30 Replies to “Makanan Syaitan”

  1. Devil kat sini merujuk kepada godaan kek tu sebab terlampau sedap/nikmat, macam syaitan menggoda. Banyak juga digunakan istilah”sinfully good/delicious” atau “it’s so good it’s sinful”.
    Dari situ kita dah tau mentaliti mat salleh -kalau nikmat, mesti berdosa; kalau berdosa, mesti nikmat.
    Jom terjah post menarik dari TR ..Melentur Buluh…My Profile

    1. cuba google devil’s food… tu nama sejenis kek
      erk..mcm mana nak cakap…bukan jenis contoh kek buah, kek oren kek keju
      sejenis bentuk kek…. mcm kek hitam, lembab atau kek hangus kek pahit, kek masin..

    1. kalau nampak perkataan devil..apa yg timbul kat imaginasi?
      hebat?
      ganas?
      tak kan… mesti syaitan atau iblis, siap imaginasi kaler-kaler lagi…merah menyala hehe

    1. ni kat Giant, tak beli pun, snap gambar je
      tapi memang ada kek yg nama mcm ni bee
      kak jie baca, dia kata beza kek cokelat dgn devil’s food ni, kek cokelat guna cokelat, kek devil’s food ni guna koko, lebih lembab
      Jom terjah post menarik dari Kujie ..Makanan SyaitanMy Profile

Comments are closed.