Baiki SEO Score Dengan SEO Doctor

Mozilla Firefox saya memang ada add on SEO Doctor, jadi setiap kali saya singgah blog kawan², saya akan lihat beberapa kesalahan yang tidak disedari oleh mereka.

Entri terdahulu yang pernah saya keluarkan mengenai hal ini – Baiki SEO Score Dan Pagerank Flow

8 dari 10 blog yang saya singgah ada lebih 2 error. Mungkin sifat saya yang ingin membetulkan atau memberitahu, saya pernah beberapa kali mengutuskan email ( itu pun sekiranya blog mereka mempunyai ‘contact form’ ) tetapi tentu saya tak mampu untuk menghantar email kepada semua orang.

Email perlu panjang sebab perlu terangkan kenapa, mengapa dan bagaimana.

Jadi – untuk kali kedua, saya ingin memberitahu kawan² untuk install add on SEO Doctor.

p/s – Download SEO Doctor di sini link

©kujie – saya ada kelas memasak pagi ni kat rumah jiran, dia jemput kawan² untuk share kepakaran.  Seronoknya dunia offline dan online!

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

42 thoughts on “Baiki SEO Score Dengan SEO Doctor”

  1. Tinggal No 2 dan no 3 masih lagi bermasalah.
    Yg no 3 tu dah buang tapi masih bertanda kuning.
    Mungkinkah nak kena remove segala jenis “sajian”?
    H1 dan H2 ni nak buat macam mana ya? Kalau boleh tak nak la ada tanda merah.jeles tgk blog kak kujie H1 H2 hijau je…
    Jom terjah post menarik dari iza ..Penangan Aura Shape Up Vest CorsetMy Profile

  2. 1. web Analytic tak letak, register dgn https://www.google.com/analytics letak tracking code

    2. page rank flow – kurangkan outbound link , lebihkan inbound link ( internal link kepada page sendiri )

    3. number of links ada 238, kurang sehingga 100. masalah dari ‘sajian teratak usang’ dan ‘ada lagi yang menarik’

    4. H1 dan H2 – ini masalah meta tag

  3. macam menarik tutorial ni. tambahan blog saya sekarang memang tak berpenghuni..huhu… Nak cuba nanti…TQ 😉

  4. Aida, add on ni nak cek sama ada blog kita mesra SEO atau tidak.
    SEO ni kemampuan entry kita untuk muncul di page pertama google.
    Jadi add on ni nak cek sama ada blog kita ni dah mesra SEO atau belum, kalau dah mesra SE0, maknanya lagi mudah page kita di crawl oleh enjin pencarian.
    Tapi add on ni hanya nak cek On Page SEO, ada byk lagi faktor nak menentukan sama ada entry kita layak di SERP (1st page google etc)
    Jom terjah post menarik dari Affan ..Sesi fotografi bersama Si comel Sugar GliderMy Profile

  5. seo score saya x dapat 100% di homepage, tapi for each single page dapat 100%. macam mana tu kak jie? dah dikira ok ke tak?

Comments are closed.