Tak Timbang, Dia Cakap Lapan Puluh Sen

On Wednesdays all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. Hence the ‘wordless’ title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn’t need any description.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. ❗ Waaa… memang wordless
    Jom terjah post menarik dari Abang Zul ..JANGAN POTONG…My Profile

  2. survival of pos malaysia…
    Jom terjah post menarik dari kblog ..Jom Heboh Penyatu Rakyat Kelantan dan TV3. Har Har HarMy Profile

  3. raya hari tu promosi 50 sen 😀
    Jom terjah post menarik dari kblog ..Jom Heboh Penyatu Rakyat Kelantan dan TV3. Har Har HarMy Profile

  4. mungkin naik lps pengambilalihan drpd khazanah oleh tradewind. utk menampung kos pengambilalihan, mungkin.
    Jom terjah post menarik dari ekspresiruang ..Lo Res Chair: Idea Guido Oooms Daripada Piksel Resolusi RendahMy Profile

  5. makin mahal, makin kurang sambutan org kpd gaya konvensional. org akn prefer pakai internet je lps ni.
    Jom terjah post menarik dari ekspresiruang ..Alas Kaki Daripada Lumut Hidup Oleh Nguyen La ChanhMy Profile

  6. minyak naik harga sebab tu mahal kak jie..:)

  7. Pacifista says:

    lepas ni setem 10 dan 20 sen boleh dihapuskan :p
    Jom terjah post menarik dari Pacifista ..Download Video Maharaja Lawak Mega Minggu 1My Profile

  8. mahalnya, dah lama tak pos surat.

  9. Sama dengan di Indonesia nie juga mahal namun penghantarannya cepat antara 2 sampai 4 hari sampai tujuan
    Nice share Kak Jie..
    Jom terjah post menarik dari Rina As ..Cara Mengetahui dan Cek Blog yang Terinfeksi MalwareMy Profile

  10. last kak jie pos masih 30 sen…lagi lama
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Laporan Audit Negara – Pembaziran Wang NegaraMy Profile

  11. owh…surat ikut warna sampul surat rupanya, ingat ke ikut berat.

    kalau macam tu , nak kena tukar sampul suratlah..hehehe..sebab bukan berat pun, cuma pos sekeping cek 😆
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Laporan Audit Negara – Pembaziran Wang NegaraMy Profile

  12. hari tu pos surat…80 sen…ingatkn 60sen…staff kt situ ckp surat biasa 60sen kalau sampul warna putih…80sen utk sampul warna lain…
    Jom terjah post menarik dari atieyy ..Doa IstikharahMy Profile

  13. Dah 80sen ke sekarang *pengsan*
    Masa saya kerja tahun lepas,baru 60sen -__-”
    Jom terjah post menarik dari Nadya ..Happy Birthday Fndrocka!My Profile

  14. Kena tengok filem Capitalism the love stroty bagaimana ekonomi dunia yg dikuasai yahudi akan menyebabkan harga barang terus naik dan naik
    Jom terjah post menarik dari Denaihati ..Plugin Waktu Solat WordPress dan Blogspot dilepaskanMy Profile

  15. Ingatkan harga setem pos surat biasa masih lagi 50sen.
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Wordless Wednesday #15 – Happy DiwaliMy Profile

  16. raya haritu 50sen lagi..cepatnya naik harga.. 😛
    Jom terjah post menarik dari robotkuning ..MARI BER DENGKUR NYENYAKMy Profile

  17. sampai tak kak jie?kang tak sampai even 80 sen..hehehe :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari blackrosehunter ..RazakSAT bernilai RM142 juta Mengalami KegagalanMy Profile

  18. sebab jarang sangat pos surat, kali terakhir guna pos , masih 30 sen.

    hari tu pergi kat kaunter, pegawai pos tu sendiri cakap 80 sen…..

  19. mak saya post surat harga murah kot xsampai2..terpaksa hantar guna post express bru sampai..
    Jom terjah post menarik dari blackrosehunter ..RazakSAT bernilai RM142 juta Mengalami KegagalanMy Profile

  20. samalah… sampai terkeja kejutan bila setem harga 80 sen.
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Hadiah Misteri Dari McDonald’sMy Profile

  21. semua barang pun… tapi setem ni mcm kejutan juga
    maklum jarang jarang sangat nak pos surat
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Hadiah Misteri Dari McDonald’sMy Profile

  22. itulah………… mama pun macam tak percaya – ini kali ke dua dalam bulan ni pos surat. Terkejut tau…

  23. macam tak percaya tau… 8 kupang dah
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Bahaya Spa IkanMy Profile

  24. sekarang 80 sen!

    Macam tak percaya kan?

    Ini kali ke dua dalam minggu ni Kak Jie pos surat. Kali pertama dulu ingat ke pegawai pos silap sebut.

    Ini surat biasa , hanya ada sekeping cek untuk pihak sekolah.
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Tak Timbang, Dia Cakap Lapan Puluh SenMy Profile

  25. sekarang harga setem untuk pos surat biasa memang 80 sen. Ini kali kedua, masa kali pertama dia cakap 80 sen tu ingat ke pegawai pos tu tersilap.

    mcm tak percaya pos sekeping surat yang ringan mcm tu 80 sen

  26. Surat.. hoho. lama dah tak gi pejabat pos nak htr surat..
    Jom terjah post menarik dari Omar ..WOWLOUD – Cara baru mendengar muzikMy Profile

  27. makin lama makin mahal

  28. aihhhh baru hari tu 60 sen kan ma? -__-

  29. tak cukup nanti tak sampai..hehe
    Jom terjah post menarik dari cikgu naman ..Bersama Artis Muadz Dzulkefli Tajaan EQurban.comMy Profile

  30. Assalamualaikum Kak Jie.

    Mahalkan nak hantar surat zaman sekarang ni?
    Dulu takat 20, 30 sen pun ok je lagi.
    Sekarang ni 50 sen baru lepas. =_=
    Jom terjah post menarik dari NailahAzman ..Tolong Jangan Cepat Terpengaruh Dengan Fesyen Hijab Zaman Kini Boleh Tak?My Profile