Pemandangan Itu Indah Dilihat Dari Kejauhan… Bila Dekat?

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Comments

  1. Mentaliti orang kita. sendiri buat sampah disalahkan kerajaan :)
    Jom terjah post menarik dari fina fento ..Cipina ni kan kalau bab–bab pc ke laptop keeee..My Profile

  2. mama,yonna penah pegi last year. tapi takde laaa sekotor ni ma -__-” tapi dulu masa naik eksaited la nak tengok apa yang indahnya kan, sekali… alahaiii kat penang punya view lagi cantik muahaha. tak faham kenapa dinamakan pemandangan indah (ok, indah itu subjektif) hueheue

  3. ciksembang says:

    bilalah kita nak berhijrah menjadi minda kelas pertama. Sampah pun kita tak tau nak urus. Mengeluh betul pandang gambar yg last tu
    Jom terjah post menarik dari ciksembang ..Keputusan PMR 2011 FarhanMy Profile

  4. sangat setuju. dalam gambar kelihatan sangat cantik. tapi bila dah sampai, hhhmmmm…..
    Jom terjah post menarik dari tips ..WW: Semak PMR online 22 Disember 2011My Profile

  5. memang indah..tapi pemandangan jela..
    Jom terjah post menarik dari blackrosehunter ..Nasihat dan Peringatan Buat MahasiswaMy Profile

  6. indah khabar dari rupa.
    geopark kononnya?
    hmm mungkin perlu lebih masa utk didik atitud org Malaysia ni
    Jom terjah post menarik dari ekspresiruang ..Bang Boom Lamp Oleh Ingo Maurer: Typography Komik Dalam Bentuk 3DMy Profile

  7. bestnya tengok blog ni,laju load. ini lah orang bilang indah khabar dari rupa. macam juga tengok gambar, di facebook gambar lawa tapi depan-depan hampeh.. :razz:
    Jom terjah post menarik dari Naziman ..Cara tutup akaun emel yahooMy Profile

  8. salam Kak..
    itulah tandanya..
    INDAH KHABAR DARI RUPA..
    apa nak buat dah azali
    sikap orang Malaysia memang
    begitu..makan pandai..buang
    sampah pun pandai :???:
    Jom terjah post menarik dari zulkbo ..Bagaimana Mendapatkan Baucar Buku RM 200 Sempena Budget 2012 ?My Profile

  9. kak jie,update2…..hik3…
    Jom terjah post menarik dari eyriqazz ..Kau Ingat LRT ini Kau yang Punya ke?My Profile

  10. Alahai kenapalah buang sampah merata-rata.. :sad: Susah agaknya nak masukkan sampah ke tempat yg sepatutnya.. aduhai..
    Jom terjah post menarik dari Nur ..Senarai Blogger-blogger Kreatif dan Pelukis DoodleMy Profile

  11. Alahai,semuanya manusia pnye pasal..
    Jom terjah post menarik dari john ..iQuran Pro 2.1.7 ApkMy Profile

  12. Bila dekat, aduhai, moga kita bukan antara penyumbangnya.
    Jom terjah post menarik dari amirulfaiz ..Mandikan anak 8 bulanMy Profile

  13. memang sayang sungguh, negara kita tersangat indah tapi sikap pengotor masih menebal dalam diri…sungguh sayang
    Jom terjah post menarik dari latep ..Siri kembara Turki 2011-Jom kita berubah…!My Profile

  14. alahai negaraku….

  15. Sobri Mansor says:

    huh… memng menyakitkan mata sungguh
    Jom terjah post menarik dari Sobri Mansor ..Potong rambut sendiriMy Profile

  16. aderkk.. mungkin indah utk setanirrajim…

    uhuk! :evil: :evil: :evil:
    Jom terjah post menarik dari maza ..Mekarlah bunga-bunga indahku…My Profile

  17. Ini bukan kelemahan, tapi lebih kepada sifat buruk bangsa Malaysia. Pada saya kelemahan adalah sesuatu yang tidak boleh atau sangat sukar diubah seperti saiz tubuh badan dan warna kulit.

    Sifat buruk seperti ini dapat dihapuskan jika negara bertunjangkan pemerintahan yang adil, agama didahulukan dan akhlak diutamakan.
    Jom terjah post menarik dari Akmalnizam ..Minyak Wangi Kasturi KijangMy Profile

  18. serabutnya mata memandang sampah-sarap tu
    Jom terjah post menarik dari eiela ..Perkongsian Hari Jumaat – Doa Baik-BaikMy Profile

  19. Sakit mata memandang tapi ini lah kelemahan bangsa Malaysia.
    Jom terjah post menarik dari Denaihati ..Jawatan KosongMy Profile

  20. Ini masalah yang masih belum dapat diatasi … sikap buruk!
    Jom terjah post menarik dari adamfaiz ..Wordless Wednesday 19 – Mat Rempit Di Dalam Pusat Beli BelahMy Profile

  21. dalam gambar ketiga aku tak nampak tong sampah. kau nampak affan :?:

  22. Indah sungguh susunatur “garbology art” nih, hehe. Ini salah satu masalah genetik yang sukar diubati kerana kurangnya kasih dan sayang, kurangnya sayang pada diri, kurangnya sayang pada sesama manusia, kurangnya sayang pada alam, kurangnya sayang pada negara, dan kurangnya sayang pada agama.
    Jom terjah post menarik dari Akmalnizam ..OFFICE BOY cum DISPATCHMy Profile

  23. Ohh,ingatkan look out point ada di ampang aja..di langkawi pun ada ya? next time kena singgah ni….
    Jom terjah post menarik dari eyriqazz ..Give Away | Novel Ombak Rindu Cover TerbaruMy Profile

  24. amboi. banyaknya sampah sarap yang kurang kacak nih.. :twisted:
    Jom terjah post menarik dari titan ..Central South Mariner menang tipisMy Profile

  25. Ramai orang berkumpul di sini sebab nak tengok LIMA kan kak jie..
    Diorang ‘malas’ nak cari tong sampah la tu :lol:
    Jom terjah post menarik dari Nadya ..Tahukah anda?My Profile

  26. masih lagi rendah tahap sivik org malaysia ni
    Jom terjah post menarik dari Juan ..KelahirankuMy Profile

  27. menyedihkan… pengguna dan penguatkuasa sama2 bersalah
    Jom terjah post menarik dari klcitizen ..seksi dan seksismeMy Profile

  28. Cik lirik says:

    macam tu la kebanyakkannya…hmmmm

  29. Tak pernah pulak nampak masa g langkawi 2 tahun lepas.area mana ni kak?
    Jom terjah post menarik dari Bloggua ..Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M)-Awas Borang Palsu!My Profile

  30. hahaha.. terbaik!

    entry tanpa kata2, tapi punya maksud yang nyata..
    Jom terjah post menarik dari menteil ..Aku dan Soal Jawab Dunia BlogMy Profile

  31. Aduhai awat kotor sangat nih? :-(
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Wordless Wednesday – #Pisang MontelMy Profile

  32. Fakarepain says:

    Ade jgak ea nama tmpat macam tu..
    Jom terjah post menarik dari Fakarepain ..APESAL DEMI LOVATO MAKIN GEMUK ??My Profile

  33. Yang indah tu fleksibel…. pada kita tak indah…tapi pada orang yang ada kat sana…cukup menenangkan jiwa apa!!! :lol:

  34. nah ambik. bernanah mata bila indah yang gambar last sekali tuh :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari syahrilhafiz ..Borang Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M)My Profile

  35. Itu yg dikata indah harapan dari kenyataan :-)

  36. Reality.. manusia yang kurang kebersihan dan tidak sayangkan
    negara sendiri… kasihan tong sampah.. tak der saper gunakannya
    Jom terjah post menarik dari nurmisnan ..Wordless Wednesday #25My Profile

  37. Memalukan sungguh, ni sapa punya tanggungjawab ni? Kerajaan negeri ka kerajaan pusat? Hahaha…
    Jom terjah post menarik dari LensaHp ..Wordless Wednesday #7 – Bila penceramah Umno naik syeikhMy Profile

  38. err..indahnya yg ketiga
    Jom terjah post menarik dari cikgu naman ..Kalau Aaron Aziz, Anuar Zain, Laki Sendiri Pun Letak TepiMy Profile

  39. Sangat indah huhuhu..
    Jom terjah post menarik dari Azman ..Kedai 1 Malaysia Jalan Kuchai LamaMy Profile

  40. bila dekat sakit mata
    Jom terjah post menarik dari wandisini ..Petua : Hilangkan Panas BayiMy Profile

  41. hahaha

  42. :shock:

    last tu indah.
    Jom terjah post menarik dari syafiq_lomotech ..Dunia BlogMy Profile

Speak Your Mind

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam