Baiki SEO Score Dengan SEO Doctor

Mozilla Firefox saya memang ada add on SEO Doctor, jadi setiap kali saya singgah blog kawan², saya akan lihat beberapa kesalahan yang tidak disedari oleh mereka.

Entri terdahulu yang pernah saya keluarkan mengenai hal ini – Baiki SEO Score Dan Pagerank Flow

8 dari 10 blog yang saya singgah ada lebih 2 error. Mungkin sifat saya yang ingin membetulkan atau memberitahu, saya pernah beberapa kali mengutuskan email ( itu pun sekiranya blog mereka mempunyai ‘contact form’ ) tetapi tentu saya tak mampu untuk menghantar email kepada semua orang.

Email perlu panjang sebab perlu terangkan kenapa, mengapa dan bagaimana.

Jadi – untuk kali kedua, saya ingin memberitahu kawan² untuk install add on SEO Doctor.

p/s – Download SEO Doctor di sini link

©kujie – saya ada kelas memasak pagi ni kat rumah jiran, dia jemput kawan² untuk share kepakaran.  Seronoknya dunia offline dan online!

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. waaa banyaknyer info dalam blog akak ni patutla tersenarai antara rank tertinggi di alexa…huhu…
    Jom terjah post menarik dari hanakhairi ..COLLAGEN SHAKLEE JUGA BESTMy Profile

  2. Kembali menerjah walaupun entri dah lama….thanks kak jie utk entri ni =)

    Seronok jugak main2 seo ni…hehe
    Jom terjah post menarik dari hafizmd ..Wordless Wednesday #11 Tinggal kenanganMy Profile

  3. ish..tak reti le nak paham kak jie..

  4. Maaf saya jawabkan…lebih elok kalau homepage kita 100%, sebab itu yang first google masuk..single pages yang lain, kalau 100% pun kira ok dah..
    Jom terjah post menarik dari rashid ..Google Body – Aplikasi Untuk Belajar Anatomi ManusiaMy Profile

  5. Boleh…sebab benda ni add on firefox..tapi kalau nak edit code blogspot tu, mungkin amik masa..
    Jom terjah post menarik dari rashid ..Google Body – Aplikasi Untuk Belajar Anatomi ManusiaMy Profile

  6. Tinggal No 2 dan no 3 masih lagi bermasalah.
    Yg no 3 tu dah buang tapi masih bertanda kuning.
    Mungkinkah nak kena remove segala jenis “sajian”?
    H1 dan H2 ni nak buat macam mana ya? Kalau boleh tak nak la ada tanda merah.jeles tgk blog kak kujie H1 H2 hijau je…
    Jom terjah post menarik dari iza ..Penangan Aura Shape Up Vest CorsetMy Profile

  7. Owh…
    Ok, iza akan cuba selesaikan masalah ni satu persatu.
    Jom terjah post menarik dari iza ..Penangan Aura Shape Up Vest CorsetMy Profile

  8. 1. web Analytic tak letak, register dgn https://www.google.com/analytics letak tracking code

    2. page rank flow – kurangkan outbound link , lebihkan inbound link ( internal link kepada page sendiri )

    3. number of links ada 238, kurang sehingga 100. masalah dari ‘sajian teratak usang’ dan ‘ada lagi yang menarik’

    4. H1 dan H2 – ini masalah meta tag

  9. Salam…

    Dah lama install benda ni tp tak tau macam mana nak perbaikinya supaya hampir 100%
    Jom terjah post menarik dari iza ..Penangan Aura Shape Up Vest CorsetMy Profile

  10. 44% sahaja. nak kena baiki ni. tq for the info
    Jom terjah post menarik dari geekz36 ..Promosi! Akaun Hotfile 6 Bulan Rm20 SahajaMy Profile

  11. nak singgah baca tutorial kt blog kak jie plak..hehe

  12. denaihati says:

    memang berguna sangat tapi rasa firefox 4.0 beta ni belum ada add seo doctor ni…betulkan kalau silap
    Jom terjah post menarik dari denaihati ..Jemaah Haji 2010 seruan suciMy Profile

  13. thank you k.jie.. cara ni membantu gak 😀 😉
    Jom terjah post menarik dari fiqa ..Cinta Yang HilangMy Profile

  14. macam menarik tutorial ni. tambahan blog saya sekarang memang tak berpenghuni..huhu… Nak cuba nanti…TQ 😉

  15. offline world… same everyday.. blk keje, joging, dinner, bw, semayang, tido… nk belajo mende2 camni pun kena tgk blog org lain..
    Jom terjah post menarik dari pejol ..CELCOM dan Polisi BroadbandMy Profile

  16. mrs jamal says:

    tabik spring la kak…memang supermom
    Jom terjah post menarik dari mrs jamal ..What you love about the Blackberry Torch 9800My Profile

  17. Fitrihadi.com says:

    thanks for the plug ins..

    ermm dunia offline dan online saya dah semakin suram..
    Jom terjah post menarik dari Fitrihadi.com ..Ini gambar blogger keMy Profile

  18. penseldanpen says:

    banyak ilmu blog kat sini.. terima kasih sudi berkongsi 😉
    Jom terjah post menarik dari penseldanpen ..Bila Meeting Itu BoringMy Profile

  19. Aida, add on ni nak cek sama ada blog kita mesra SEO atau tidak.
    SEO ni kemampuan entry kita untuk muncul di page pertama google.
    Jadi add on ni nak cek sama ada blog kita ni dah mesra SEO atau belum, kalau dah mesra SE0, maknanya lagi mudah page kita di crawl oleh enjin pencarian.
    Tapi add on ni hanya nak cek On Page SEO, ada byk lagi faktor nak menentukan sama ada entry kita layak di SERP (1st page google etc)
    Jom terjah post menarik dari Affan ..Sesi fotografi bersama Si comel Sugar GliderMy Profile

  20. Salam. Kak jie, dah cuba.
    Ada masalah dgn H1 dan H2 tag.
    Ada masa tolong ajar saya nak betulkan
    Jom terjah post menarik dari Affan ..Sesi fotografi bersama Si comel Sugar GliderMy Profile

  21. huhu.. leh blajar ni.. nak try la..

    seronoknye kak jie, dunia offline pun menarik.. dunia offline saya di tempat kerja.. bila la leh jadi cam kak jie..
    Jom terjah post menarik dari fiezaradzi ..Ciri-ciri Lelaki IdamanMy Profile

  22. sy tak bape faham…huhuu
    baru berjinak ngan dunia blog….
    leh tak sape2 tlg explain kat saye.. 😳

  23. owh…nak cuba lah gitu..thanks kak kujie coz sharing…

  24. hmmmm…. dengan kadar segera gak saya install…. bile baca info kat website die baru la faham skit…
    Jom terjah post menarik dari Hazman aka species1980 ..Kenduri Kahwin Kerepek Sungai BESARMy Profile

  25. Syafrizal says:

    terima kasih kak..
    saya nak cuba….
    Jom terjah post menarik dari Syafrizal ..Growmap Anti Spambot Plugin selesaikan masalah SpamMy Profile

  26. ok kak jie..terima kasih…maka saye install sekarang..

  27. huhu..baru try… kelihatannya sangat membantu kerana ade bnyak data yang kita dapat tahu dgn mudah… tq atas perkongsian kak jie.. sekali lagi ilmu yang berguna diperoleh dari blog kak jie ni..hehehhe
    Jom terjah post menarik dari aried ..Iklan Syarikat Adv Perlu DiTapis Kebetulan atauMy Profile

  28. adui..aried tak faham sangat sal benda ni.. tapi pe2 pun, aried akan try.. nati ade masa aried share feedback k..heheh
    Jom terjah post menarik dari aried ..Iklan Syarikat Adv Perlu DiTapis Kebetulan atauMy Profile

  29. nak try buat gak.tapi tak tau camna?saya budak baru belajar
    Jom terjah post menarik dari slimdiet2 ..TELAH BANYAK KAJIAN MENGENAI KOLOSTRUM DILAKUKANMy Profile

  30. salam kak jie.huhu sudi2lah kak jie tegor kalau ada pape silap di blog intan ye =D
    Jom terjah post menarik dari intanberlian ..Adat Pertunangan perlukah lelaki hadir takpun perlukah pakai sedondonMy Profile

  31. terbaik dari kakjie..thanks ek. tengah nak dalami ilmu seo..hehe..
    Jom terjah post menarik dari dedoku ..Skype 5 Muncul Dengan Fungsi Integrasi FacebookMy Profile

  32. bagus gak ni. tima kasih kakjie 😉
    Jom terjah post menarik dari zaryl ..Masih Ada Jiwa Yang RapuhMy Profile

  33. masak apa tu. cam jeles gak dgn suri rumah mcm kak jie ni
    Jom terjah post menarik dari matjoe ..Soal Jawab Unit Trust Bersama Azizi AliMy Profile

  34. Dapat sikit 😥 😥 … memang tengah nak improve blog sendiri ni…hehehe

    *kelas memasak??? nak ikut…hehehehe… seronok masak memasak ni…
    Jom terjah post menarik dari zikri ..The Big Bang Theory Ep 5My Profile

  35. Dapat sikit 😥 😥 … memang tengah nak improve blog sendiri ni…hehehe

    *kelas memasak??? nak ikut…hehehehe… seronok masak memasak ni…
    Jom terjah post menarik dari zikri ..The Big Bang Theory Ep 5My Profile

  36. wandisini says:

    wah…ilmu baru tahu untuk aku hari ini. thanks

  37. tak reti nk guna.. T___T
    Jom terjah post menarik dari Anarm ..Apa itu Firebug dan fungsinya bagi bloggerMy Profile

  38. maklumat yang berguna .. nanti nak juba jugak =)
    Jom terjah post menarik dari anastasyea ..Contest Review Blog DauspozicomMy Profile

  39. sudha bikin…75% aje.. hehehe
    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari maza ..Restauran mamak- Midah- Usop- anney bermain mataMy Profile

  40. seo score saya x dapat 100% di homepage, tapi for each single page dapat 100%. macam mana tu kak jie? dah dikira ok ke tak?

  41. hari tu dah install tapi lepas kena malware reinstall balik firefox sampai sekarang belum letak lagi seo doctor tu, jap lagi nak buatla
    Jom terjah post menarik dari mijie ..Tips keselamatan dalam rumahMy Profile

  42. salam,

    kak jie, untuk blogspot boleh tak kita applikasikan dia juga? tolong lah ynn eyy T______T
    Jom terjah post menarik dari Liyana Lunia ..Perkara penting dalam sebuah handphone maxis10My Profile