Update Alexa Ranking dan Google Pagerank Blog

Dah kena virus H1N1 dari si kentang, Topo buat statistik dari Nuffnang. Kami bersekongkol target yang serupa…ooooo ingin mengejar knizam.com .

Saya difahamkan trafik dari nuffnang hanya di kira pelawat dari Malaysia sahaja sebab itulah statistik dari extremetracking berbeza. Jangan bandingkan blog artis dan hiburan juga bukan blog politik, statistik mereka unique visitors ribu riban sehari. Lagi hebat macam blog blinkky.com , hanya selepas 81 hari, ranking dia dah 424,482 dari 1,017,567! kagum…kagum!

Berita dari rohaizad.com menyatakan Google sedang update pagerank. Saya dah cek, PR saya tak pernah berubah sejak setahun. Tetap PR 3.  Bila nak naik tataulah…

Cek PR blog di sini [link]. Kalau di tulis sebagai “unknown” , maknanya Google belum habis update lagi.

Alexa ranking blog kujie2.com sekarang pada kedudukan 316,772 dan ranking di Malaysia 1,437.   Susah juga nak kejar knizam.com tu, dia dah 280 112.  Kalau nak cek Alexa Ranking blog anda di sini [link]

Satu lagi nak share…. kalau taip keyword “kujie” pada search google, anda akan nampak  Google Authority Listing blog ini dan terdapat link ‘Aiman’. Cuba klik ‘Aiman’ dan anda  mungkin perlukan glossary selepas membaca entri tersebut.

Hai Aiman…. Aiman dah fofulerlah kat blog Mak Long. Aiman tak kesah ye…tapi Mak Long kesah!

About angah

Amirul Syafiq -
I got an offer to a college
It’s 368 kilometers away from home…

"If you're confused you're in Fantasy or Reality, Then you're not in Reality"

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Sekarang 638 alexa rank Malaysia…Hebat Kak jie
    Jom terjah post menarik dari MalaysianCareerJobs ..Kerja Kosong Terbaru Kolej Komuniti Kok Lanas Julai 2012My Profile

  2. malas lah check sebab buat sakit hati je tgk.. haritu sebelum tukar domain, dapatlah jugak PR2.. sekarang jatuh terus.. x naik-naik lagi.. 👿
    Jom terjah post menarik dari Oh! budu ..Cara nak masukkan icon smile dalam commentMy Profile

  3. Ternyata usaha Kak Jie nie membuahkan kesuksesan. Sekarang alexa kujie2.com sudah bernilai sekitar 56ribuan
    Di target selanjutnya, semoga blog anda dapat memperoleh kesuksesan yang sama..
    Jom terjah post menarik dari Rina As ..Cara Meningkatkan Ranking AlexaMy Profile

  4. tahniah la kak jie.ranking semakin meningkat. nape erk ranking saya tahun 2011 ni menjunam teruk. bleh akak bagi pandangan ngape jadi camtu ye?

    saya budak baru belajar.hehehe
    Jom terjah post menarik dari slimdiet2 ..Promosi SD2My Profile

  5. cam mana saya guna .com pun tak jalan nie? dah periksa takde rank untuk saya ha..hu..hee

  6. ha..ha saya main hentam jer…

  7. Salam kak kujie.

    Agaknya PR3 boleh naik ke PR4 tak utk blogspot?
    Dah lama tak bergerak-gerak ni. Blog iza ada masalah rasanya. Boleh kak kujie tengok-tengokkan mana yg silap?
    Jom terjah post menarik dari iza ..Penangan Aura Shape Up Vest CorsetMy Profile

  8. Hu3.. Pening Jai nak bljr semua ni.. Pelan2… Azam 2011
    Jom terjah post menarik dari deCrewz ..Blog deCrewz Diterjah Untuk Tahun BaruMy Profile

  9. perghhh,macam mana lah boleh dpt traffic macam tu skali 😉
    .-= blowie´s last blog ..Transformers: Revenge of the Fallen @ GSC Pavilion =-.

  10. salam,

    Boleh ajar saya tak nak join page2 ni?

  11. tahniah kak..moga terus sukses..hehe

    ps: bagi blogger baru cam sy ni, seronok tengok rangking blog otai2 nih..

  12. nikillas says:

    pagerank turun dari 3 ke 2.. haish.. mengapakah..

  13. zulfitry.com says:

    blog orang popular..mana leh nak challenge..
    alexa rank aku pun dalam sejuta lebih…macam mana nak ningkat nih?
    tapi penting sangat ker alexa rank nih?

    memang hebat lah blog nih..oh ya jangan lupa baca blog saya dan komen pasal entry terbaru saya yer..
    .-= zulfitry.com´s last blog ..Cinta Baru Bermula (Part 1) =-.

    • @zulfitry.com, tapi penting sangat ker alexa rank nih?

      nak jawap yang ini…

      bergantung pada jawapan awak kalau saya tanya

      ” penting sangat ke berblog ni?”

  14. PutraMalaya says:

    😀 thnx btw 4 da info…aku baru lg dlm dunia blog ni.. 😆

    nwy congratz n good luck u guys,..rock the world..!!heheh 😉
    .-= PutraMalaya´s last blog ..Autobots, Transform ! =-.

    • @PutraMalaya, semua org bermula dari ‘baru’

      ada yg ‘lama’ tapi pudar jejak

      nikmati hidup dgn cara yg positif….hidup biar sedap..thnaks for checking out my blog ye

      • PutraMalaya says:

        @Jie, 😛 welcome2 🙂 ..yup2..hidup bior sodap kome eh.heeee.
        .-= PutraMalaya´s last blog ..Autobots, Transform ! =-.

  15. Wah, ramai visitor tu. Tahniah2… =). By the way, thanks for the link =)
    .-= blinkky´s last blog ..How To Add A Border To An Image =-.

  16. gila terbaik statistic ni….

  17. wahhhh cabaran secara senyap2 je kak jie eh… hehe
    apa2 pun saya sahut cabaran tuh
    sama2lah kita cuba memikat cik alexa. haha
    .-= KNizam´s last blog ..Giler Ah ! Topotato (Giler Kentang), Dilarang Melarang (Marzuki) & Hidup Biar Sedap (Kak Kujie) Nak Lawan KNizam Artwerk Siot ! Hehe 🙂 =-.

    • @KNizam, kak jie bkn senyap2..rasanya dh lama dah dok kejar , cuma kali nk berganding bahu sama2 dgn 2 lagi jejaka 😀

  18. k.jie ajar la cket camne nak jadi ngetop cam k.jie ni..
    best je tgk statistic kat atas tu (walaupun bg k.jie x best mane…)
    .-= Azah´s last blog ..Sejauh Mana Setianya Aku (Part 3) =-.

    • @Azah, kak jie tak de tips yg khusus, kak jie baca je blog org yg bagi tips, apa yg dia suruh kak jie ikut..last2 kak jie tatau mana satu yg berkesan…hahaha

      kak jie ade satu rahsia..rasanya itu lah ..

      nntlah minggu depan kak jie buat n3

      hari ni nk blk kg….sampai ahad 😀

  19. hohohoh lagi mantap statistik ni.. tp alexa Malaysia saya menang lawan knizam.. hohoho saya dah 1,059 knizam baru 1,640 hohohoho

    giler argh rank knizam naik lagi.. dah jadi 273,836 camne nak keja ni…
    .-= topo´s last blog ..statistik terkini topotato.com… =-.

    • @topo, knizam ramai international…kita ni pasaran domestik je :mrgreen:

      tak pe..pelan2.. dia pun berlari lebih laju :mrgreen:
      kak jie dah semput nnt, korang je la teruskan

  20. hahah. ni lagi smart dari topo. pergh.. kak. tahniah la. jeles ye.
    .-= ubey´s last blog ..My Last Rambling =-.

  21. wahhh tahniah kak, saya bangga ada kenalan sebegini, sukses sokmo!

    teruskan usaha anda (bunyi macam tulisan report kad anak)

    salam
    .-= AyKay´s last blog ..Khiar Dalam Membeli di Pasar Minggu =-.

    • @AyKay,
      aduiii, AyKay dah ambik ayat forfuler kat report card ya! Cam ni tak kak long kena cari ayat baru nak tulis kat report card pulaklah ni.
      memang setuju Kujie,
      Teruskan usaha anda…..
      .-= Kak Long´s last blog ..Hari Koperasi =-.

    • @AyKay, mmg minggu ni musim jumpa cikgu ambek report card pun…:p

  22. acadterror says:

    sy cek sy nye rank die tlis kosong .nape ye. ke mmg cam2 sbb blog sy stil baru lg
    .-= acadterror´s last blog ..30 Tema WordPress Percuma Terbaik =-.

  23. fuhhhhhhhhhhhhhh !!!!! visitor blog ni ade 800+ org eh ?! HEBAT !!
    .-= eldy´s last blog ..Study smart ke gua ? =-.

  24. uwaaa….kak jie….sampai 1000 unique sehari….blog aku 200 pun x pernah lepas kot….hihi

  25. Kebetulan saya pun baru je check PR…ok laa naik sikit dari PR1 ke PR2
    .-= kisahsensasi´s last blog ..Sukarelawan diPERKOSA dua pemandu teksi India =-.

  26. Dasatnye kak jie…. boleh bagi tips camner boleh unique visitor cecah 8-9 ratus tu…. nak blajar gak….
    .-= hazman aka species1980´s last blog ..SELAJU PELURU =-.

    • @hazman aka species1980, kak jie tak de kajian terperinci…cuma baca tips2 dari org lain..campur sana campur sini..alih2 tak tau mana satu yg sebenarnya berkesan :mrgreen:

  27. wah kak kujie nak naikkan rank sampai kemana agaknya nih…? :mrgreen:
    .-= shay´s last blog ..TerABAI… =-.

  28. Oooo… Tie baru check tadi, rank 2, ekekeke……..
    .-= Tie´s last blog ..Makanan untuk mewujudkan kemesraan dan awet muda =-.

  29. rank saya masih last korporal.. huhuhu

    baru satu calit dari sepuluh calit yg ada..hehehehe

  30. friendly says:

    perghhh…. mantap tuh… tahniah… 😉
    .-= friendly´s last blog ..Tahniah : Satelit MEASAT-3a Berjaya Dilancar. =-.

  31. tak lama lg Aiman jd blogger mesti leh kejar hang…
    .-= kuina´s last blog ..Ayat-Ayat Cinta =-.

  32. rohaizad says:

    Congrats ye Kak Jie!!!
    Kadang-kadang statistik sudah cuba untuk membuatkan kita tersenyum seorang diri wa’emah ketika kita sedang memasak…

    Figures never lie…

    • @rohaizad, tengah masak tu kalau sengih2 sorang tu dah melampau le tu…kang salah masuk gula disangka garam :mrgreen:

  33. Wow!
    Hebat tul kak Jie. :mrgreen:
    .-= Eriyza´s last blog ..Kasih Bapa Sepanjang Masa =-.

    • @Eriyza, blog peribadi makcik² saja eriyza… ramai lagi yg bagus dengan info2 yg berguna, mcm blog eriyza sendiri

  34. wah hebat kak jie.. nak potong pun jauh lagi ni…
    alexa pun baru 500K lebih.. camne nak kejau

  35. hebat kak long no, cek punya tak sampai pun, dok kelitin kot bawah ja :mrgreen:

  36. wooo..tingginyer graf.

    tahniah²..

    bai tompang fofular sikit kat sini eh.hehe
    .-= fiezabaiduri´s last blog ..Backup blog =-.

    • @fiezabaiduri, bai pun dah meningkat…mama tgok perubahan sejak hari pertama….erk..sejak kali terakhir kita berYM kot 😛

  37. tahniah sekali lagi buat kak jie..moga terus sukses…
    .-= pjan´s last blog ..Perjalanan yang cukup membengangkan =-.

  38. saya ni berbblog, tapi buta blog. apa pun saya tak tahu, sayalah yang rugi, tapi saya tak ada masa nak explore memacam gadget yang disediakan 🙁
    .-= Mak Su´s last blog ..Tanda Lahir =-.

  39. Tahniah atas ranking tinggi tu… 😯
    .-= kruel74´s last blog ..Megatron vs. Optimus on the highway of Malaysia =-.

Trackbacks

  1. […] mulanya aku nak mencabar knizam senyap-senyap je.. hohoho tapi selepas kak jie dan marzuki jalil pon macam berminat je nak mencabar Alexa Rank knizam.com aku menjadi semakin […]