Rezeki Jangan Ditolak

kemudian… kena cari batu seketul demi seketul dan dimasukkan ke dalam bekas air untuk minum

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. murah sungguh rezeki burung tuh…kamain selera burung2 skrg eh…hehe
    Jom terjah post menarik dari papa mifz ..Cara Mudah Elak Nafas BerbauMy Profile

  2. sedih pulak tgk picture tu…
    Jom terjah post menarik dari dennis ..TIPS JIMAT DI BULAN RAMADHANMy Profile

  3. burung makan kfc..nnti kene kolestrol r burung tu.haha

  4. Burung semakin maju. Tak makan dedak tapi makan KFC 🙂
    Jom terjah post menarik dari ProfHariz ..Wordless Wednesday #11 – Aksi Blogger LelakiMy Profile

  5. makan kfc pun x abis hmmm

  6. Begitulah masyarakat kita. Makan tak habis sampai jadi habuan untuk burung. Namun masih ada yang kurang rasa syukur dengan apa yang ada sekarang.
    Jom terjah post menarik dari Azwan ..Terkini dari Pos Kuala MuMy Profile

  7. Saya tau ini mesti KFC perasa dedak ni.
    Jom terjah post menarik dari faizul ..Wordless Wednesday #7 – Lukis guna jariMy Profile

  8. Ikhtiar Shah says:

    wow.mencari makanan halal.hehe
    Jom terjah post menarik dari Ikhtiar Shah ..Isu Hantaran Dan Kos Perbelanjaan Majlis PerkahwinanMy Profile

  9. Masalah burung gagak ini boleh bawa wabak penyakit.
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Wordless Wednesday – # Oh MalaysianMy Profile

  10. hahaha…

    bab masuk kan batu seketul demi seketul tu, serta merta teringatkan cerita karton gagak yg dolu2 itew..

    hehehehe
    Jom terjah post menarik dari maza ..Rumah Berjirankan KuburMy Profile

  11. agaknya lambat clear table … burung amik kesempatan la
    Jom terjah post menarik dari adamfaiz ..WW 39 – Tangkap Pasangan CurangMy Profile

  12. jadi kat depan mata kak jie ka?? haha.. bak masuk batu dlm air tu teringat cite sang gagak nak minum air dalam balang.. 😛
    Jom terjah post menarik dari Fariq ..FariqScorpio Sayang CIk Tom?My Profile

  13. sayangnya membazir. kalau burung terlampau banyak makan sisa orang nanti pelanggan rimas, orang pun lari.
    Jom terjah post menarik dari eiela ..Pucuk Ubi Punca Kambing Sakit PerutMy Profile

  14. hidayah says:

    hurrmm..sayangnye lah lihat pembaziran itu…

  15. Baik juga hati pemilik restoren tu tak halau dia makan. Sayang kalu dibiarkan rezeki tu terbuang. Kasi kucing pon ok gak.
    Jom terjah post menarik dari Dulu Lain Sekarang Lain ..Blogging Itu Kerja Sia-SiaMy Profile

  16. Salam Alaiyka.

    Gambar yang cantik Kak Jie. Teringat pula cerita kanak-kanak tentang gagak yang kutip batu sebiji demi sebiji tu : )
    Jom terjah post menarik dari Incik RestNrilekS ..Ini Lukisan Cerita Tentang KawanMy Profile

  17. burung bandar makan KFC..

    burung kampung makan buah2 ngan ulat..
    Jom terjah post menarik dari pipoq ..Wordless Wednesday – Semoga lebih baik dari sebelumnyaMy Profile

  18. Kat Msia, manusia keep membazir… tahukah anda jumlah pelarian Somalia dah cecah 1 juta orang… lapar sokmo tuh 🙁
    Jom terjah post menarik dari zack ..Benarkah Teknik Pajak Emas Menguntungkan?My Profile

  19. mcm mana nak masukkan batu dgn bekas tertutup tu? 🙂
    Jom terjah post menarik dari munn ..Mee Rebus Tapah. Yummeh!My Profile

  20. Beak lickin’ good!
    Jom terjah post menarik dari GreenLava ..5 Pinterest Etiquette Tips for BloggersMy Profile

  21. Setahu saya burung gembala kerbau ni makan ulat jer,KFC (ayam) tak pernah tgk,mungkin gembala kerbau dok bandar lain sikit kut hehehe – nice pic Kak Jie!
    Jom terjah post menarik dari azman ..Terima Kasih Alam Flora – Masih Ada Yang Tak Reti BahasaMy Profile

  22. mohd firhan jasni says:

    kalau diperhatikan betul2 atas meja tu banyak lagi makanan tu. daripada membazir, biarlah dia makan.

  23. gagak canggih sekarang.. makan KFC! hihi
    Jom terjah post menarik dari mrs azmi ..Sunflower blooms at Setia Eco ParkMy Profile

  24. hehehe macam mana dia boleh masuk tu…nampak berselera jer dia tanpa gangguan 😀
    Jom terjah post menarik dari sweetkurma ..wordless wednesday – perigi mencari timbaMy Profile