Kenapa Entri Terbaru Saya Tak Keluar?

Kak Jie, entri terbaru saya tak keluar kat komen, entri lama

Saya pun ada dua tiga kali jadi macam ni, jangan panik.  Mari kita sama² cari jalan penyelesaian.

1.   Login commentLuv.com kemudian dibahagian main page commenluv > member > unban url.

Sebelum tu, baca dulu entri  cara² untuk  selesaikan Feed CommentLuv Error atau baca Cara Menulis Komen Di Kujie2.com dan kelebihan berdaftar dengan CommentLuv.

2.  Periksa post terbaru jika terdapat pada feed.

Cara paling mudah dan senang adalah dengan melihat feed blog pada browser. Dengan firefox, icon feed akan dipaparkan pada address bar.   Klik icon feed tersebut untuk melihat feed terbaru

3.  Taip http://namablog.com/feed

Browser akan paparkan feed dengan entri terbaru.

4.  Sekiranya menggunakan feedburner , pergi ke member page dan tukar ke feeds.feedburner.com/youraccount

5.  Login comluv.com > member>  edit profile

Edit profile dengan site URL dan Feed URL dengan betul . Kalau guna blogspot, mungkin gunakan feed seperti ini > http://kujie2.blogspot.com/feeds/posts/default

6.  Pastikan menaip http:// di awal site URL di kotak komen

salam kak jie.. aried dah try cari dan wat sendiri komen luve ni… tpi tak jadi la… leh tak kak jie ajarkan@ wat tutorial… plies…

Kalau guna wordpress, install plugin saja. Kalau blogspot boleh guna IntenseDebate.com

©kujie – hari Rabu yang sibuk – kelas balik lewat

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. saya pernah mengalaminya
    terima kasih untuk petunjuknya

  2. terima kasih! akhirnya menjadi!!! terima kasih ….
    Jom terjah post menarik dari edy ..Cara meningkatkan pendapatan NuffnangMy Profile

  3. thanx..akhirnya mnjadi gak..
    Jom terjah post menarik dari hanif ..Streamyx Buat Hal LagiMy Profile

  4. Salam,
    Memang berdepan dengan masalah ni juga…tapi, stil blurr dan tak faham apa-apa. Free nanti baru nak godek2 sampai faham.
    Jom terjah post menarik dari Anyss ..Membayar HutangMy Profile

  5. blurr juga..kena try buat..

  6. ahsfantasy24 says:

    nice info..
    thanks kak jie..!
    Jom terjah post menarik dari ahsfantasy24 ..Yang Menyampah dengan Ana Raffali Tu Kamu- Bukan Saya!My Profile

  7. info's blog says:

    🙁 commentluv utk wordpress je ke k.jie?asal x ckp awal2..siap pegi solat tahajud lagi tadi, minta doa asalx jadi utk blogspot saya ni..hehe..
    Jom terjah post menarik dari info’s blog ..akademi al-quran 5 lebih modenMy Profile

  8. sempoi..saya dah berjaya atasi masalah commentluv saya yg kena banned
    Jom terjah post menarik dari The Traveler ..Apa Erti Saya Menganut IslamMy Profile

  9. memang terror betul bab teknikal kakjie ni..hari tu sy nyer pula error bukan tak show last post,huhu
    Jom terjah post menarik dari mijie ..Cara nak import blog wordpress percuma ke blog wordpress berbayarMy Profile

  10. selalu gak jadi camtu.. esp kalau baru je post entry, pastu komen.. mmg kena g commentluv utk unban
    Jom terjah post menarik dari fiezaradzi ..Alexa Yang MesraMy Profile

  11. mrs jamal says:

    Hari tu jadi camni jugak, tapi teringat kak jie pernah buat entri pasal com luvv, so dapat la solve problem ikut cara kak jie..
    tenkiu kak
    Jom terjah post menarik dari mrs jamal ..Dia Datang LagiMy Profile

  12. kalau tanya maza… haram tak tahu pun..
    dah kena batang hidung.. baru ler terngadah.. hahahhahh

    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari maza ..Berlari mengejar impian di tepian pantaiMy Profile

  13. Syafrizal says:

    kalau dah buat pastu tak jadi jugak
    cubalah pergi ke bahagian unban URL
    Jom terjah post menarik dari Syafrizal ..In-Page Analytics – Fungsi baru Google AnalyticsMy Profile

  14. denaihati says:

    saya memang minat dengan intensedebate tu tapi tulah ada sikit kekurang utk wordpress.
    Jom terjah post menarik dari denaihati ..My name is KHANMy Profile

  15. syafiq.net says:

    hahaha tengok la esok sehat la kot. :mrgreen:

  16. @kak jie…
    terima kasih bebanyak… blog aried tngah dilanda masalah sal tangan gatal duk edit template smpai hilang code untuk komen.. jadi aried pakai intense dbate(aried xsuka, sal tu nk pakai commnt luve,tpi xreti plak..)…

    pe2 pun tq tau kak jie…
    Jom terjah post menarik dari aried ..Cikgu Kena gigi Cantik Betul ke takMy Profile

  17. blog demam ke?

    jerubu kot :mrgreen:

  18. commentluv ni setahu kak jie memang untuk wordpress saja…kalau blogspot pilihan yang ada intense debate.

  19. camne nak wat tu??? aried nk wat yg takde kaitan ngan intense debate…. sal die punye column jadi byk sgt
    Jom terjah post menarik dari aried ..Cikgu Kena gigi Cantik Betul ke takMy Profile

  20. syafiq.net says:

    emm saya punya pun tak de 😆
    p.s blog tengah bermasalah. mahu bercuti.

  21. klo nk lg sng reg dekat comluv.com :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari aizuddin ..1tradezonemy – Tempat Pengiklanan Terbaru MalaysiaMy Profile

  22. Ingatkan saya sorang je yang kena. Rupa2nya ramai gak yg comluv dia tak update. Sebelum ni pun saya ada masalah dengan rss feed. Tgh baik pulih semula.

  23. mantap jugak kak jie bab teknikal ni ek..
    Jom terjah post menarik dari wanmus ..Pakej DuitTwitter Akan Dilancarkan Jumaat IniMy Profile