137 Replies to “Notis Dari Google : Blog Yang Tidak Menggunakan Akaun Google Akan Dihapuskan”

  1. Iya ni, saya sendiri telah mengalaminya dulu sebab tidak menggunakan email dari gmail dan cuma memakai email dari yahoo.com
    Apakah kira2 aturan Google masih tetap sama tidka memperbolehkan akun lain untuk mendaftar di blogger.co ?
    Nice share dan sukses selalu buat anda

  2. salam sis. 🙂 nak tanya sama, nak remove tu nak klik yg ‘ revoke admin privileges’ ke or ‘remove’ sahaja? 🙂 dan nak tahu, if da tukar ke gmail tu, how about code nuffnang? nak kena ganti pakai gmail juga ker?

  3. “5. Pergi kat Settings > Permissions > ada nickname dan email yang baru kita add tadi sebagai author. Klik grant admin privileges.”
    kak, tak jumpa la words–> grant admin privileges tu..cam mana erh?

    saya pun macam nabila…huhuhu
    Jom terjah post menarik dari alin nilsa ..Borong SusuMy Profile

  4. “5. Pergi kat Settings > Permissions > ada nickname dan email yang baru kita add tadi sebagai author. Klik grant admin privileges.”
    kak, tak jumpa la words–> grant admin privileges tu..cam mana erh?

  5. assalamualaikum kak kujie.apa khabar?
    semoga akak sihat2 selalu.saya salah seorang silent reader akak.
    terima kasih ya atas informasi yang akak berikan.like sangat
    salah satu educational blog saya, tidak menggunakan
    akaun gmail.nampaknya saya kene bertindak segra.

  6. Salah faham sebab biasa sgt gunakan gmail… terimakasih kerana membetulkan bukan mentetawakan ..hiks! 😆

    kebiasaan kami2 ni guna gmail saje sbb tu agak sinonim dgn akaun google, dari komen yg ditinggalkan yg nampak kat dashboard – 99.9% guna yahoo dn gmail

  7. Kesian juga kena gelak dgn orang pandai..kesian kita orang..hehe

    tapi memang susah nak mendidik orang membaca link sumber rujukan.

  8. lawak ke? agak lawak gak la..patutnya jgn terus2 percaya tanpa baca drpd sumber asal bnda ni..bnda asal ckp lain..tp bila diinterprasikan oleh blogger dah jadi ke laut. nak suruh buat akaun lain utk hati2 takut2 di delete takpe. tp jgn sampai sumber asal dibelitkan. ye dak?
    Jom terjah post menarik dari Jejaka Terhangat ..Perempuan Kata- Lelaki Lebih Senang Jatuh CintaMy Profile

  9. eh..eh..tak pe lah kak. dah jadi dah.mula2 memang tak boleh. lepas tu bila ira try buat akaun baru tuk blog guna gmail yang baru daftar tu, terus ada balik blog tadi.. btw, thanks kak buat tutor neh.. 🙂
    Jom terjah post menarik dari irahehe ..pantun dua keratMy Profile

  10. kak,ira dah tukar jadi gmail. pastu blog ira ilang kat dashboard. kalau orang lain bukak blog ira boleh je. tapi ira tak boleh nak tulis entri baru@ nak edit blog semua tu.. dah tk boleh. kat dashboard ilang terus.. macam mana erk?

  11. salam ,

    aina dh try buad .
    smpai suh klik grant admin privileges tuh dh tk jmpe .
    kt mne terletak nye tu ?

    adakah semua yg kita buad akn hilang serta merta bila dituka ?

  12. salam kak jie…sihat ke? lame x dtg sini…
    sebenarnya belalang x brp paham.
    belalang ada akaun yahoo yang bila log in ke blog dia automatik direct menjadi gmail (paham ke?)

    jadi mcm mn? ada masalah x?
    Jom terjah post menarik dari belalang ..Ini Semua Melayu Punya Pasal !My Profile

Comments are closed.