Tips Mudah Blogger : Penjenamaan

Agak-agak lah ..!

Carian tuju tepat lengkap dengan url site kujie2.com.

Dia jumpa yang gebu di sini

Belajar dari kata carian tersebut adalah mengenai penjenamaan domain walaupun domain saya adalah satu kesalahan dalam panduan memilih domain.

Avatar dan nickname saya tidak pernah bertukar, itu juga salah satu teknik penjenamaan. Β  Saya keliru nak accept kawan baru di FB kerana terjumpa berbagai nickname yang pelik-pelik.

Location: Kinsale, Ireland
Spotted by: Stuart Milne

Β©kujie – asal entri ini hanya topik santai keyword menarik tetapi menjadi entri teknikal juga….aishhh… tak nak jadi makcik geek!

43 Replies to “Tips Mudah Blogger : Penjenamaan”

  1. betul tu – proses ni bukan mudah
    ambil masa
    bukan ada jalan singkat kecualilah kita buat sesuatu yg berlawanan dgn prindip adat dan agama
    kejap saja dpt perhatian…tapi best ke? πŸ˜›

  2. dah…nmpk mulai dikenali
    tapi hati2… jalan biar betul, nampak smart
    jgn terover acting, nanti nampak sgt tergedik2 menarik perhatian
    biar perkara2 tu dtg secara neutral…penghormatan dtg bukan diminta

    itu adalah nilainya

  3. kita sering terikut2 dgn fenomena yang sering tenggelam timbul…
    kadang2 dah buat keputusan elok2 dah…esok lusa ada gaya baru
    kita pun tergelincir…ikut juga
    nak tetap dgn prinsip sendiri mmg payah πŸ˜†

  4. klcitizen tu terguna je sebenarnya, sebab semua nama yang hendak diguna not available
    tak taulah jadi ke tidak penjenamaan saya sebab saya masih tak berkenan dengan nama klcitizen
    entahlah… biarje
    Jom terjah post menarik dari klcitizen ..buat benda tak elokMy Profile

  5. tips yang bagus… sebab tu kene perah otak nak fikir nama blog dan nama pena…lepas tu kekal dengan tu….

    tapi satu jer saya kekalkan… nama ni sejak dari tingkatan 4 iaitu zicronzick. sebab tu emel, IM, dan username forum dan sebagainya saya gunakan zicronzick…. cuma dia evolve masa saya umur 21 thn lepas kepada zicron21ck…heheheheh
    Jom terjah post menarik dari zikri ..Bicara Agama – Zikir perlu ikut tajwid supaya tepat maknaMy Profile

  6. ikut tips beli domain, jangan ada nombor…tapi dah tersilap juga sebenarnya sebab tu kena kerja berganda2 lebih dari orang lain

  7. masih tercari-cari penjenamaan yang sesuai…dulu saya ni terkenal dengan shy guy..but now macam lost skit bila dah ada blog baru.. patut ke guna shy guy tu balik? adoii blurrr
    Jom terjah post menarik dari Fitrihadi.com ..Yuna Oh Yuna Alahai…My Profile

  8. kita pun sama… dulu masa nak buat blog mcm-mcm nama yg kita pilih… last-lasts sekali ambil nama nick name kita je. Senang cite… semuanya sama (email,blog,facebook). Lps tu sbb nak lebih dikenali kita cuma tambah “Disebalik kanta coklat”. Semua tu gara-gara suka pakai contact lens warna coklat.
    Jom terjah post menarik dari anastasyea ..Celcom Xpax MTV World StageMy Profile

Comments are closed.