makanan berhantu..bahasa dorang jadi mcm tu la kot…
    Jom terjah post menarik dari suriaamanda ..Gemuk Apabila Makan Malam?My Profile

  10. Hebat sungguh namanya, gah!
    Jom terjah post menarik dari Mohd Isa ..Wordless Wednesday – Sampan KertasMy Profile

  11. ramai rasanya yang tak ambil kisah dengan grafik tulisan tu..
    gambar makanan tu jadi fokus utama..
    Jom terjah post menarik dari Mus ..Peluang Terbuka Menjadi Krew Kabin Pesawat AirAsiaMy Profile

  12. kalo ada halal makan je..hahaha
    Jom terjah post menarik dari Bahrain ..Antara Hujan Dan PanasMy Profile

  13. Devil kat sini merujuk kepada godaan kek tu sebab terlampau sedap/nikmat, macam syaitan menggoda. Banyak juga digunakan istilah”sinfully good/delicious” atau “it’s so good it’s sinful”.
    Dari situ kita dah tau mentaliti mat salleh -kalau nikmat, mesti berdosa; kalau berdosa, mesti nikmat.
    Jom terjah post menarik dari TR ..Melentur Buluh…My Profile

  14. macam ni punya nama pun ada ke nak bagi orang makan
    Jom terjah post menarik dari blogger lelaki ..Geng Tikus Bermaharajalela di Kuala LumpurMy Profile

  15. alamak..

    memang tak beli lah gamaknya..ehhe
    Jom terjah post menarik dari cikgu naman ..WW-AnakΒ² Cikgu Kimia dan Add MathsMy Profile

  16. Patutnya pihak kerajaan kena tarik balik produk ni di pasaran..bimbang akan menimbulkan masalah yang tidak diingini nanti..
    Jom terjah post menarik dari Hairul Azni ..Komisen Kesembilanbelas Dan Keduapuluh Dari Program Job Di RumahMy Profile

  17. Mungkin perlu diterjemahkan sebagai makanan ‘Ganas’, atau ‘Hebat’. risau naka makan kalau namanya Makanan Syaitan. Tapi ada ribuan peminat Red Devil kat Malaysia ni…
    Jom terjah post menarik dari Mohd Shubhi ..Bagaimana tulis iklan yang berkesanMy Profile

  18. Ini semua iluminati nie πŸ™‚
    Jom terjah post menarik dari Izzuddin Fauzi ..Wordless Wednesday: Merdeka Tournament 2013My Profile

  19. tajuk bikin gempak jer……
    Jom terjah post menarik dari sukma ..Tukar Tayar KeretaMy Profile

  20. kat mana kakjie tgk ni ? ada tanda halal ke ? kalau ada tak tau nak cakap ..
    Jom terjah post menarik dari puanbee ..4 Tips Untuk Lulus Permohonan Belajar Ke MaghribiMy Profile

    • ni kat Giant, tak beli pun, snap gambar je
      tapi memang ada kek yg nama mcm ni bee
      kak jie baca, dia kata beza kek cokelat dgn devil’s food ni, kek cokelat guna cokelat, kek devil’s food ni guna koko, lebih lembab
      Jom terjah post menarik dari Kujie ..Makanan SyaitanMy Profile

  21. takutlah baca tajuk entri ni .. kena google macam mana diaorang dapat nama ni
    Jom terjah post menarik dari Denaihati ..iPhone 5S dan iPhone 5C bakal menakluki duniaMy Profile