Rindu Belahan Dadamu

Masa hantar Angah ke MRSM untuk pendaftaran hari tu,Β  dah siap beli uniform MRSM kat sini ( link ) , selesai kanΒ Β Ujian Kecenderungan Kemasukan ke MRSM ( UKKM ) separuh perjalanan baru teringat filem x-ray tertinggal!

Sudahlah nak buat medical checkup pun 2 kali pergi baru dapat appointment.

Angah…………. oh Angah!

Nasib baik mama dia cekap – otak cepat bertindak.

Keluar dari Highway Plus, bila melalui bandar Bagan Serai, kami cari cybercafe ( cc ) . Print out surat tawaran kemasukan untuk bahagian Laporan Kesihatan. Nasib baik lagi surat tawaran semua ada dalam talian.

Kemudian cari klinik untuk buat medical checkup. Melayang lagi RM 65 dan habiskan masa hampir 1 jam yang kalau terus memandu dah boleh melepasi Seberang Prai.

Anak…oh Anak !

Abis tu, filem x-ray yang kat rumah tu nak buat apa?

“kalau mama rindu Angah… mama tengok lah belahan dada Angah tu…”

Sempat lagi dia buat lawak lepas terbang RM 65 .

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

67 thoughts on “Rindu Belahan Dadamu”

  1. :mrgreen: hehe..lucunya angah..tak sabar nak tunggu anak2 saya pulak besar cenggitu, skang ni pun dah mcm2 karenah ^^

    p/s: selama ni sy silent reader je, suka m’baca πŸ™‚
    .-= Lynn Nasir´s last blog ..ANOTHER TAG =-.

  2. so sweet.. πŸ˜›
    bial anad da membesar rasa seronok semakin mengujakan πŸ˜‰ hati pun tersenyum..skejap jer dia dah dewasa.. πŸ˜†

  3. hehe.. ingatkan apa lah tadi.. rindu belahan dadamu.. suspen jer…
    .-= yati´s last blog ..Raja Sehari =-.

  4. kak jie..kdg2 kalau untuk anak, berapa pun nilai RM yg kita keluarkan kita tak kira sgt..tp anak2 skrg bila nak keluarkan duit utk mak, mesti fikir banyak benda lain lagi yang nak setle..mudahan kita tak mcm tu kan kak jie
    .-= tpinky´s last blog ..Akhirnya ini pilihan hatiku… =-.

  5. πŸ˜† selamba jer Angah buat lawak. Nak ambik hati kakjie la tu lepas terlupa ‘belahan dada’ dia kat rumah. Tapi kakjie memang cekap, plan A tak jalan terus je pantas buat back up plan.
    .-= KakChik´s last blog ..Stok Baru Masuk =-.

  6. tajuk gersang.. ish! Haha, kte pun camtue dulu, asyik mak jer yang igtkan semua benda.. tapi skang nie, otak cekap jugak rrr :mrgreen:
    .-= samanosuke_04´s last blog ..Eurotrip 2.0: Stockholm Syndrome =-.

  7. Memang boleh letak dalam frame paling besar dan gantung kat dinding bilik.
    Dapatlah jadi azimat penawar rindu kat anak bujang sorang tu.
    .-= Kak Long´s last blog ..Kusangka panas sampai ke petang =-.

  8. pengorbanan seorang ibu… Rm65 melayang…. πŸ˜†

    guna ke x-ray film tu kak jie??? last month anak buah msk sek men sains… dia buat medical checkup… tp bw balik sampul xray kosong… x-ray film ttinggal kt blk doktor… nasib baik report kesihatan x tinggal… x ambil semula pun… nasib x guna film tu…
    .-= anis´s last blog ..Encik Hasad bin Dengki =-.

  9. Aha Kak Jie,

    Sempoi je angah jawab camtu. Tgk gambar x-ray tu teringat pula, mula2 masuk kerja. Ada la dalam kami 3-4 orang.

    X-ray tu pun antara syarat wajib. Dah selesai semua, melepak la kami semua di dalam bilik rakan kami sorang yang cik ni (la ni dah puan)..

    “Ehh ida (bukan nama samaran), meh abang rizal tgk X-Ray ida, sama cam kami tak? Boleh nampak urat2 saluran respitari bronkius dan bronkiul tuu..”

    Ida yang lurus bendul pun bagi. Apa lagi lepas dapat je X-Ray Cik Puan ida, Incik RestNrilekS pun bukak dan halakan ke tingkap lalu jerit dengan syioknya..

    “Aaahaha!! Dah Nampak! Dah Nampak! dah dapat tengok… Whoaho!!” :mrgreen: :mrgreen:

    Kelam kabut Cik Ida kita tu tarik balik, bebel. Walhal tak dak la benda apanya. Tu cuma mainan psikologi.

    KAdang-kadang benda yang tak ada, kita boleh bayangkan ada.

    Dang kadang2 benda yang dah depan mata ada, kita tak nampak atau pura-pura tak nampak (Denial)

    Selamat HAri Jumaat Kak Jie πŸ˜‰
    .-= Incik RestNrilekS´s last blog ..Doodle in FaceBook? Whoaho!! =-.

  10. Masa mula baca tajuk, dua hati nak teruskan membacanya…
    tapi dalam ati, maybe ini kejutan tak pun ada ilmu yang boleh diamik…
    ahhh redah je lah.. so aku terus baca

    Skali dah baca habissss…
    adoilah aku dah terkena dek tajuk Rindu Belahan Dadamu
    .-= Maya´s last blog ..10 sebab kenapa kita perlukan komuniti blog =-.

    1. @Maya, betul la tu………… mana ade tipuu
      memang ada gambar belahan dada πŸ˜†

      entri tips atau berat2 tk sesuai untuk posting hujung minggu
      lagi satu tak sesuai juga seminggu 4-5 kali
      kena selang seli baru orang tak jemu πŸ˜†

    1. @wanwma, kalau buat tajuk2 skima, korang nk datang ke?
      hak………semua blogger masuk kelas cara menarik pembaca πŸ˜†

      tu ayat ambillah pisau, belah dadaku πŸ˜†

  11. comel jer jawapan angah.. πŸ™‚
    anak2 xpegang duit sendiri, mungkin tak terasa sgt 65 inggit tuh.. nape tak post je kak jie?
    pstt.. kak jie, nape comment luv nih tak mo kuarkan post latest saya.. dh try check kt comment luv.. xtau naper.. leh tlg? sorry topik lari..

    1. @fiezaradzi, takut sebenarnya..sbb dlm buku panduan pelajar tu dah di suruh bawa filem x-ray dgn laporan kesihatan. Kalau nk post, besar mana lah sampul surat dia..sbb filem x-ray tak boleh di lipat

  12. kak jie ni memang creatif betul kalau bab menulis blog

    tak pernah jemu bila saya lawati blog kak
    .-= mijie´s last blog ..Langkah menukar theme blog wordpress tanpa FTP =-.

    1. @fana164, mmg rindu pun…selama 8 thn kita yg uruskan sekolah, yang pok pek pok pek pagi2 buta kejutkan dia… siapkan …sarapan…. hantar…tiba2….semua tu dah tak buat…rutin berubah..mesti terasa

  13. haha…kelakar lak baca entri ni..anak kak jie dapat mrsm mana?
    .-= izzat´s last blog ..Karnival WOW! Putrajaya 20-21 February 2010 =-.

    1. @izzat, MRSM Merbok – semalam dia tepon…

      ” mama………..angah nak balik”

      dah disentapnya jantung kita..baru dia gelak2…hahaha..nk usik gak mama dia ni πŸ˜‰

      1. @Kujie, owh..mrsm baru la ni. Tak pernah dengar lagi masa zaman saya. Dah makin banyak mrsm sekarang..huhu..dulu masa saya form1 ada 11 ke 14 je kot..sekarang tak tahu la..
        .-= izzat´s last blog ..Karnival WOW! Putrajaya 20-21 February 2010 =-.

  14. ini ke post luahan rindu tu…. eheee…. saya suruh post yang jiwang2 sikit… tapi tak mengapa… post akak kelakar. saya sukaaa
    .-= paeh´s last blog ..Politik Dalam Blogging =-.

    1. @paeh, ni entri mama rindu anak……. bukan mama rindu abah dia…tak boleh nak tulis jiwang sangat

      tapi tajuk tu…………… mesti sangka kak jie nak tulis pasal abang kt Algeria , kan.. kan… πŸ˜†

      1. @Kujie, haha. betul juga. tapi bunyi tajuk agak sensual di situ… haha
        .-= paeh´s last blog ..Politik Dalam Blogging =-.

Comments are closed.