Lukisan Angah Keluar Majalah Gempak

EDIT 7:20am 13-04-2010

Inilah lukisan seciput yang gempak sekampung tu….pagi-pagi buta saya singgah 7e semata-mata nak beli Majalah Gempak.   Inilah satu-satunya yang ada di kedai.   Mesti Angah nak simpan koleksi Gempak 250 ( 15 Apr 2010 ) sampai anak cucu , kan….

Entri asal :

Hari ini publish 2 entri berat.  Entri yang perlu buat research dan tutorial yang perlu buat screenshot.

Hidup Untuk Memberi – ayat popular dunia blogosphere.

Petang tadi Angah telefon. Rasa lega dapat dengar suara dia … kali terakahir telefon merenget nak pindah balik sekolah kat sini. Tak ke pening kepala kita, tak lena tidur dibuatnya.  Tapi nampaknya hari ini dia boleh terima keadaan dan terus belajar kat MRSM.

Masing-masing demam rindu kot. Puas sudah saya belek belahan dada dia

Macam mana tak rindu – nak beli roti je Intan cakap jangan beli yang besar, Angah tak ada. Pergi Parkson naik escalator Intan cakap jangan pegang pemegang tu.   Angah cakap ramai orang pegang, banyak kuman .

Kata suami – kalau Angah tu homesick, mama dia pula angahsick.

“mama…bagitau Along, beli Gempak, lukisan Angah keluar kat majalah.”

Folder Angah yang penuh dengan lukisan dia…

Saya selalu lepak amifiq.deviantart.com galleri lukisan dia. Huh…anak tu macam-macam ragamnya.

Dia bukan saja boleh melukis, dia boleh buat script game mudah guna software Kids Programming Language ( KPL )

©Kujie – esok nak cari majalah Gempak

59 Replies to “Lukisan Angah Keluar Majalah Gempak”

  1. cool la anak kak kujie ni…
    sy anta lukisan x prnah2 dpat msuk haha..bukan rezki kot
    .-= MC´s last blog ..How To Make Your Disqus Loading Fast? Its Easy! =-.

  2. kak jie
    semenjak 2 – ari ni saya jadi silence reader kak jie….
    coretan sempoi lagi chic….i know this is your personal blog..thanks for sharing tips….every of your writting is chic and put smile on my face…keep it up!

    P/s: Angah punya lukisan tu dah mcm kartun jepun manga !
    i like

  3. first sekali, tahniah utk angah. Angah memang berbakat. Uncle dah sarankan mama angah pg beli tablet. So lepas ni angah xpayah lukis then scan. Angah terus je lukis masuk dlm komputer. Hahaha. Idea yang sangat bernas. Nanti kalau dtg umah uncle, bleh la bwak scrap book angah. Ok. Seronok layan scrap book orang neh. Tapi uncle punye scrapbook dulu2 dah ilang plak. Sejak pindah kat kl, dah lame betoi tak melukis.

  4. hohoho..memang ada bakat..kena asah lagi la..sebagai parent kena terus bagi sokongang yang mantap , semoga angah berjaya..
    .-= paan´s last blog ..Aku punya youtube la.. =-.

  5. sekolah tak abeh lagi dah pandai buat game..sok abeh sekolah boleh buat duit banyak tuh..keke
    .-= Azizuan´s last blog ..Kedah Kalah, Negeri Sembilan Juara Final Piala FA =-.

  6. saya pun dulu peminat majalah gempak juga,cayalah lukisan anak kak jie ,memang gempak
    .-= wazy´s last blog ..Contest Hidup Untuk Memberi Dan Menangi Acer Aspire One Percuma =-.

    1. angah tu mmg peribadi dia lain sikit
      kadang2 kita sendiri keliru – minat dia tak mcm budak2 lain
      jenis fokus dgn hidup sendiri bkn peduli hal org lain

    1. kadang2 keluar juga ayat

      ” eh…pandai ke budak ni melukis, macam tak percaya’

      sebab parent dia ni tak pandai langsung melukis

    1. rindu Angah…huhu
      ayat kena cover, nnt abah dia pula tanya
      ” tak rindu abg?”

      hehehe…rindu anak lain rasanya…….mak2 je tau

  7. mak blogger, anak pelukis. memang darah seni..seni memblog dan seni melukis 🙂
    .-= yoy´s last blog ..Kisah Aku dan Resdung. =-.

    1. minat melukis bagus kan cikgu
      seronok tgok dia leka dgn hasil kerja dia
      seronok tgok dia share feeling dia dgn family
      kita support je yg baik utk anak2

  8. tahniah sbb kua majalah.. pasni anak kak jie leh jadi artis le.. hoho… harap sok leh tgk majalah tu nya rupa kat sini..
    .-= syahirul´s last blog ..Cara mengubah wallpaper Windows 7 Starter =-.

  9. tengok folder pun dah tahu, layak untuk keluar di gempak. memang da best la anak kak jie. 🙂
    .-= mohdisa´s last blog ..Suami Isteri Bercerai Kerana Facebook =-.

Comments are closed.