kujie2.com bebas!

Review status dari Google dan StopBadware membebaskan blog ini dari ‘kad merah’ .  Tetapi saya belum bersedia untuk beroperasi bergandingan dengan Innity buat masa sekarang walaupun pihak Innity telah dilepaskan oleh Google lebih awal.

* nasi ayam dah keluar untuk lunch hari ini…:lol:

Isu malware tersebut telah diselesaikan dan sistem adalah bebas dari sebarang ancaman dan serangan. – anda boleh mengaktifkan skrip iklan sekarang tanpa sebarang masalah dan anda tidak akan menghadapi sebarang isu untuk memuat naik iklan anda.. Untuk maklumat lanjut, sila layari http://www.innity.com/announcement/ atau http://blog.innity.com/
Rhia
(Marketing Manager @ Innity)

Cara nak buang malware klik sini > amaran malware dan cara mengatasinya atau di sini > Amaran Malware dari Innity

Sumber : badwarebusters.org/conversations malware ada setiap minit dan berbagai sumber dan jenis. Malware jenis baru menyerang index.php

Mengetahui , menghapus ada mencegah adalah satu keperluan pengetahuan asas kepada seseorang yang ‘hidup dalam talian’. Jangan bagi alasan buta IT kerana mengetahui bukan semata² melalui MATA!

p/s – nikmatilah pengalaman bermalware ini, nikmati kadar hormon adrenalin yang meningkat dan kadar degupan jantung turut bertambah – sekurang²nya kita tahu…jantung kita masih sihat!

:lol:

  • Bersikap positif dan belajar menerima kelemahan diri. Jangan gusar mengenai perkara-perkara yang di luar kawalan anda. Fikir positif dan renungkan kembali pencapaian serta kejayaan yang dimiliki apabila berasa tertekan

©Kujie –  Ramadan dah berlalu,  rutin kelas saya bermula seperti biasa.  Isnin hingga Jumaat –  9-11 am.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Tak sangka juga ya yang innity pernah ada malware… Mungkin sekarang innity dah stabil dan lebih berhati-hati.
    Jom terjah post menarik dari Arieon ..Buat duit dengan iklan MobicowMy Profile

  2. Beberapa hari yang lalu saya kunjungi blog anda, saya mendapat peringatan.. Apa kujie2 waktu itu terserang malware ya ? semoga saja tidak terulang kembali
    Jom terjah post menarik dari Jefry ..Jasa Sedot WC Depok Telp. 021-9311-8787 | Sedot WC Jakarta DepokMy Profile

  3. dah mula kelas ek?? mak zana masih diberi cuti sebulan lagi. hehe… kekdahnya…
    Jom terjah post menarik dari zana ..Kesayangan kuMy Profile

  4. Saya sebenarnya langsung tak faham pasal malware ni . Selalu kena ambil masa sikit .

    Hari tu bila kak Jie kata site ni dah bebas dari malware , saya masih tak dapat buka lagi .
    Jom terjah post menarik dari Farah ..Dear –My Profile

  5. sis bebas dpd malware mcm ner ek??? hohoho.. kene buat kat malware badge jugak ker???
    Jom terjah post menarik dari Ayie ..Perkara yang boleh dibuat terhadap CD lamaMy Profile

  6. klu period itu mak guard kak! 😆 😆
    Jom terjah post menarik dari mrs azmi ..rayarayaraya!!My Profile

  7. kebebasan itu menyeronokkan kan kak jie?
    Jom terjah post menarik dari cikgu isza ..Peluk- cium dan dot dot dotMy Profile

  8. Alhamdullilah kak jie kembali bebas apabila malware innity menyerang
    Jom terjah post menarik dari ProfHariz ..Rahsia Service Menu pada Sony EricssonMy Profile

  9. pening jugak bila ada isu malware ni. nak baca paper di ofis tak berani, nak baca blog pun risau. nasib baik dah ramai amik langkah buang coding innity dan sbgnya. aman balik dunia blog kejap..hehe

    macam ada serangan cyberwar pula lately..malware attack, twitter pun kena attack.. hmmm risauu
    Jom terjah post menarik dari Faizal ..Mak- Jgn Risau Kitorg Pegi Sex OkMy Profile

  10. Sekarang banyak blog kena serang dengan malware ni.. pening dan menyeramkan. Nasib baik K. Jie berjaya menangkis.
    Jom terjah post menarik dari samdaddycool ..Selamat Hari Raya &amp seribu kemaafan ku pohonMy Profile

  11. Akhirnya dah lerh buka kembali tanpa sebarang amaran… 🙂 sebelum ni masalah bila ip kena blocked jer taklerh nak buka blog kak jie… beberapa hari ni, ip tak kena blocked, tapi ada amaran plaks… huhuhu
    Jom terjah post menarik dari Eizil ..IMEI no pengenalan telefonMy Profile

  12. alhamdulillah.. baru lega hati nih blog kita pun dah bebas dari kad merah ..
    Jom terjah post menarik dari L@n@ ..Cerita Raya Sana Sini My Profile

  13. maknanya dah bole ltk balik blog kakjie ni kat bloglist la eh
    Jom terjah post menarik dari kutaksempurna ..Saya budak dah lamaaaaaaa belajarMy Profile

  14. akhirnya dah bebas dah sudah boleh menikmati apa yang dihidangkan di blog kakjie, rindu juga 2,3 hari tak dapat masuk blog kakjie
    Jom terjah post menarik dari mijie ..Analisa pertandingan seo hidup seorang bloggerMy Profile

  15. Kalau kak jie tak berani bergandingan ngan innity saya pun stop belum berani lah.. nasib baik ari tu cepat2 buang innity kat blog kete.. tak sempat warning merah tu nak kena…

  16. afiq aiman says:

    blog sy juga dh terlepas dari amaran malware..hip2 hooray!
    Jom terjah post menarik dari afiq aiman ..Blogging Untuk Hilangkan StressMy Profile

  17. err.. tak tahu nak citer apa…

    selamat hari raya je lah..
    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari maza ..Sireh Pulang ke GagangMy Profile

  18. yieza,dpt juga masuk….
    Jom terjah post menarik dari eyriqazz ..My Raya Moments ContestMy Profile

  19. Macam bunyi tapaware ja bunyi nyer kan. Tapi lain bebenor mendanya. Kalau dpat tapaware bagus, kalau dapat malware hangus 😆

  20. alhamdulillah, beroperasi spt biasa
    Jom terjah post menarik dari klcitizen ..Memang menggelabah kalau tengok orang menangis kanMy Profile

  21. Alhamdulillah kan setiap pengalaman itu menambah 1 ILMU untuk kita dan yg terlibat.
    Jom terjah post menarik dari denaihati ..Tips SEO dari pemenang Hidup Seorang BloggerMy Profile

  22. alhamdulillah…. betul tu… kita kena tahu blog kita bila diserang segala macam virus, badware, malware dan segala bentuk la….boleh jadi doktor…heheheh

    apa apa pun syukur dapat blogwalking dengan aman…huhuhu sebelum ni ada jer kad merah tu, render web page mesti tak betul…huuhu nasib da aman….dapat load dengan ok dan seronok bersiar siar tanpa gangguan pengadil[kad merah]….
    Jom terjah post menarik dari zikri ..Kisah Hidup Nabi Muhammad ep 9My Profile

  23. kak jie kena gak ek.. patutlah beberapa hari nak blogwalking ke blog2 sekalian de je masalah.. huhuu.. nyway, dah ok.. leh terus blog lagi..
    Jom terjah post menarik dari fiezaradzi ..MandiMy Profile

  24. hormon dh stabil ek kak he…23x
    Jom terjah post menarik dari Bro Framestone ..Jika kau tanya pada rembulan- Mengapa cahaya berseri-seriMy Profile

  25. syok bila dah terlepas dr kad merah ..
    Jom terjah post menarik dari anastasyea ..Nasib Baik Tak Hilang SemuaMy Profile

  26. alhamdulillah setakat ni blog sy tak de malware. tapi susah hati sbb dah berapa bulan takleh connet GB. semalam dah buleh.

    haramjadah punya malware, huhu.
    Jom terjah post menarik dari Khairi ..Kisah seram datang lagi- Cari cicak jumpa pontMy Profile

  27. saspen gaks menatang malware ni ek……

    kak jie, selamat hari raya 🙂

  28. Alhamdulillah, tahniah untuk KakJie semua dipermudahkan.. 😀

  29. syabas sebab blog dah tak period 😆
    Jom terjah post menarik dari tmukmkd ..Innity Mengumumkan Mereka BersihMy Profile

  30. K jie,

    kite pun kena gak virus nie tapi nasib baik cepat selamatkan

  31. baru la sonok sikit…smalam masa kaler merah pown masuk jugak..xde aper kan?
    Jom terjah post menarik dari mrs jamal ..HujanMy Profile

  32. kujie, slmt hari raya.

    yahoo, dh bebas
    Jom terjah post menarik dari matjoe ..Contest Pertama di matjoecom – Senang Nak MenangMy Profile

  33. Alhamdulillah..dah boleh masuk pun blog kak jie.. 😉

  34. pak guard period tu….bocor!

  35. yeay! akhirnya dapat masuk!! klu tak pak guard kaler merah tu tak kasi masuk… rinduuuuu 😉
    Jom terjah post menarik dari mrs azmi ..rayarayaraya!!My Profile