Lukisan Angah Keluar Majalah Gempak

EDIT 7:20am 13-04-2010

Inilah lukisan seciput yang gempak sekampung tu….pagi-pagi buta saya singgah 7e semata-mata nak beli Majalah Gempak.   Inilah satu-satunya yang ada di kedai.   Mesti Angah nak simpan koleksi Gempak 250 ( 15 Apr 2010 ) sampai anak cucu , kan….

Entri asal :

Hari ini publish 2 entri berat.  Entri yang perlu buat research dan tutorial yang perlu buat screenshot.

Hidup Untuk Memberi – ayat popular dunia blogosphere.

Petang tadi Angah telefon. Rasa lega dapat dengar suara dia … kali terakahir telefon merenget nak pindah balik sekolah kat sini. Tak ke pening kepala kita, tak lena tidur dibuatnya.  Tapi nampaknya hari ini dia boleh terima keadaan dan terus belajar kat MRSM.

Masing-masing demam rindu kot. Puas sudah saya belek belahan dada dia

Macam mana tak rindu – nak beli roti je Intan cakap jangan beli yang besar, Angah tak ada. Pergi Parkson naik escalator Intan cakap jangan pegang pemegang tu.   Angah cakap ramai orang pegang, banyak kuman .

Kata suami – kalau Angah tu homesick, mama dia pula angahsick.

“mama…bagitau Along, beli Gempak, lukisan Angah keluar kat majalah.”

Folder Angah yang penuh dengan lukisan dia…

Saya selalu lepak amifiq.deviantart.com galleri lukisan dia. Huh…anak tu macam-macam ragamnya.

Dia bukan saja boleh melukis, dia boleh buat script game mudah guna software Kids Programming Language ( KPL )

©Kujie – esok nak cari majalah Gempak

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. baguslah kalau anak2 ada minat wat lukisan macam ni, lebih baik daripada terpacak depan pc duk main game je..
    .-= beliamuda´s last blog ..Pasca Piala Thomas 2010: Malaysia Perlukan Muka Baru =-.

  2. Gambar arwah abang ngah saya pernah keluar kat gempak juga, dia OKU tetapi mempunyai tangan yang berseni.
    .-= akuvision´s last blog ..Gangguan Hyperhidrosis =-.

  3. cool la anak kak kujie ni…
    sy anta lukisan x prnah2 dpat msuk haha..bukan rezki kot
    .-= MC´s last blog ..How To Make Your Disqus Loading Fast? Its Easy! =-.

  4. wah, tahniah angah.. berbakat sungguh anak kak jie ni.. mmg cantik lukisan tu lau nak dibandingkan dengan lukisan saya… org lidi jer..
    .-= fiezaradzi´s last blog ..Pusat Jagaan Atau Pengasuh, Mana Satu Pilihan Anda =-.

  5. tahniah la kat angah .
    mesti dia excited kan 🙂
    .-= farah´s last blog ..tika hasrat tercapai , mengapa maut menghampiri ? =-.

  6. 😀

    tahniah angah

  7. Tahniah buat Angah. Bakal jadi kartunis yang berjaya satu hari nanti…
    .-= Ida Syuriati´s last blog ..Aku yang tak makan kismis =-.

  8. Anonymous says:

    Tahniah buat Angah. Boleh jadi kartunis yang berjaya satu hari nanti ni…

  9. Seronoknya lukisan masuk gempak.. adik saya pun minat melukis mangga nie, maybe saya patut galakkan dia untuk masuk mana2 peraduan.. kita bukan tahu nasib kita kan.. matbe org luar yang lebih menghargainya
    .-= aarin´s last blog ..Nuraarin: Contest Perkahwinan abadi @ Pertunangan terindah =-.

  10. Pesanan intan pasal pemegang escalator sebijik macam pesanan ibu saya =)
    .-= fana164´s last blog ..~Esok Adalah Harinya~ =-.

  11. terima kasih kak jie kerana ajar angah melukis..
    (eh..tetiba je)… :mrgreen:
    .-= Lan Bingka´s last blog ..Rewang kenduri kahwin =-.

  12. kak jie
    semenjak 2 – ari ni saya jadi silence reader kak jie….
    coretan sempoi lagi chic….i know this is your personal blog..thanks for sharing tips….every of your writting is chic and put smile on my face…keep it up!

    P/s: Angah punya lukisan tu dah mcm kartun jepun manga !
    i like

  13. berbakat ler. kalau kat jepun mcm2 blh jadi ni
    .-= Luffy´s last blog ..PERSEPSI NEGATIF YANG AKU TERIMA =-.

  14. wahhh hebatlah angah! lukisan pun cam anime..mata besar gitu..
    masa dulu pernah jugak hantar, kat kreko la sebagainya..
    tapi satu pun tak pernah publish..

    mungkin tak berapa cantik kut..hehehe lukis orang lidi pun xnampak cam lidi..kekekeke
    .-= Faizal´s last blog ..(TIPS) Berhati-hati Dengan Website Phising, Maklumat Anda Dalam Bahaya Jika Terpedaya =-.

  15. first sekali, tahniah utk angah. Angah memang berbakat. Uncle dah sarankan mama angah pg beli tablet. So lepas ni angah xpayah lukis then scan. Angah terus je lukis masuk dlm komputer. Hahaha. Idea yang sangat bernas. Nanti kalau dtg umah uncle, bleh la bwak scrap book angah. Ok. Seronok layan scrap book orang neh. Tapi uncle punye scrapbook dulu2 dah ilang plak. Sejak pindah kat kl, dah lame betoi tak melukis.

  16. hohoho..memang ada bakat..kena asah lagi la..sebagai parent kena terus bagi sokongang yang mantap , semoga angah berjaya..
    .-= paan´s last blog ..Aku punya youtube la.. =-.

    • pencapaian anak2 walau kecik
      dia tak boleh keluar asrama utk beli majalah ni
      tu yg dia call suruh belikan…

  17. pergh!!!!
    nampaknya ada artis baru lps ni..
    heheee
    .-= mie´s last blog ..:: bila si teruna berjiwang :: =-.

  18. Banyak juga bakat terpendam angah ni.. respek!
    .-= samdaddycool´s last blog ..Fesyen Tudung Terkini 2010 : Tudung Lycra Purnama Merindu =-.

  19. Azizuan says:

    sekolah tak abeh lagi dah pandai buat game..sok abeh sekolah boleh buat duit banyak tuh..keke
    .-= Azizuan´s last blog ..Kedah Kalah, Negeri Sembilan Juara Final Piala FA =-.

  20. mesti carik nih..tahniah angah…

  21. tahniah angah..mananya tumpahnya kuah kalau tak ke nasi?
    .-= eyriqazz´s last blog ..Ada Apa Dengan Seks? =-.

  22. tahniah angah..nanti kak jie publish yer 😉
    .-= Bb Hussain´s last blog ..Spaghetti Bolognese & Sambal Gulai Tempoyak =-.

  23. saya pun dulu peminat majalah gempak juga,cayalah lukisan anak kak jie ,memang gempak
    .-= wazy´s last blog ..Contest Hidup Untuk Memberi Dan Menangi Acer Aspire One Percuma =-.

    • Kak Jie tak reti nak baca majalah ni….dialog org muda skrg ni
      tak faham
      kalau Gila-Gila dgn Ujang tu boleh lah

  24. tahniah angah!

    memang angah itew sungguh berbakat gitew.. penuh dgn unsur2 kesenian gitew..

    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    .-= maza´s last blog ..Di bawah pokok ada lori… =-.

    • angah tu mmg peribadi dia lain sikit
      kadang2 kita sendiri keliru – minat dia tak mcm budak2 lain
      jenis fokus dgn hidup sendiri bkn peduli hal org lain

  25. Gempak betul lar. Inilah yang dikatakan mak borek anak rintik?
    .-= tekkaus´s last blog ..4 Stuffs That I Bought From PC Fair =-.

    • kadang2 keluar juga ayat

      ” eh…pandai ke budak ni melukis, macam tak percaya’

      sebab parent dia ni tak pandai langsung melukis

  26. Wah hebat angah! Lama x baca komik gempak.
    .-= Amir´s last blog ..Produk Kecantikan SimplySiti Kini di Pasaran =-.

  27. waa.. hebatnyaa… speechless
    .-= Adry Sabry´s last blog ..Maher Zain… Thank You Allah… =-.

    • rindu Angah…huhu
      ayat kena cover, nnt abah dia pula tanya
      ” tak rindu abg?”

      hehehe…rindu anak lain rasanya…….mak2 je tau

  28. Bagus tu.. ada bakat melukis.. boleh dikembangkan lagi
    .-= zool´s last blog ..Alasan tidak menjadi tukang masak =-.

  29. mak blogger, anak pelukis. memang darah seni..seni memblog dan seni melukis 🙂
    .-= yoy´s last blog ..Kisah Aku dan Resdung. =-.

  30. Esok K.Jie tlng publish kat sini, ok…
    .-= Mamamia´s last blog ..Sepurnama berlalu… =-.

    • dah edit dah…pagi2 tadi g 7e
      ciput je lukisan dia..tapi budak tu seronok mcm nk lompat
      suruh kita belikan majalah

  31. salam,
    along juga minat melukis tapi biasalah anak laki.. bukan tekun sangat pun.. ikut angin dia.. saya anta dia ke kelas melukis untuk dia release tension.. 🙂
    .-= cikgu isza´s last blog ..Cikgu-Cikgu Diserang! =-.

    • minat melukis bagus kan cikgu
      seronok tgok dia leka dgn hasil kerja dia
      seronok tgok dia share feeling dia dgn family
      kita support je yg baik utk anak2

  32. wah, dlu time sekolah2, slalu beli gempak..skrg bila dh tua, dh jarang dh beli..hehe
    .-= x-po´s last blog ..SUNGGUH MERINDUI SAAT-SAAT DAHULU =-.

  33. wah.. tahniah lah angah.. lukisan dia memang hebat.. jeles saya..
    .-= Faarihin´s last blog ..Masuk.. Masuk.. =-.

  34. tahniah sbb kua majalah.. pasni anak kak jie leh jadi artis le.. hoho… harap sok leh tgk majalah tu nya rupa kat sini..
    .-= syahirul´s last blog ..Cara mengubah wallpaper Windows 7 Starter =-.

  35. adamfaiz says:

    Gempak sungguh..mane tau ade rezeki jadi animator terkenal suatu hari nanti…

  36. tengok folder pun dah tahu, layak untuk keluar di gempak. memang da best la anak kak jie. 🙂
    .-= mohdisa´s last blog ..Suami Isteri Bercerai Kerana Facebook =-.

Trackbacks

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Khaidir Ab Karim. Khaidir Ab Karim said: Tahniah! RT @kujie: lukisan Angah keluar kt majalah Gempak http://bit.ly/8Zu7T1 […]