Kemahiran hidup yang tak diajar di sekolah

Anak-anak saya bercuti sempena Tahun Baru Cina seminggu. Along dah balik dari asrama semalam petang. Hari ini semuanya ada tugas masing-masing.  Angah cuci kereta dan Along cuci motor.

Kemudian mereka diajar kemahiran hidup yang tidak terdapat dalam silibus di sekolah.

Dah besar rupanya anak-anak bujang saya…  Hari ini dicantas pokok ceri depan rumah dan di potong pokok Janda Merana.  Pernah tengok pokok Janda Merana? klik sini > Pokok Janda Merana

Saya ‘away’ sehingga Rabu. Jaga diri semua, hati-hati di jalanraya.

31 Replies to “Kemahiran hidup yang tak diajar di sekolah”

  1. Tak habis-habis dengan pokok Janda Merana dia tu. (Selongkaq arkib sebab seriau tengok Tie mengejor teman!!! Tak rela teman tersingkir dari kedudukan Teman Terhangatest. Tak relaaaa!!!!)

    ODs last blog post..Temuramah Dengan Pelesit

  2. JANDA MERANA – pokoknya sungguh mengacam…

    kalau salah hemat boleh mencabut nyawa bila lalu di hadapnya di tengah malam…..seolah2 gergasi besar dgn lemah gemalai melambai2.. untuk menambah sadis lagi, dinyaringkan suara mengilai2…..huhuhu

    gerun siut.. 😯 😯 😯

    mazas last blog post..Kembara: Melaka Kota Warisan Dunia

  3. salam kak jie

    baru arinie berkesempatan nak meninggal kan jejak
    selama nie lalu jer bak bayu membelai
    hihi…!!

    lama dah saya tak sertai gotong royong sefamily
    biaser kalo balik melake sy dok basoh slk (small little kancil) sayer jer… gan adik bongsu sayer
    huhu…!!
    mish her

    selamat kak jie

    ::redZ-Ziaf::s last blog post..Hari² ku selepas CNY

  4. saya cuti, k.jie cuti, dia orang cuti, budak2 sekolah cuti dan ramai lagi yang menumpang sekaki cuti sempena tahun baru cina… selamat bercuti sepuas2nya. Erk… sy cuma cuti 2 ari je….

    TokNabes last blog post..Cukuplah………

  5. Dah nampak bumbung rumah tuh, hilang rendu dendam. Ekekeee….!

    Selamat bercuti!

    DeeNs last blog post..eNTaH aPa ReNCaNa

  6. salam makcik jie. [boleh guna gelaran ni tak?]

    mak borek anak rintik. haha. ade ke camtu?
    kalau ad, anak makcik mesti ada blog jugakkan?

    🙂

    nik uqbahs last blog post..Matahariku-bukan tentang agnes. kamu mesti nak tahu.

  7. samat bercuti..
    kenapa nama pkok tue Janda Merana? :mrgreen:

    amans last blog post..Tarikh Muat-Turun Windows 7 Beta Di Lanjutkan

  8. Say pun away d negara jiran sehinggakan banyak yang tak dibuat dengan blog tapi ketagih sampai cari cyber cafe masa org lain dah tidur. Have a nicve holiday

    kruel74s last blog post..Cheap travel

  9. pirst taim dengor nama pokok ni, iskkk tak sesuai langsung dengan pokoknya, apa kaitannya? he, he….. :mrgreen:

Comments are closed.