kujie2.com bebas!

Review status dari Google dan StopBadware membebaskan blog ini dari ‘kad merah’ .  Tetapi saya belum bersedia untuk beroperasi bergandingan dengan Innity buat masa sekarang walaupun pihak Innity telah dilepaskan oleh Google lebih awal.

* nasi ayam dah keluar untuk lunch hari ini…:lol:

Isu malware tersebut telah diselesaikan dan sistem adalah bebas dari sebarang ancaman dan serangan. – anda boleh mengaktifkan skrip iklan sekarang tanpa sebarang masalah dan anda tidak akan menghadapi sebarang isu untuk memuat naik iklan anda.. Untuk maklumat lanjut, sila layari http://www.innity.com/announcement/ atau http://blog.innity.com/
Rhia
(Marketing Manager @ Innity)

Cara nak buang malware klik sini > amaran malware dan cara mengatasinya atau di sini > Amaran Malware dari Innity

Sumber : badwarebusters.org/conversations malware ada setiap minit dan berbagai sumber dan jenis. Malware jenis baru menyerang index.php

Mengetahui , menghapus ada mencegah adalah satu keperluan pengetahuan asas kepada seseorang yang ‘hidup dalam talian’. Jangan bagi alasan buta IT kerana mengetahui bukan semata² melalui MATA!

p/s – nikmatilah pengalaman bermalware ini, nikmati kadar hormon adrenalin yang meningkat dan kadar degupan jantung turut bertambah – sekurang²nya kita tahu…jantung kita masih sihat!

:lol:

  • Bersikap positif dan belajar menerima kelemahan diri. Jangan gusar mengenai perkara-perkara yang di luar kawalan anda. Fikir positif dan renungkan kembali pencapaian serta kejayaan yang dimiliki apabila berasa tertekan

©Kujie –  Ramadan dah berlalu,  rutin kelas saya bermula seperti biasa.  Isnin hingga Jumaat –  9-11 am.

35 Replies to “kujie2.com bebas!”

  1. Saya sebenarnya langsung tak faham pasal malware ni . Selalu kena ambil masa sikit .

    Hari tu bila kak Jie kata site ni dah bebas dari malware , saya masih tak dapat buka lagi .
    Jom terjah post menarik dari Farah ..Dear –My Profile

  2. pening jugak bila ada isu malware ni. nak baca paper di ofis tak berani, nak baca blog pun risau. nasib baik dah ramai amik langkah buang coding innity dan sbgnya. aman balik dunia blog kejap..hehe

    macam ada serangan cyberwar pula lately..malware attack, twitter pun kena attack.. hmmm risauu
    Jom terjah post menarik dari Faizal ..Mak- Jgn Risau Kitorg Pegi Sex OkMy Profile

  3. Akhirnya dah lerh buka kembali tanpa sebarang amaran… 🙂 sebelum ni masalah bila ip kena blocked jer taklerh nak buka blog kak jie… beberapa hari ni, ip tak kena blocked, tapi ada amaran plaks… huhuhu
    Jom terjah post menarik dari Eizil ..IMEI no pengenalan telefonMy Profile

  4. Kalau kak jie tak berani bergandingan ngan innity saya pun stop belum berani lah.. nasib baik ari tu cepat2 buang innity kat blog kete.. tak sempat warning merah tu nak kena…

  5. alhamdulillah…. betul tu… kita kena tahu blog kita bila diserang segala macam virus, badware, malware dan segala bentuk la….boleh jadi doktor…heheheh

    apa apa pun syukur dapat blogwalking dengan aman…huhuhu sebelum ni ada jer kad merah tu, render web page mesti tak betul…huuhu nasib da aman….dapat load dengan ok dan seronok bersiar siar tanpa gangguan pengadil[kad merah]….
    Jom terjah post menarik dari zikri ..Kisah Hidup Nabi Muhammad ep 9My Profile

  6. kak jie kena gak ek.. patutlah beberapa hari nak blogwalking ke blog2 sekalian de je masalah.. huhuu.. nyway, dah ok.. leh terus blog lagi..
    Jom terjah post menarik dari fiezaradzi ..MandiMy Profile

Comments are closed.