About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Comments

  1. oh patutlah…sy baru je buat blog,awal2 buat mmg terus pakai gmail..^^
    Jom terjah post menarik dari munna ..Ekspo Hartanah untuk Bumiputera – jom serbu!My Profile

  2. Sebenarnya isu blogger dan google ni dah lama bersebaran rumornya… contoh ada beberapa blog popular blogger Indonesia yang kena delete.

    Memang agak logik kalau google hanya mahu pengguna blogger menggunakan google sahaja

  3. Hari ni hari ulangtahun Kak Jie…memang entri ni untuk dikongsi dengan semua- nak copy paste pun tak apa :mrgreen:

  4. itu rumor yg dah bertahun2 orang bercerita -

  5. klik link yg disediakan untuk membaca maklumat lanjut..bagus juga utk baca baru percaya

  6. samalah…ada ramai kawan2 yg guna blogspot masih setting komen dia org pengkomen yg ada akaun google je leh komen

    ini isu lama sebenarnya…nk ckp lebbih2 pun dah malas :lol:

  7. kawan pon penah gak dulu pindahkan akaun ke google akaun ni.. tapi lupe dah.. tapi nape erk google tak bagi dah guna akaun lain.. pelik betul.. nasib wp ada login sendiri.. :p
    Jom terjah post menarik dari Fariq ..Sebab Perempuan Berpakaian KetatMy Profile

  8. memang boleh tapi masalah kalau nak komen kt blog kawan2 yg guna blogspot…kena letak akaun google

    nak merungut sgt2 pun nnt org cop kerek pula..hehehe :lol:

  9. dulu mmg guna yahoo sbb masa tu google belum beli blogger

  10. Dah edit, sebenarnya tak letak link tadi sebab suka pengunjung ke sumber dan baca di sana.

  11. unless you update to the Google Account system before June 25th

    tapi memang google secara beransur² akan mengurangkan support dia pada blogger..jadi adalah lebih baik kita bersedia sekarang.

    bukan susah rasanya untuk tukar email.

  12. baru tau rupanya sblm ni bleh log in pakai id yahoo kt blogspot…hehehe
    Jom terjah post menarik dari munna ..Ekspo Hartanah untuk Bumiputera – jom serbu!My Profile

  13. Kak Jie, leh ke laman nie terus : http://www.blogger.com/legacy-claim.g
    Jom terjah post menarik dari aman ..Aplikasi iPad New Straits Times DilancarkanMy Profile

  14. betul ke kak jie? tapi menurut buzz.blogger.com lain pula.
    “So if you have a Blogger account and haven’t logged in since 2007, you will lose access to the account and associated content permanently unless you update to the Google Account system before June 25th. ” die x cakap nak delete blog yang menggunakan email selain gmail kan?
    sila lihat :
    http://buzz.blogger.com/2011/04/important-note-about-legacy-accounts.html

  15. kalau edit profile tukar alamat email pun boleh tak kak jie…
    Jom terjah post menarik dari azura ..Kisah Pegawai KastamMy Profile

  16. yeah.. dari dulu guna gmail.
    Jom terjah post menarik dari aini ..Who CaresMy Profile

  17. Alamak, saya guna akaun hotmail. mmm… nak kena buat akaun gmail saja ke kujie?

    baik tukar ke wordpress dan server self hoested kan. hehe.

  18. selamat dah dipindah.
    selalu guna blogspot untuk
    tinggal komen je.

    terima kasih. :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari Ali ridha ..Urusan dipermudah kerana rajin solatMy Profile

  19. biar betik ni?
    maklumat sahih ke?
    kalau benar, mohon share ye..
    Jom terjah post menarik dari Solihin Zubir ..FA Cup 2011 Semi Final – Man United vs Man CityMy Profile

  20. Fathiha Zainal says:

    Kak jie, minta izin linkkan entry ni kat entry sy yea. ;-)
    Jom terjah post menarik dari Fathiha Zainal ..Google nak REMOVE akaun Blogspot yang tak guna email Google!My Profile

  21. denaihati says:

    syafiq.biz atau .org atau .com(mesti tak de ni) atau mysyafiq.net
    Jom terjah post menarik dari denaihati ..Persamaan Cikgu Syida- Bribtu Norman dan BloggerMy Profile

  22. Fossil Malaysia says:

    Emm, tak mustahil suatu hari nanti blogspot dah tak leh guna free… harap2 tak lah…
    Jom terjah post menarik dari Fossil Malaysia ..Coach Handbags to be Sold in MalaysiaMy Profile

  23. denaihati says:

    Kak jie ni info penting jadi saya mohon copy paste je lah ya dengan link2 sekali. Boleh kan!! Insyallah Allah bagi pahala kat kak jie
    Jom terjah post menarik dari denaihati ..Persamaan Cikgu Syida- Bribtu Norman dan BloggerMy Profile

  24. Kalau macam ini perlu bertindak cepat tapi sehingga sekarang bleum menerima apa notis dari pihak Google
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Garden of Eden- Contest Organised by Gubuk Kecil Kembara JalananMy Profile

  25. Assalam..

    Mujur juga sejak dulu gunakan g-mail.

    p/s-patut dikongsi dan sebarkan pada semua
    Jom terjah post menarik dari ozzy ..ANDAI DAPAT KU UNDUR MASAMy Profile

  26. TQ kak jie. berbaloi letak ur blog kat my Wall of Fame-sentiasa update dgn current issues. kasi share link tak ni?
    tq in advance. :-)
    * ingatkan ‘gugel n yahu’ tu bff..
    Jom terjah post menarik dari tips-kurus ..Entry SEO hampir basi- Keputusan Pilihanraya Sarawak 2011My Profile

  27. saya access to blog guna emel yahoo tp masuk utk sign in mcm biasa through google account

    Tak faham ayat ni… atau blog tu memang ada 2 author ke, satu author guna akaun yahoo, satu lagi guna akaun google?

  28. nasib baik memang bukak guna gmail :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari mrs azmi ..FOR SALE – Home Made Mini PopiaMy Profile

  29. nasib baik awal2 dah guna gmail/google mail
    Jom terjah post menarik dari Piston Pecah ..Tahniah Shaheizy Sam – Lisa SurihaniMy Profile

  30. Sumijelly says:

    wah…kene cari la apa kah blog lain guna emel yaho atau gmail?? hehehe

    thanks kak kujie atas informasi ini….

  31. saya access to blog guna emel yahoo tp masuk utk sign in mcm biasa through google account dan blog pn dh register dgn search engine…ada gmail tapi penuh dgn notification facebook…tkde masalah kan?
    Jom terjah post menarik dari yana ..Jamuan Perpisahan @ Key Ef CiMy Profile

  32. kira tukar email admin je la ni..ok gak cara ni..brilliant *gaya sepah* :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari aizuddin ..5 Blog Paling Kerap Dilawati 2011My Profile

  33. nanne_manja says:

    Kak jie..thanx..
    Saya baru aja buat tadi..cuak jugak sekejap tadi..
    tapi bila buka guna akaun gmail,nasib baik ada :D

  34. payah google nih..dah jadi macam Apple..mau puak-puak depa ja guna..geram plak kita.hehhehe..thanks kak kujie for the info..
    Jom terjah post menarik dari Amancalledamie ..SkandalismeMy Profile

  35. nape ek macam saya agak menda ni akan jadik? seb baik register dulu ngan gmail
    Jom terjah post menarik dari jemarioren ..Yang selalu kita tak perasanMy Profile

  36. owh kak jie. ada idea nak guna nama domain apa tak? hahaha. domain syafiq.net tu dah ada orang ambik :|
    Jom terjah post menarik dari syafiq.net ..Aksesori Lomo LC-AMy Profile

  37. kalau tak remove akaun email yang yahoo tu ada efek apa2 tak kak jie? dah add akaun gmail
    Jom terjah post menarik dari eiman ..Gelanggang Maharaja Lawak Minggu 3 Video dan Persembahan TerbaikMy Profile

  38. thanks kak jie for the reminder.. kalau tak, blog sy mesti dah kene tutup :|
    Jom terjah post menarik dari liyana ..Think differentMy Profile

  39. setakat ni semua blogspot saya guna akaun gmail
    jadi nasib baik gak la
    Jom terjah post menarik dari Esempoi ..Sangat Menarik… Mari BacaMy Profile

  40. cara tu je kot kak jie rasanya terbaik stakat ni
    Jom terjah post menarik dari joegrimjow ..Tahniah Sarawak – BN dan Taib Mahmud kekal memerintahMy Profile

  41. sy memang guna akaun gmail..tapi tetap nk kongsi gak dekat blog. mintak izin ya kak jie.. ;-)
    Jom terjah post menarik dari Kancilbiru ..And the 20 hinggit goes toMy Profile

  42. salam kak jie, sha nak minta artikel ni ek… untuk share kat blog..:)
    Jom terjah post menarik dari Whitey Mommy ..Serius! This Photo sangat cantikMy Profile

  43. akaun yahoo semua dah tak guna.penuh spam je haha.well,kena lah ikut trend kan :p
    Jom terjah post menarik dari yonna ..24 JamMy Profile

  44. Fathiha Zainal says:

    Ayyoo.. Why Google nak buat macam tu?? Tak nak kawan dengan yahoo yea.. Huhu.. TQ Kak Jie! Nanti nak kena tukar jugak la ni.. :???:
    Jom terjah post menarik dari Fathiha Zainal ..Musim bunga di Cardiff- UK Jom tengok taman bunga!My Profile

  45. hehehe… saya blog yang ada perkataan scrolling kat page pun masih ada, blog kenangan yang memang tak mahu di optimize. :D

    Biarlah rahsia, untuk tatapan diri sendiri…
    Jom terjah post menarik dari Eizil ..Kaligrafi KufiMy Profile

  46. Kak Jie masih ada blog guna akaun yahoo..blog peribadi yang identiti dirahsiakan…hehehe

    blog zaman dulu kala yang ada lagu, ada bling2, ada daun gugur, ada bunga2 cinta, masih guna template klasik blogskin.com..tak register pun search engine. Blog syok sendiri :lol:

  47. Owhhh… setakat ni saya takder akaun blogger yang guna email lain, semua guna email google. Kalau ada banyak blog, jenuh gak ni… :D
    Jom terjah post menarik dari Eizil ..Kaligrafi KufiMy Profile

  48. guna blogspot tak ada masalah…masalahnya kalau login guna email selain dari email google…itu yang kena tukar.

    contoh sebelum ni login blog guna akaun yahoo…kena tukar ke akaun gmail.

    google delete blog yg login guna akaun lain selain dari akaun google

  49. Terimakasih info Kak KUJIE…. macam saya ni, memang guna blogspot, takda masalah kan?
    Jom terjah post menarik dari azieazah ..“This is the best moment of my life”My Profile

Trackbacks

  1. [...] Notis Dari Google : Blog Yang Tidak Menggunakan Akaun Google Akan Dihapuskan [...]

Speak Your Mind

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam