Update Alexa Ranking dan Google Pagerank Blog

Dah kena virus H1N1 dari si kentang, Topo buat statistik dari Nuffnang. Kami bersekongkol target yang serupa…ooooo ingin mengejar knizam.com .

Saya difahamkan trafik dari nuffnang hanya di kira pelawat dari Malaysia sahaja sebab itulah statistik dari extremetracking berbeza. Jangan bandingkan blog artis dan hiburan juga bukan blog politik, statistik mereka unique visitors ribu riban sehari. Lagi hebat macam blog blinkky.com , hanya selepas 81 hari, ranking dia dah 424,482 dari 1,017,567! kagum…kagum!

Berita dari rohaizad.com menyatakan Google sedang update pagerank. Saya dah cek, PR saya tak pernah berubah sejak setahun. Tetap PR 3.  Bila nak naik tataulah…

Cek PR blog di sini [link]. Kalau di tulis sebagai “unknown” , maknanya Google belum habis update lagi.

Alexa ranking blog kujie2.com sekarang pada kedudukan 316,772 dan ranking di Malaysia 1,437.   Susah juga nak kejar knizam.com tu, dia dah 280 112.  Kalau nak cek Alexa Ranking blog anda di sini [link]

Satu lagi nak share…. kalau taip keyword “kujie” pada search google, anda akan nampak  Google Authority Listing blog ini dan terdapat link ‘Aiman’. Cuba klik ‘Aiman’ dan anda  mungkin perlukan glossary selepas membaca entri tersebut.

Hai Aiman…. Aiman dah fofulerlah kat blog Mak Long. Aiman tak kesah ye…tapi Mak Long kesah!

76 Replies to “Update Alexa Ranking dan Google Pagerank Blog”

  1. tahniah la kak jie.ranking semakin meningkat. nape erk ranking saya tahun 2011 ni menjunam teruk. bleh akak bagi pandangan ngape jadi camtu ye?

    saya budak baru belajar.hehehe
    Jom terjah post menarik dari slimdiet2 ..Promosi SD2My Profile

  2. perghhh,macam mana lah boleh dpt traffic macam tu skali 😉
    .-= blowie´s last blog ..Transformers: Revenge of the Fallen @ GSC Pavilion =-.

  3. tahniah kak..moga terus sukses..hehe

    ps: bagi blogger baru cam sy ni, seronok tengok rangking blog otai2 nih..

  4. blog orang popular..mana leh nak challenge..
    alexa rank aku pun dalam sejuta lebih…macam mana nak ningkat nih?
    tapi penting sangat ker alexa rank nih?

    memang hebat lah blog nih..oh ya jangan lupa baca blog saya dan komen pasal entry terbaru saya yer..
    .-= zulfitry.com´s last blog ..Cinta Baru Bermula (Part 1) =-.

    1. @zulfitry.com, tapi penting sangat ker alexa rank nih?

      nak jawap yang ini…

      bergantung pada jawapan awak kalau saya tanya

      ” penting sangat ke berblog ni?”

  5. 😀 thnx btw 4 da info…aku baru lg dlm dunia blog ni.. 😆

    nwy congratz n good luck u guys,..rock the world..!!heheh 😉
    .-= PutraMalaya´s last blog ..Autobots, Transform ! =-.

    1. @PutraMalaya, semua org bermula dari ‘baru’

      ada yg ‘lama’ tapi pudar jejak

      nikmati hidup dgn cara yg positif….hidup biar sedap..thnaks for checking out my blog ye

      1. @Jie, 😛 welcome2 🙂 ..yup2..hidup bior sodap kome eh.heeee.
        .-= PutraMalaya´s last blog ..Autobots, Transform ! =-.

    1. @KNizam, kak jie bkn senyap2..rasanya dh lama dah dok kejar , cuma kali nk berganding bahu sama2 dgn 2 lagi jejaka 😀

  6. k.jie ajar la cket camne nak jadi ngetop cam k.jie ni..
    best je tgk statistic kat atas tu (walaupun bg k.jie x best mane…)
    .-= Azah´s last blog ..Sejauh Mana Setianya Aku (Part 3) =-.

    1. @Azah, kak jie tak de tips yg khusus, kak jie baca je blog org yg bagi tips, apa yg dia suruh kak jie ikut..last2 kak jie tatau mana satu yg berkesan…hahaha

      kak jie ade satu rahsia..rasanya itu lah ..

      nntlah minggu depan kak jie buat n3

      hari ni nk blk kg….sampai ahad 😀

    1. @topo, knizam ramai international…kita ni pasaran domestik je :mrgreen:

      tak pe..pelan2.. dia pun berlari lebih laju :mrgreen:
      kak jie dah semput nnt, korang je la teruskan

  7. hahah. ni lagi smart dari topo. pergh.. kak. tahniah la. jeles ye.
    .-= ubey´s last blog ..My Last Rambling =-.

      1. @topo, jgn nk ‘malu2 kucing ‘ ye encik topo
        tau le kt sini ramai awek2…. nk control macho pula
        blog hijau dia tu….rangup mcm kentang :mrgreen:

    1. @AyKay,
      aduiii, AyKay dah ambik ayat forfuler kat report card ya! Cam ni tak kak long kena cari ayat baru nak tulis kat report card pulaklah ni.
      memang setuju Kujie,
      Teruskan usaha anda…..
      .-= Kak Long´s last blog ..Hari Koperasi =-.

  8. sy cek sy nye rank die tlis kosong .nape ye. ke mmg cam2 sbb blog sy stil baru lg
    .-= acadterror´s last blog ..30 Tema WordPress Percuma Terbaik =-.

  9. Kebetulan saya pun baru je check PR…ok laa naik sikit dari PR1 ke PR2
    .-= kisahsensasi´s last blog ..Sukarelawan diPERKOSA dua pemandu teksi India =-.

    1. @hazman aka species1980, kak jie tak de kajian terperinci…cuma baca tips2 dari org lain..campur sana campur sini..alih2 tak tau mana satu yg sebenarnya berkesan :mrgreen:

  10. wah kak kujie nak naikkan rank sampai kemana agaknya nih…? :mrgreen:
    .-= shay´s last blog ..TerABAI… =-.

  11. Oooo… Tie baru check tadi, rank 2, ekekeke……..
    .-= Tie´s last blog ..Makanan untuk mewujudkan kemesraan dan awet muda =-.

    1. Maza, Tie dah dapat dahului Maza (page rank)… Cubalah kejar, waaakakakaa….
      .-= Tie´s last blog ..Makanan untuk mewujudkan kemesraan dan awet muda =-.

  12. perghhh…. mantap tuh… tahniah… 😉
    .-= friendly´s last blog ..Tahniah : Satelit MEASAT-3a Berjaya Dilancar. =-.

  13. Congrats ye Kak Jie!!!
    Kadang-kadang statistik sudah cuba untuk membuatkan kita tersenyum seorang diri wa’emah ketika kita sedang memasak…

    Figures never lie…

    1. @rohaizad, tengah masak tu kalau sengih2 sorang tu dah melampau le tu…kang salah masuk gula disangka garam :mrgreen:

    1. @Eriyza, blog peribadi makcik² saja eriyza… ramai lagi yg bagus dengan info2 yg berguna, mcm blog eriyza sendiri

  14. wah hebat kak jie.. nak potong pun jauh lagi ni…
    alexa pun baru 500K lebih.. camne nak kejau

    1. @fiezabaiduri, bai pun dah meningkat…mama tgok perubahan sejak hari pertama….erk..sejak kali terakhir kita berYM kot 😛

  15. tahniah sekali lagi buat kak jie..moga terus sukses…
    .-= pjan´s last blog ..Perjalanan yang cukup membengangkan =-.

  16. saya ni berbblog, tapi buta blog. apa pun saya tak tahu, sayalah yang rugi, tapi saya tak ada masa nak explore memacam gadget yang disediakan 🙁
    .-= Mak Su´s last blog ..Tanda Lahir =-.

Comments are closed.