About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. beruntung.. saya gunakn gmail
    Jom terjah post menarik dari Ramzi ..Cara Mengedit Template BlogspotMy Profile

  2. Iya ni, saya sendiri telah mengalaminya dulu sebab tidak menggunakan email dari gmail dan cuma memakai email dari yahoo.com
    Apakah kira2 aturan Google masih tetap sama tidka memperbolehkan akun lain untuk mendaftar di blogger.co ?
    Nice share dan sukses selalu buat anda

  3. salam sis. 🙂 nak tanya sama, nak remove tu nak klik yg ‘ revoke admin privileges’ ke or ‘remove’ sahaja? 🙂 dan nak tahu, if da tukar ke gmail tu, how about code nuffnang? nak kena ganti pakai gmail juga ker?

  4. wafi sofea says:

    thanks for the information 😉

  5. thanks infonya, baru tau……cek blog
    Jom terjah post menarik dari martan ..Indah Dewi Pertiwi “HIPNOTIS” Dengan Video Klip Futuristik-nyaMy Profile

  6. tenkiu sbb info nie.. dak eina dh berjaya buat! huhu dh bertukar ke gmail!

  7. Saya pun sama :'(
    Jom terjah post menarik dari Eka ..Kan betul tu diaa ♥My Profile

  8. ieda al-habsyi says:

    hehehhe! baru je buat hasil tunjuk ajar kak jie, thanxxx 🙂
    Jom terjah post menarik dari ieda al-habsyi ..Kisah Cirit BiritMy Profile

  9. terima kasih atas tutorial ni…saya dah berjaya menukar email blog saya…

  10. kaka.. asal saye buat… die x keluar pun ‘grant admin privileges’ ? hmm.. tolongg 🙁
    Jom terjah post menarik dari jeely jelly ..eyh- blog kene delete kalau gune YAHOO My Profile

  11. assalamualaikum .
    Thanks for de information .
    btw sis , mohon copy+paste boleh tak ?
    Jom terjah post menarik dari wanyy ..Hai anak-anakku –My Profile

  12. salam.. kak jie.. kalau nak tukar dr yahoo ke gmail gune care ‘blogger legacy claim’ pun boleh jugak ae ?
    Jom terjah post menarik dari jeely jelly ..eyh- blog kene delete kalau gune YAHOO My Profile

  13. 😥 ala kak, tetibe yg blog sy follow sume dah ilang.. 😥 😥 jenuh le nak cari add balik
    Jom terjah post menarik dari fara ..Joke for The DayMy Profile

  14. sama la dgn kes saya…tak jumpa benda tu…camne ni?? 🙁
    Jom terjah post menarik dari zulman77 ..Masuk Kontes Rasa Muka KiutHuhuhuuMy Profile

  15. alin nilsa says:

    “5. Pergi kat Settings > Permissions > ada nickname dan email yang baru kita add tadi sebagai author. Klik grant admin privileges.”
    kak, tak jumpa la words–> grant admin privileges tu..cam mana erh?

    saya pun macam nabila…huhuhu
    Jom terjah post menarik dari alin nilsa ..Borong SusuMy Profile

  16. “5. Pergi kat Settings > Permissions > ada nickname dan email yang baru kita add tadi sebagai author. Klik grant admin privileges.”
    kak, tak jumpa la words–> grant admin privileges tu..cam mana erh?

  17. jd x pyh tukar kan..walaupun kita pakai yahoo.com utk log in . ianya tetap gmail

  18. assalamualaikum kak kujie.apa khabar?
    semoga akak sihat2 selalu.saya salah seorang silent reader akak.
    terima kasih ya atas informasi yang akak berikan.like sangat
    salah satu educational blog saya, tidak menggunakan
    akaun gmail.nampaknya saya kene bertindak segra.

  19. anastasyea says:

    Tak tukar tak boleh ke ? 😀
    Jom terjah post menarik dari anastasyea ..Renew domain lagi setahun !My Profile

  20. kak jie,saya datang lagi nie…

    step by step dah jul buat, tetiba ‘grant admin privileges’ takde la…nak klik yg mana pulak agaknya…adooiii
    Jom terjah post menarik dari zulman77 ..Masuk Kontes Rasa Muka KiutHuhuhuuMy Profile

  21. Salah faham sebab biasa sgt gunakan gmail… terimakasih kerana membetulkan bukan mentetawakan ..hiks! 😆

    kebiasaan kami2 ni guna gmail saje sbb tu agak sinonim dgn akaun google, dari komen yg ditinggalkan yg nampak kat dashboard – 99.9% guna yahoo dn gmail

  22. Kesian juga kena gelak dgn orang pandai..kesian kita orang..hehe

    tapi memang susah nak mendidik orang membaca link sumber rujukan.

  23. Jejaka Terhangat says:

    lawak ke? agak lawak gak la..patutnya jgn terus2 percaya tanpa baca drpd sumber asal bnda ni..bnda asal ckp lain..tp bila diinterprasikan oleh blogger dah jadi ke laut. nak suruh buat akaun lain utk hati2 takut2 di delete takpe. tp jgn sampai sumber asal dibelitkan. ye dak?
    Jom terjah post menarik dari Jejaka Terhangat ..Perempuan Kata- Lelaki Lebih Senang Jatuh CintaMy Profile

  24. Nasib baik jumpa trick ni.. Baru je nak buka akaun baru tadi..

  25. eh..eh..tak pe lah kak. dah jadi dah.mula2 memang tak boleh. lepas tu bila ira try buat akaun baru tuk blog guna gmail yang baru daftar tu, terus ada balik blog tadi.. btw, thanks kak buat tutor neh.. 🙂
    Jom terjah post menarik dari irahehe ..pantun dua keratMy Profile

  26. kak,ira dah tukar jadi gmail. pastu blog ira ilang kat dashboard. kalau orang lain bukak blog ira boleh je. tapi ira tak boleh nak tulis entri baru@ nak edit blog semua tu.. dah tk boleh. kat dashboard ilang terus.. macam mana erk?

  27. nasib baik ade post ni lalau tak tak tahu pulak gua ade gmail hahahaha…
    Jom terjah post menarik dari mijae ..Number One Was Killed in Malaysia but Im Number FourMy Profile

  28. paihujey says:

    salam kak..ada blogger yg tukar dari ymail ke gmail tapi diorang cakap dekat dashboard, blog diorang hilang..macam mana tu??
    Jom terjah post menarik dari paihujey ..rakyat malaysia yang obesitiMy Profile

  29. Bukan abaikan cuma kena fahami betul-betul:
    Blogger Buzz tak suruh kita tukar login email yang sedia ada ke Gmail.
    Jom terjah post menarik dari GreenLava ..Chrome extension for Blogger Dynamic ViewsMy Profile

  30. Intan pon dah tukar ke Gmail account…huu huu…lega! Tadi panic betul di buatnya, spi tak mkn tghari…ekeke 😀

  31. ainadyra says:

    salam ,

    aina dh try buad .
    smpai suh klik grant admin privileges tuh dh tk jmpe .
    kt mne terletak nye tu ?

    adakah semua yg kita buad akn hilang serta merta bila dituka ?

  32. Kay Masingan says:

    kalau kita tukar betul ka blog yg kita follow akan sama2 hilang or followers kita hilang?
    Jom terjah post menarik dari Kay Masingan ..saya hilang pengelihatan mata kiri sewaktu berumur 6 tahunMy Profile

  33. salam ..fiera cube buat xdapat2 pon..dh buat gmail tapi perkataan granf admin privileges 2 kt ne??

  34. belalang says:

    salam kak jie…sihat ke? lame x dtg sini…
    sebenarnya belalang x brp paham.
    belalang ada akaun yahoo yang bila log in ke blog dia automatik direct menjadi gmail (paham ke?)

    jadi mcm mn? ada masalah x?
    Jom terjah post menarik dari belalang ..Ini Semua Melayu Punya Pasal !My Profile

  35. mmmm..btl jgk tu..jadi cmne ne..nak abaikan memo google buz ni ke..kompius2

  36. tengku nizam says:

    saya yang tulis .
    Jom terjah post menarik dari tengku nizam ..Jom Bodek Blogger Faymes !My Profile

Trackbacks

  1. […] Notis Dari Google : Blog Yang Tidak Menggunakan Akaun Google Akan Dihapuskan […]