Buat Total Post dan Total Komen di Blogspot

Malam tadi sebelum tidur, saya dapat e-mel dari seorang anak muda

Azri Kamil namanya :

best tol la baca kak jie nye forum tu
bnyk org lebih matang dan lebih arif dalam bg pendapat
sy umo 21 pun bleyh blajar dr web kak ni agar pikir lebih matang.tp mcm mne nk daftar
dorang kat dalam ni sume prihatin eaa
best2
haa
best la kak
bincang la hal2 remaja umo2 saya kak
so saya bleyh tgok pendapat2 dr situ
thxx

Sebenarnya ini bukan kali pertama orang anggap blog saya sebagai forum. Dia komen pengomen kat sini matang dalam memberi pendapat. Wah…. salute untuk semua pengomen yang aktif. Saya selalu ingatkan pada diri sendiri, buatlah sesuatu gambaran atau yang meninggalkan kesan yang baik pada orang lain. Berblogging pun biarlah apa yang ditulis, apa yang dibincangkan sesuatu yang ada ertinya.

Tapi jangan lupa, ini adalah blog peribadi. Sesekali saya meroyan layan sasau juga, tetapi sekadar selingan lite-lite. Blog saya bolehlah di described as an open secret, saya tidak pernah advertising it to friends and family, but many know about it.

Saya punya navbar hilang…oleh 2, if saya nak create new entri,
saya kena bukak plak blog len yg ada dashboard…sedeynyer…huhuhu

Orang ni berbagai ragam. Dulu setahun dua dulu pakat sibuk nak hilangkan navbar kat header blog, sekarang semua template baru baru memang dah dihilangkan navbar.

Pergi Edit Html > cari code ini

#navbar-iframe {
height: 0px;
visibility: hidden;
display: none;
}

Buang code tersebut. Itu saja!

Ada yang tanya macam mana nak buat Total Post dan Total KOmen macam kat blog saya – bukan blog ini , blogspot saya yang lain kat [sini]
total post total komen

Layout > Add a Gadget > HTML/JavaScript , pastekan code ini


<script type="text/javascript">
function TotalPosts(json) {
document.write('<b>Total Posts: '+json.feed.openSearch$totalResults.$t+'</b>');
}

function TotalComments(json) {
document.write('<b>Total Comments: '+json.feed.openSearch$totalResults.$t+'</b>');
}
</script>

<script src="/feeds/posts/default?alt=json-in-script&callback=TotalPosts"></script>
<br/>
<script src="/feeds/comments/default?alt=json-in-script&callback=TotalComments"></script>

Senangkan… balik kat blog masing, buat ye. :lol:
**********************************

Peraduan Teka Harga Periuk sudah ditutup. Kita sudah ada pemenangnya…

Harga periuk kukus tersebut hanya rm 18 ( Ringgit Malaysia : Lapan Belas Sahaja ).

Pemenangnya adalah Neeza…!!!   Nak kena pos hadiah ke Arab Saudi ke?

Rezeki pindah rumah baru ke?

Tuan rumah berbesar hati kerana gembira mendapat job terbaru dari Nuffnang, maka hadian tempat kedua dan ketiga juga disediakan secara terkejut !

Pemenang tempat ke dua – Megat
Pemenang tempat ketiga – samdaddycool ( dia sentiasa bertuah, dulu peraduaan Ramadhan dia dapat tempat pertama, saya dapat tempat kedua )

Memandangkan hadiah masih belum di sedia, tunggulah saya pujuk Ku Ina turun ke Padang Besar lagi.

Semua pemenang, sila hubungi saya dan berikan butir peribadi dan alamat untuk proses penghantaran.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Kalau banyak yang berkomentar berarti blog kamu bermanfaat bagi banyak orang. Teruslah menulis 🙂

  2. kakjie, ada tak tutorial buat page yang senaraikan semua post di blogspot sendiri?
    Jom terjah post menarik dari naimulfirdaus ..separuh gelas masih adaMy Profile

  3. salam kak,
    browse blog akak, saya terjumpa tips ni
    terima kasih eh, saya dah copy pun letak kat belog 🙂

  4. Wah Kak Jie … die punya tips keluar just like that, semua dah ade dalam kepala ye…

  5. cposawit says:

    Salam,

    1.Guana nak ling dg blog lain kak

    2.Taip cposawit kat serch tak keluar plak, so guana nak keluarkan tu kak

  6. Wah, ok jugak harga periuk tu……nak pergi beli jugak! 🙄
    Kujie,
    .-= Kak Long´s last blog ..H1N1 lagi… =-.

  7. ada jgak pemenang akhirnya..

  8. sure kecewa si life4hire tak menang ni.. hohoho
    .-= topo´s last blog ..kisah si topo yang kurus… =-.

  9. Perkhh den dah terlopas lah pulak competition itu,,, huhuhuhu

    dan den gunokan ilmu mujarab ekau tu ha kat blog den.. thanx gitu
    .-= maza´s last blog ..SIRI RUMAH TANGGA PAK MAT: Bala Saka Baka 2 =-.

  10. Eh…!

    Napa murah sangat periuk tu ?

    Macam tak percaya je…. Nanti balik nak gi tumpat, nak tengok dengan mata kepala sendiri, ekekeke……..
    .-= Tie´s last blog ..Ubat batuk =-.

  11. OUh…adakah saya salah seorang pekomen matang yang dimaksudkan? LOL 😛

  12. Kalau tak menang tapi hantar jugak butiran peribadi boleh ker Kak Jie 😛
    kot2 ler dapat hadiah jugak :mrgreen:

    p/s: masa kat sana iza try daftar ET..tapi tak leh pun. sana pon kena banned gak kot.
    .-= iza´s last blog ..Brunei… selepas panas… =) =-.

  13. alaaaaa.. baru nak cube nasib dah tutup lak contest.. ade lagi lain dak kak jie? :mrgreen:
    .-= mrs azmi´s last blog ..mulakan dari hati~ =-.

  14. Syukurrrr Alhamdulillah (kena sebut dengan nada iklan dalam tv ‘ini rumah kita ke bang?’)
    .-= samdaddycool´s last blog ..Update : tambahan stok tudung ‘button’ butang belakang =-.

  15. Wah banyaknyer komen..memang gile2 trafik ni..Baru perasan..tukar theme yer…anyway..so nice…
    .-= Shaffik´s last blog ..RM647.50 hanya 10 minit sahaja. =-.