Kenapa Entri Terbaru Saya Tak Keluar?

Kak Jie, entri terbaru saya tak keluar kat komen, entri lama

Saya pun ada dua tiga kali jadi macam ni, jangan panik.  Mari kita sama² cari jalan penyelesaian.

1.   Login commentLuv.com kemudian dibahagian main page commenluv > member > unban url.

Sebelum tu, baca dulu entri  cara² untuk  selesaikan Feed CommentLuv Error atau baca Cara Menulis Komen Di Kujie2.com dan kelebihan berdaftar dengan CommentLuv.

2.  Periksa post terbaru jika terdapat pada feed.

Cara paling mudah dan senang adalah dengan melihat feed blog pada browser. Dengan firefox, icon feed akan dipaparkan pada address bar.   Klik icon feed tersebut untuk melihat feed terbaru

3.  Taip http://namablog.com/feed

Browser akan paparkan feed dengan entri terbaru.

4.  Sekiranya menggunakan feedburner , pergi ke member page dan tukar ke feeds.feedburner.com/youraccount

5.  Login comluv.com > member>  edit profile

Edit profile dengan site URL dan Feed URL dengan betul . Kalau guna blogspot, mungkin gunakan feed seperti ini > http://kujie2.blogspot.com/feeds/posts/default

6.  Pastikan menaip http:// di awal site URL di kotak komen

salam kak jie.. aried dah try cari dan wat sendiri komen luve ni… tpi tak jadi la… leh tak kak jie ajarkan@ wat tutorial… plies…

Kalau guna wordpress, install plugin saja. Kalau blogspot boleh guna IntenseDebate.com

©kujie – hari Rabu yang sibuk – kelas balik lewat

23 Replies to “Kenapa Entri Terbaru Saya Tak Keluar?”

  1. Hari tu jadi camni jugak, tapi teringat kak jie pernah buat entri pasal com luvv, so dapat la solve problem ikut cara kak jie..
    tenkiu kak
    Jom terjah post menarik dari mrs jamal ..Dia Datang LagiMy Profile

  2. @kak jie…
    terima kasih bebanyak… blog aried tngah dilanda masalah sal tangan gatal duk edit template smpai hilang code untuk komen.. jadi aried pakai intense dbate(aried xsuka, sal tu nk pakai commnt luve,tpi xreti plak..)…

    pe2 pun tq tau kak jie…
    Jom terjah post menarik dari aried ..Cikgu Kena gigi Cantik Betul ke takMy Profile

  3. Ingatkan saya sorang je yang kena. Rupa2nya ramai gak yg comluv dia tak update. Sebelum ni pun saya ada masalah dengan rss feed. Tgh baik pulih semula.

Comments are closed.