hidup biar sedap

Adakah Hidup Sudah Tidak Sedap?

hidup biar sedap

Theme baru, masih putih dan minimalist menggunakan child theme khas Genesis Framework. Warna purple dan hijau ini agak harmonis bersama headar yang telah digunakan hampir 3 tahun. Ada sejarah lukisan header itu dihasilkan. Boleh membacanya di sini [ Sejarah Indah We Are Family ]

Header ini adalah ahli keluarga saya termasuk Stokin dan Nemo.  Banyak kisah-kisah ‘mereka’ yang sering memenuhi kehidupan blog ini, seperti berita kehilangan Nemo  [ Hilang Lagi ] dan hilang lagi [ Wanted :  Finding Nemo ]

Kenapa gunakan warna yang pudar kepada link?

Kerana warnanya agak pudar, ini meransang pengunjung untuk membawa mouse mereka kepada link tersebut dan akan nampak text hover berwarna purple.  Cuba letak mouse korang kat link-link di sitebar.

Tiada lagi tagline – Hidup Biar Sedap?

Saya gunakan tagline ini lebih 6 tahun tanpa perancangan tersusun.  Beberapa kali saya cuba menghilangkan tagline ini kerana ianya nampak seperti kebudak-budakan dan tidak matang.

Jun 2012 ,  genaplah 4 tahun saya bersama domain ini dan rasanya sekaranglah waktu yang sesuai untuk memikirkan sesuatu yang berbeza.

Terimakasih untuk Affan Ruslan seorang pelajar Kejuruteraan Kimia di Kanada yang telah menghasilkan rekabentuk theme kujie2.com

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

30 thoughts on “Adakah Hidup Sudah Tidak Sedap?”

  1. eh. macam sama je nama theme kite. saya tak tahu pun jenis ape. main taruk je theme kat blog. orang kate genesis.. pastu, pelik. tertanya2 genesis tu aoe. so, kat jie dah tulis child … theme.. hehe.. oo.. baru tahu yang genesis ni macam budak-budak.. tapi, ok je theme kak jie ni. nampak tak serabut dan nampak ringan.
    Jom terjah post menarik dari Oh! budu ..Buat duit guna Twitpic ChurpChurp dalam TwitterMy Profile

  2. dah 3 tahun ye header tu? rasa macam baru je semalam kak jie “launched” kan header tu. hehe… putih2, nice and simple. 😀
    Jom terjah post menarik dari Azah ..Chapter BaruMy Profile

    1. ehh…rasanya mcm semangat berkobar² je dlm dua tiga minggu ni
      job berduyun²
      mcm baru kembali aktif….tu yg cuba theme baru
      Jom terjah post menarik dari Kujie ..Manja KeledekMy Profile

  3. Salam Alaiyka,

    Mana-mana pun sedap. Sebab kalau Kak Jie kata yang dulu tu tak sedap, bunyi tak matang, rizal nampak pulak, walaupun Kak Jie penuh pengalaman, tapi tunjukkan Kak Jie mudah didekati (Pandangan Rizal sahaja la).

    Tanya semua orang musti ada pendapat yang berbeza, janji Kak Jie selesa, itu yang penting. : )

    Tagline sekarang begitu madah berpuitis : )
    Jom terjah post menarik dari Incik RestNrilekS ..Illustration Friday : RefreshMy Profile

Comments are closed.