Guna GetClicky Pun Dapat Duit

Assalamualaikum dan salam sejahtera untuk pembaca kujie2.com. Moga hari ini dan hari-hari yang akan datang dalam hidupย  kita dipenuhi dengan catatan kegembiraan, kebahagiaan dan kelapangan.

Hari ini saya nak berkongsi sesuatu yang juga menjadi kejutan kepada saya…serius sungguh tak sangka bila saya buka Clicky Web Analyticsy semalam, terpandang jumpa affiliate yang tertera.

Sebenarnya saya pun tak perasan jumlah tu dah ada lama atau baru ada….tak perihati sungguh!ย  Saya dah redeem guna akaun paypal tadi. Seratus ringgitย  juga tu…

sistem affiliate link

Sedar tak sedar, diam tak diam hari ini untuk tempoh setahun ada seramai 148 pengguna yang telah mendaftar Clicky Web Analytics dari link affiliate saya. Saya pun jarang menulis mengenai getclicky sebenarnya. Sebelum ini adalah beberapa kali saya sentuh mengenai getclicky bila ada blogger yang bertanya bagaimana saya mengetahui stastistik dan aktiviti pengunjung blog.

Terimakasih untuk yang menyumbang dalam diam ๐Ÿ˜€

Baca entri pengenalan mengenai getclicky di sini – GetClicky โ€“ Apa Yang Anda Mahu Tahu?

Dah 3 tahun saya guna GetClicky ni sebab banyak infomasi pelawat masa sebenar ( real time )yang boleh didapati.ย  Selain maklumat asas seperti sumber pelawat, lokasi , kata kunci yang dicari, kandungan blog yang dibaca , berapa lama masa yang diambil untuk berada di blog kita juga akan diketahui.

Dashboard yang mudah untuk ‘membaca’ maklumat yang diperlukan juga satu kelebihan bagi web analytics ini.

web analytics

Lagi satu…. apa yang pengunjung download dari blog ini ( save image misalnya ) pun saya tahu.

Ada orang teringin kek pavlova saya ye…. hihi

Nota :ย  Ada plugin untuk pengguna wordpress.ย  Saya dah guna lama sebelum ada plugin, jadi malas nak tukar.

p/s – suka tengok katakunci menarik yang dicari oleh pengunjung

Edit :ย  Lepas update entri ni, saya submit url ke Clicky Support. Tak sampai 5 minit dia balas email dan kreditkan Usd 5 dalam akaun.ย  Sekarang dah Usd 41.67 .ย  Kalau buat review dapat Usd 5.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. info yang bagus, terima kasih ๐Ÿ˜‰
    Jom terjah post menarik dari siti hazreen ..Permohonan Program Diploma Eksekutif (Program Separuh Masa Untuk Warga Bekerja) Universiti MalayaMy Profile

  2. get clicky nie berbayar la.. xmampu nk guna
    Jom terjah post menarik dari TopiJerami90 ..Penyakit Was Was, Gejala penyakit Was Was dan Cara mengubatinya.My Profile

  3. saya dah lama ada akaun getclicky tu..tapi tak pandai nak guna, last2 biar gitu ja..
    Jom terjah post menarik dari Naziman ..Cara lajukan laptop menggunakan pendrive sebagai RAMMy Profile

  4. rekrazie says:

    taktau la if Kak Jie perasan or tak, dlm Google Analytics skrang pon dah ada “pelawat masa sebenar” tp still in beta version. boleh check kat Home > Real-Time > Overview
    Jom terjah post menarik dari rekrazie ..blogr.my | Medium Perkongsian Untuk BloggerMy Profile

    • kak jie tak guna GA, kadng2 ada kadang2 tak de
      jadi stats tak lengkap sbb tu jarang jadikan rujukan

      getclicky dh guna 3 thn, stats lengkap utk tempoh yg lama, jadi kita boleh ‘baca ‘ utk buat perbandingan…

      nanti free kak jie tgok kt GA tu ye, terimakasih
      Jom terjah post menarik dari Kujie ..Gerimis Hati Dragon MamaMy Profile

  5. wah terbaik nih.nak juga daftar..hehehe

    terbaik meh !
    Jom terjah post menarik dari zuheir ..Universiti Malaya : Ada Konvensyen Keusahawanan Dan Perniagaan (U-Niaga) Dunia MLM ELKENMy Profile

  6. Nak daftar jugak lah getclicky nih.hehe
    Jom terjah post menarik dari budakserius ..Permainan Sex Paling Laku di China Korea dan AfrikaMy Profile

  7. tak tahu pulak kalau buat review, depa bagi komisen…. selama ni pakai je sbb nak check stat..
    Jom terjah post menarik dari zie fauzi ..Ini Kakak … Ini Adik…My Profile

  8. Hi hi hi Kakjie. Setelah sekian lama berpisah dengan blog, now I am back. Macam menarik, I should really try. ๐Ÿ™‚ Nah seposen dari saya. Ahaha

  9. Assalamualaikum,
    Waaaah, selepas ni akan ramai pulak yang buat review hu hu hu

    antara yang daftar getclicky dari blog ni adalah saya, tapi…dah lupa nak jenguk2…Mmmm dah jenguk2 nanti, mana tau ada ribu riban kan —–> opssss lupa pswrd la pulak!
    Jom terjah post menarik dari Anyss ..Jom Tengok Bunohan!My Profile

  10. Wah ini dinamakan rezeki. Ramai yang signup affliates dari blog Kak Jie.
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Wordless Wednesday – #Bantuan diperlukanMy Profile

  11. menarik… kena cuba try test ni
    Jom terjah post menarik dari samdaddycool ..Puas kan nafsu suamiMy Profile

  12. Ummi Hanie says:

    rezeki terpijak ye kak jie… best3x ๐Ÿ˜‰

    sy baru je pakai google analytics … skrg ni tgk stats,keywords sume kat situ dan nuffnang jer…
    Jom terjah post menarik dari Ummi Hanie ..Projek 100 BloggersMy Profile

  13. mcm best jer, ni yg rasa nak join
    Jom terjah post menarik dari Juan ..Download SEO Untuk SemuaMy Profile

  14. kali pertama dengar pasal getclicky ni.. nampaknya ada feature menarik yang saya teringin nak cuba
    Jom terjah post menarik dari sabree hussin ..Perlu Ke Beli Ebook Untuk Jadi Kaya?My Profile

  15. wah! tak sangka GetClicky pun ada sistem referrral.. hehe. nak kena tengok gak nanti ni.
    Jom terjah post menarik dari zuls ..Review Ultrabook Toshiba Portege Z830My Profile

  16. rasanya saya daftar melalui kak jie lah..tapi sampai ke sudah takde apa pun tengok..no analytic apa entah..silap kat mana ye?
    Jom terjah post menarik dari cikgu naman ..Ultrabook Toshiba Portege Z830 Pengganti Toshiba Satellite L510?My Profile

  17. dah lama tak jengok akaun getclicky ni. haha..
    Jom terjah post menarik dari titan ..Kurangkan aktiviti liar tu sikit..My Profile

  18. Bloggua says:

    saya memang ada guna clicky tu, tp lebih prefer google analytics.
    Jom terjah post menarik dari Bloggua ..Korang Semua Dah Install Facebook Messenger?My Profile

  19. tak sangka plak boleh dapat duit dari getclicky..saya bukak getclicky ni kadang2 je..bila2 teringat saya bukak la..hehe..
    Jom terjah post menarik dari bardboo ..Mengidam Nak Pakai Ultrabook Toshiba Portege Z830My Profile

  20. Fazreen says:

    Saya pengguna setia analytics.
    Jom terjah post menarik dari Fazreen ..Perbetulkan Masa TidurMy Profile

  21. Assalam..
    Rezeki lagi…
    Tahniah..
    Jom terjah post menarik dari iza ..Raket Nyamuk.My Profile

  22. semenjak bertukar theme sekarang ni dah tak sempat lagi nak masukkan balik coding getcliky tu…bila ada masa lapang nak letak balik la

    apa2 pun memang best getclicky ni
    Jom terjah post menarik dari mijie ..Promosi hebat domain dan hosting dari KL Server.netMy Profile

  23. Kiranya masyuk secara tak sengaja lah ni Kujie? Caya arr…janji masyuk ye takk…ramai juga yg bernaung dibawah kujie ehhh:)
    Jom terjah post menarik dari yas ..AKU NAK ULTRABOOK TOSHIBA PORTEGE Z830My Profile

  24. agak-agaknya bila la last time Kak Jie jengah getclicky ni ye. Sampai boleh lupa kewujudannya tu.

    Ingatkan saya je ada penyakit lupa ni.

  25. Rezeki ni… ๐Ÿ™‚
    Jom terjah post menarik dari shraqs ..Official ICS 4.0 Untuk Samsung Galaxy SII โ€“ 15 Mac 2012My Profile

  26. Menarik ni. Dah lama akaun paypal x terisi. Boleh gak cuba cara ni ๐Ÿ™‚
    Jom terjah post menarik dari anastasyea ..Semak Keputusan STPM 2011 Online Dan SMSMy Profile

  27. Aritu dah pasang…teruja tgk kak jie punya review..tapi bila cam tak berapa betoi info dia plus ada part cam nak kena bayar..cancelkan balik..

    Umm,..nak kena addkan balik laa camni…..
    Jom terjah post menarik dari eyriqazz ..Ultrabook Toshiba Portege Z830 | Aku Jatuh CintaMy Profile

  28. mane lagi best, plugin atau kat web?
    Jom terjah post menarik dari muazfaris ..Permohonan Biasiswa Bank Negara Malaysia Sesi Akademik 2012/2013My Profile

  29. Menarik gak…mesti ada akaun paypal ker nak reedem duit tu Kak Jie.
    Jom terjah post menarik dari Azman ..Pesanan Untuk BapaMy Profile

    • sebenarnya masa letak dulu bkn fikir pasal duit dia pun, entah…dah bertahun2 letak
      baru semlm terpandang benda ni…cepat2 redeem….
      mata duitan sungguh..hahaha

      kat ruangan tu cuma ada paypal saja

  30. untung tu kak jie…convert RM jadi berapakah itu money

  31. Wah menarik ni.
    Pavlova? Ok jangan lupa pos ye. Alamat dah ada kat entry dalam blog ๐Ÿ˜†
    Jom terjah post menarik dari Affan Ruslan ..Gambar: Bila Salji CairMy Profile