Guna GetClicky Pun Dapat Duit

Assalamualaikum dan salam sejahtera untuk pembaca kujie2.com. Moga hari ini dan hari-hari yang akan datang dalam hidupย  kita dipenuhi dengan catatan kegembiraan, kebahagiaan dan kelapangan.

Hari ini saya nak berkongsi sesuatu yang juga menjadi kejutan kepada saya…serius sungguh tak sangka bila saya buka Clicky Web Analyticsy semalam, terpandang jumpa affiliate yang tertera.

Sebenarnya saya pun tak perasan jumlah tu dah ada lama atau baru ada….tak perihati sungguh!ย  Saya dah redeem guna akaun paypal tadi. Seratus ringgitย  juga tu…

sistem affiliate link

Sedar tak sedar, diam tak diam hari ini untuk tempoh setahun ada seramai 148 pengguna yang telah mendaftar Clicky Web Analytics dari link affiliate saya. Saya pun jarang menulis mengenai getclicky sebenarnya. Sebelum ini adalah beberapa kali saya sentuh mengenai getclicky bila ada blogger yang bertanya bagaimana saya mengetahui stastistik dan aktiviti pengunjung blog.

Terimakasih untuk yang menyumbang dalam diam ๐Ÿ˜€

Baca entri pengenalan mengenai getclicky di sini – GetClicky โ€“ Apa Yang Anda Mahu Tahu?

Dah 3 tahun saya guna GetClicky ni sebab banyak infomasi pelawat masa sebenar ( real time )yang boleh didapati.ย  Selain maklumat asas seperti sumber pelawat, lokasi , kata kunci yang dicari, kandungan blog yang dibaca , berapa lama masa yang diambil untuk berada di blog kita juga akan diketahui.

Dashboard yang mudah untuk ‘membaca’ maklumat yang diperlukan juga satu kelebihan bagi web analytics ini.

web analytics

Lagi satu…. apa yang pengunjung download dari blog ini ( save image misalnya ) pun saya tahu.

Ada orang teringin kek pavlova saya ye…. hihi

Nota :ย  Ada plugin untuk pengguna wordpress.ย  Saya dah guna lama sebelum ada plugin, jadi malas nak tukar.

p/s – suka tengok katakunci menarik yang dicari oleh pengunjung

Edit :ย  Lepas update entri ni, saya submit url ke Clicky Support. Tak sampai 5 minit dia balas email dan kreditkan Usd 5 dalam akaun.ย  Sekarang dah Usd 41.67 .ย  Kalau buat review dapat Usd 5.

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

39 thoughts on “Guna GetClicky Pun Dapat Duit”

    1. kak jie tak guna GA, kadng2 ada kadang2 tak de
      jadi stats tak lengkap sbb tu jarang jadikan rujukan

      getclicky dh guna 3 thn, stats lengkap utk tempoh yg lama, jadi kita boleh ‘baca ‘ utk buat perbandingan…

      nanti free kak jie tgok kt GA tu ye, terimakasih
      Jom terjah post menarik dari Kujie ..Gerimis Hati Dragon MamaMy Profile

  1. Hi hi hi Kakjie. Setelah sekian lama berpisah dengan blog, now I am back. Macam menarik, I should really try. ๐Ÿ™‚ Nah seposen dari saya. Ahaha

  2. Assalamualaikum,
    Waaaah, selepas ni akan ramai pulak yang buat review hu hu hu

    antara yang daftar getclicky dari blog ni adalah saya, tapi…dah lupa nak jenguk2…Mmmm dah jenguk2 nanti, mana tau ada ribu riban kan —–> opssss lupa pswrd la pulak!
    Jom terjah post menarik dari Anyss ..Jom Tengok Bunohan!My Profile

  3. rezeki terpijak ye kak jie… best3x ๐Ÿ˜‰

    sy baru je pakai google analytics … skrg ni tgk stats,keywords sume kat situ dan nuffnang jer…
    Jom terjah post menarik dari Ummi Hanie ..Projek 100 BloggersMy Profile

  4. agak-agaknya bila la last time Kak Jie jengah getclicky ni ye. Sampai boleh lupa kewujudannya tu.

    Ingatkan saya je ada penyakit lupa ni.

    1. sebenarnya masa letak dulu bkn fikir pasal duit dia pun, entah…dah bertahun2 letak
      baru semlm terpandang benda ni…cepat2 redeem….
      mata duitan sungguh..hahaha

      kat ruangan tu cuma ada paypal saja

Comments are closed.