137 Replies to “Notis Dari Google : Blog Yang Tidak Menggunakan Akaun Google Akan Dihapuskan”

  1. Sebenarnya isu blogger dan google ni dah lama bersebaran rumornya… contoh ada beberapa blog popular blogger Indonesia yang kena delete.

    Memang agak logik kalau google hanya mahu pengguna blogger menggunakan google sahaja

  2. samalah…ada ramai kawan2 yg guna blogspot masih setting komen dia org pengkomen yg ada akaun google je leh komen

    ini isu lama sebenarnya…nk ckp lebbih2 pun dah malas 😆

  3. memang boleh tapi masalah kalau nak komen kt blog kawan2 yg guna blogspot…kena letak akaun google

    nak merungut sgt2 pun nnt org cop kerek pula..hehehe 😆

  4. unless you update to the Google Account system before June 25th

    tapi memang google secara beransur² akan mengurangkan support dia pada blogger..jadi adalah lebih baik kita bersedia sekarang.

    bukan susah rasanya untuk tukar email.

  5. Alamak, saya guna akaun hotmail. mmm… nak kena buat akaun gmail saja ke kujie?

    baik tukar ke wordpress dan server self hoested kan. hehe.

  6. saya access to blog guna emel yahoo tp masuk utk sign in mcm biasa through google account

    Tak faham ayat ni… atau blog tu memang ada 2 author ke, satu author guna akaun yahoo, satu lagi guna akaun google?

  7. wah…kene cari la apa kah blog lain guna emel yaho atau gmail?? hehehe

    thanks kak kujie atas informasi ini….

  8. saya access to blog guna emel yahoo tp masuk utk sign in mcm biasa through google account dan blog pn dh register dgn search engine…ada gmail tapi penuh dgn notification facebook…tkde masalah kan?
    Jom terjah post menarik dari yana ..Jamuan Perpisahan @ Key Ef CiMy Profile

  9. Kak jie..thanx..
    Saya baru aja buat tadi..cuak jugak sekejap tadi..
    tapi bila buka guna akaun gmail,nasib baik ada 😀

  10. akaun yahoo semua dah tak guna.penuh spam je haha.well,kena lah ikut trend kan :p
    Jom terjah post menarik dari yonna ..24 JamMy Profile

  11. hehehe… saya blog yang ada perkataan scrolling kat page pun masih ada, blog kenangan yang memang tak mahu di optimize. 😀

    Biarlah rahsia, untuk tatapan diri sendiri…
    Jom terjah post menarik dari Eizil ..Kaligrafi KufiMy Profile

  12. Kak Jie masih ada blog guna akaun yahoo..blog peribadi yang identiti dirahsiakan…hehehe

    blog zaman dulu kala yang ada lagu, ada bling2, ada daun gugur, ada bunga2 cinta, masih guna template klasik blogskin.com..tak register pun search engine. Blog syok sendiri 😆

  13. Owhhh… setakat ni saya takder akaun blogger yang guna email lain, semua guna email google. Kalau ada banyak blog, jenuh gak ni… 😀
    Jom terjah post menarik dari Eizil ..Kaligrafi KufiMy Profile

  14. guna blogspot tak ada masalah…masalahnya kalau login guna email selain dari email google…itu yang kena tukar.

    contoh sebelum ni login blog guna akaun yahoo…kena tukar ke akaun gmail.

    google delete blog yg login guna akaun lain selain dari akaun google

Comments are closed.