iPhone Untuk Intan

Petang semalam ambil Intan terus singgah kedai telefon.  Bergetik dia depan kedai bila saja pintu ditolak.

“Intan nak yang mana?”

“yang tu…yang tu..yang ni…yang ni….” . Semua yang ditunjuknya berkasta tinggi.

” Sapalah yang akan jadi menantu malang mama nanti…dapat bini macam Intan”


Budak² tak boleh guna iphone – saya belikan ‘aipun’ kaler biru.  Sepanjang perjalanan balik bergedik tak habis².  Guna handphone  saya, dia snap gambar dan MMS kat Along.  Dari luar gate rumah tak dan nak buka kasut dia dah keloi “mak su………maksu tengok telefon Intan”.

Intan cèwi!

Pagi tadi selepas dia pergi sekolah, saya pun try belek²  function Nokia 1280 ni dan ternampak sms macam kat atas tu.  Huwaaaa………….:evil: mama tak reti nak baca!  Dengkinya mama dengan Intan. Ini bukan iphone zaman Flintstone ni.

Glossori

  • tak dan – tak sempat
  • keloi – panggil
  • cèwi – suka menunjuk-nunjuk

©kujie – ‘aipun’ Intan hanya rm 90 tetapi credit limit untuk line postpaid celcom dia rm 1000.  Saya bukan daftarkan nombor baru untuk Intan, ini adalah nombor telefon suami.  Sementara dia di luar negara – mungkin setahun lagi – Intan guna.  Handphone yang dulu dah rosak – off sendiri tanpa sebab.


About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. menghargai pemberian walaupun ianya tak seberapa sudah cukup gembira buat orang yang memberinya lebih-lebih lagi ibu bapa yang bagi …

    pada saya phone macam intan tuh lagi best kalau nak bandingkan dengan phone canggih..
    saya tak reti nak guna phone yang terlalu canggih ….
    Jom terjah post menarik dari namia ..Apa yang Korang Dapat Sebarkan Keburukan OrangMy Profile

  2. ciksembang says:

    ingatkan betul2 belikan iphone.. remaja sekarang demanding kan?
    Jom terjah post menarik dari ciksembang ..Selamat menempuh SPM 2011 Isnin iniMy Profile

  3. utk anak2, mmg ni pon dh cukup ideal sbnrnya. good choice 😉
    Jom terjah post menarik dari ekspresiruang ..Mansion in La Finca: Rumah Baru Christiano Ronaldo Rekaan A-CeroMy Profile

  4. Salam,
    Tepon intan sama macam tepon saya…warnapun sama hu hu hu
    Jom terjah post menarik dari Anyss ..Jerit-jerit Maher ZainMy Profile

  5. mrs jamal says:

    tenkiu
    Jom terjah post menarik dari mrs jamal ..Terimbas kembali Nostalgia LaluMy Profile

  6. Ajax Comments-Reply

  7. mrs jamal says:

    oo die ngengada la tu ee,

    off topik, kak jie nak tanya buleh? nak amik plugin apa kalu kita nk ada sistem reply cam kak jie ni jugak?
    Jom terjah post menarik dari mrs jamal ..Terimbas kembali Nostalgia LaluMy Profile

  8. 🙄 yes….walaupun hanya pinjaman…tapi intan tetap sempat jugaklah…..cewi

  9. :mrgreen: :mrgreen:
    cantik aipun intan..
    boleh calling2 mak dia la pasni selalu..
    Jom terjah post menarik dari syahrilhafiz ..Ubuntu dan BiologiMy Profile

  10. ada masalah image..dia tak moh dok center
    entah pc org lain,ok
    tapi pc kak jie dia comot…

  11. mrs jamal says:

    masuk pagi tadi masih cam smalam..masuk kol 8.10am..dh bertukar balik ke asal, x sabar nk tunggu kak jie guna template mentari mcm ari tu..cute

  12. ni hp baru ni.
    tapi design memang burok. hehe.

  13. handphone tu ada radio kan? hehe

    *kak jie, betul ke kalau blog yang ada sidebar di bhgn kiri kurang mesra SEO? Sekadar bertanya

  14. salah tu….bukan 5A….taapi 7A.Di sjkc subjek untuk UPSR ada 7.

  15. bila blh dapat iphone ni
    Jom terjah post menarik dari Wan ..Denyut Kasih MedikMy Profile

  16. ooo .. x lah membazir namanya ..
    Jom terjah post menarik dari zqah ..Contest Gambar Kenangan Open House Aidil Fitri 2010My Profile

  17. untung bebudak sekarang nih
    Jom terjah post menarik dari adamfaiz ..Akan Berpindah Ke Rumah BaruMy Profile

  18. syoknya intan ada iphone… warna biru lagi, aunty cha pun takde tau. 😀
    Jom terjah post menarik dari cha ..Edisi menyelamatkan bumiMy Profile

  19. WAH.. kalau intan sepi, lepas ni boleh kelui maza di talian 013-85834929…hehehehe

    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari maza ..Cik Silvy hidup SemulaMy Profile

  20. afiq aiman says:

    oh nice…kenapa yg hantar masuk sjk(c) tu…
    Jom terjah post menarik dari afiq aiman ..Ustaz Pun Ada FanPageMy Profile

  21. nak tanya berapa banyak traffik sehari/sebulan baru boleh dapat rm200 sebulan hehe maaf luar topix..innity aku lembab tul jalan sehari masyuk 2 hari xde

  22. hp klasik ni..1st time pakai hp punya main besar anjing pun mati kalau baling haha!

  23. hem..ok lah..tapi nasi baik dia tak mintak dibelikan domain..kuintan.com…untung pandai bahasa cina huhu
    Jom terjah post menarik dari ishak ..Bila lelaki tergoda dengan perempuanMy Profile

  24. mrs jamal says:

    balaja pandai2 ye intan..nt dapat 5A dalam UPSR nanti mama beli iphone wahhhh
    Jom terjah post menarik dari mrs jamal ..Terimbas kembali Nostalgia LaluMy Profile

  25. Nasib baik Intan dapat aipun sahaj.. Kalau betul2 iPhone, terbakar saya 3 hari 3 malam.. 😀
    Jom terjah post menarik dari samdaddycool ..RahsiaMy Profile

  26. Uwaaa……
    Pandai Intan, tak de peluanglah mamanya nak curi-curi baca… haha.. :mrgreen:

  27. hahah…betol3x….kami buat cari enpon sy yg selalu je ilang bawah bantal…keh keh keh
    Jom terjah post menarik dari epel ..Kasut rayaMy Profile

  28. bestnya dapat aiphone.. hehehe.. selagi digunakan utk tujuan baik, tak de salahnya.. mmg jeles la intan pandai guna bahasa yg satu lagi tu..
    Jom terjah post menarik dari fiezaradzi ..Harga Rokok NaikMy Profile