Buat Total Post dan Total Komen di Blogspot

Malam tadi sebelum tidur, saya dapat e-mel dari seorang anak muda

Azri Kamil namanya :

best tol la baca kak jie nye forum tu
bnyk org lebih matang dan lebih arif dalam bg pendapat
sy umo 21 pun bleyh blajar dr web kak ni agar pikir lebih matang.tp mcm mne nk daftar
dorang kat dalam ni sume prihatin eaa
best2
haa
best la kak
bincang la hal2 remaja umo2 saya kak
so saya bleyh tgok pendapat2 dr situ
thxx

Sebenarnya ini bukan kali pertama orang anggap blog saya sebagai forum. Dia komen pengomen kat sini matang dalam memberi pendapat. Wah…. salute untuk semua pengomen yang aktif. Saya selalu ingatkan pada diri sendiri, buatlah sesuatu gambaran atau yang meninggalkan kesan yang baik pada orang lain. Berblogging pun biarlah apa yang ditulis, apa yang dibincangkan sesuatu yang ada ertinya.

Tapi jangan lupa, ini adalah blog peribadi. Sesekali saya meroyan layan sasau juga, tetapi sekadar selingan lite-lite. Blog saya bolehlah di described as an open secret, saya tidak pernah advertising it to friends and family, but many know about it.

Saya punya navbar hilang…oleh 2, if saya nak create new entri,
saya kena bukak plak blog len yg ada dashboard…sedeynyer…huhuhu

Orang ni berbagai ragam. Dulu setahun dua dulu pakat sibuk nak hilangkan navbar kat header blog, sekarang semua template baru baru memang dah dihilangkan navbar.

Pergi Edit Html > cari code ini

#navbar-iframe {
height: 0px;
visibility: hidden;
display: none;
}

Buang code tersebut. Itu saja!

Ada yang tanya macam mana nak buat Total Post dan Total KOmen macam kat blog saya – bukan blog ini , blogspot saya yang lain kat [sini]
total post total komen

Layout > Add a Gadget > HTML/JavaScript , pastekan code ini


<script type="text/javascript">
function TotalPosts(json) {
document.write('<b>Total Posts: '+json.feed.openSearch$totalResults.$t+'</b>');
}

function TotalComments(json) {
document.write('<b>Total Comments: '+json.feed.openSearch$totalResults.$t+'</b>');
}
</script>

<script src="/feeds/posts/default?alt=json-in-script&callback=TotalPosts"></script>
<br/>
<script src="/feeds/comments/default?alt=json-in-script&callback=TotalComments"></script>

Senangkan… balik kat blog masing, buat ye. :lol:
**********************************

Peraduan Teka Harga Periuk sudah ditutup. Kita sudah ada pemenangnya…

Harga periuk kukus tersebut hanya rm 18 ( Ringgit Malaysia : Lapan Belas Sahaja ).

Pemenangnya adalah Neeza…!!!   Nak kena pos hadiah ke Arab Saudi ke?

Rezeki pindah rumah baru ke?

Tuan rumah berbesar hati kerana gembira mendapat job terbaru dari Nuffnang, maka hadian tempat kedua dan ketiga juga disediakan secara terkejut !

Pemenang tempat ke dua – Megat
Pemenang tempat ketiga – samdaddycool ( dia sentiasa bertuah, dulu peraduaan Ramadhan dia dapat tempat pertama, saya dapat tempat kedua )

Memandangkan hadiah masih belum di sedia, tunggulah saya pujuk Ku Ina turun ke Padang Besar lagi.

Semua pemenang, sila hubungi saya dan berikan butir peribadi dan alamat untuk proses penghantaran.

15 Replies to “Buat Total Post dan Total Komen di Blogspot”

  1. salam kak,
    browse blog akak, saya terjumpa tips ni
    terima kasih eh, saya dah copy pun letak kat belog 🙂

  2. Salam,

    1.Guana nak ling dg blog lain kak

    2.Taip cposawit kat serch tak keluar plak, so guana nak keluarkan tu kak

  3. Eh…!

    Napa murah sangat periuk tu ?

    Macam tak percaya je…. Nanti balik nak gi tumpat, nak tengok dengan mata kepala sendiri, ekekeke……..
    .-= Tie´s last blog ..Ubat batuk =-.

  4. Wah banyaknyer komen..memang gile2 trafik ni..Baru perasan..tukar theme yer…anyway..so nice…
    .-= Shaffik´s last blog ..RM647.50 hanya 10 minit sahaja. =-.

Comments are closed.