Adakah Hidup Sudah Tidak Sedap?

hidup biar sedap

Theme baru, masih putih dan minimalist menggunakan child theme khas Genesis Framework. Warna purple dan hijau ini agak harmonis bersama headar yang telah digunakan hampir 3 tahun. Ada sejarah lukisan header itu dihasilkan. Boleh membacanya di sini [ Sejarah Indah We Are Family ]

Header ini adalah ahli keluarga saya termasuk Stokin dan Nemo.  Banyak kisah-kisah ‘mereka’ yang sering memenuhi kehidupan blog ini, seperti berita kehilangan Nemo  [ Hilang Lagi ] dan hilang lagi [ Wanted :  Finding Nemo ]

Kenapa gunakan warna yang pudar kepada link?

Kerana warnanya agak pudar, ini meransang pengunjung untuk membawa mouse mereka kepada link tersebut dan akan nampak text hover berwarna purple.  Cuba letak mouse korang kat link-link di sitebar.

Tiada lagi tagline – Hidup Biar Sedap?

Saya gunakan tagline ini lebih 6 tahun tanpa perancangan tersusun.  Beberapa kali saya cuba menghilangkan tagline ini kerana ianya nampak seperti kebudak-budakan dan tidak matang.

Jun 2012 ,  genaplah 4 tahun saya bersama domain ini dan rasanya sekaranglah waktu yang sesuai untuk memikirkan sesuatu yang berbeza.

Terimakasih untuk Affan Ruslan seorang pelajar Kejuruteraan Kimia di Kanada yang telah menghasilkan rekabentuk theme kujie2.com

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Ingatkan memang Hidup Sudah Tidak Sedap.. rupanya tukar tagline.. kalau hidup biar sedap tu, selalu saya terngiang-ngiang aiskrim cornetto.. 🙂
    Jom terjah post menarik dari samdaddycool ..Lelaki kacak buat kerja sambilan di rumahMy Profile

  2. memang besh la design ni… i like green
    Jom terjah post menarik dari zack ..Ginilah Rupanya Robot Tu!My Profile

  3. Kak Jie pakailah apa2 theme pun tetap nampak ok he3..

  4. cantik, nampak teratur.. tulisan besar je, selesa baca.. hihi
    Jom terjah post menarik dari fiezaradzi ..Bila Takhta BertukarMy Profile

  5. Suka dengan theme yang minimalist sebab ia menampakkan keadaan yang lebih tersusun dan tidak serabut.

    Ada tip baik punya dalam entri Kak Jie ni. Terima kasih kerana berkongsi.

    Semoga Hidup Biar Sedap~ =)
    Jom terjah post menarik dari beliamuda ..Mahu Menulis Tapi Tidak Tahu Nak Tulis ApaMy Profile

  6. betullah.. link pudar buat rasa nk klik je.. nk buat jugaklah kat blog sendiri..
    Jom terjah post menarik dari Anarm ..Dinar Emas Untuk PerkahwinanMy Profile

  7. eh. macam sama je nama theme kite. saya tak tahu pun jenis ape. main taruk je theme kat blog. orang kate genesis.. pastu, pelik. tertanya2 genesis tu aoe. so, kat jie dah tulis child … theme.. hehe.. oo.. baru tahu yang genesis ni macam budak-budak.. tapi, ok je theme kak jie ni. nampak tak serabut dan nampak ringan.
    Jom terjah post menarik dari Oh! budu ..Buat duit guna Twitpic ChurpChurp dalam TwitterMy Profile

  8. comel blog nih, kemas.
    Jom terjah post menarik dari eiela ..Perginya Seorang AyahMy Profile

  9. dah 3 tahun ye header tu? rasa macam baru je semalam kak jie “launched” kan header tu. hehe… putih2, nice and simple. 😀
    Jom terjah post menarik dari Azah ..Chapter BaruMy Profile

  10. bagi saya theme tu sampingan aje.. yg ptg perlu ada isi n cerita yg menarik
    Jom terjah post menarik dari kesumaangsana ..Petua Cara Simpan Daun Limau PurutMy Profile

  11. Saya tidak nafikan orang diluar sana sukakan theme yang cantik tetapi “contain is king”. Apa pun Kak Jie sudah ada pembaca tegar tidak kira apa pun theme Kak Jie guna.
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..My Birthday Giveaway 2012 dari Cetusan RasaMy Profile

  12. menarik la akak..laju jer masuk….suka..:-)
    Jom terjah post menarik dari dzuandiey ..Cek Pertama NuffnangMy Profile

  13. Boleh ke rekemenkan En. Affan tu utk create theme utk saya pulak. Saya budak baru belajar 🙂
    Jom terjah post menarik dari Azwan Muhamad ..Seketika di Wad Psikiatri (Pesakit Mental)My Profile

  14. Tagline-nya bagus Kak Jie, bisa dijadikan kata mutiara
    Btw, idenya muncul dari mana ni ??
    Jom terjah post menarik dari Rina As ..Cara Membuat Internal Redirect Pada Halaman BlogspotMy Profile

  15. Ok jer! Tapi tagline Hidup Biar Sedap tu, rasa macam ‘ice-cream’ bila menyebutnya. Sejuk, manis, banyak perasa, lemak berkrim. Macam entri-entri dalamnya juga. Jadi walau tak tulis atau saiznya kecil, yang lain pasti tetap sama, pada andaian saya.
    Jom terjah post menarik dari adillaharun ..PENGAJARAN TANAH SUCI: KISAH UNCANG KASUT DAN WUDUK(2)My Profile

  16. salam..
    erkk..pulak dah?
    nape jadi begitu?
    Jom terjah post menarik dari Bro Zulkbo ..Bila Cicak Menyerupai Spiderman (Cicak Agama Mwanzae)My Profile

  17. dah terbiasa taglien Hidup Biar Sedap..kalau org tny sapa kujie..”ala..kak jie hidup biar sedap tu la..”..hehehe
    Jom terjah post menarik dari JMR ..Usah ditangguhkan lagi ye..My Profile

  18. kak kujie mcm dah hilang semangat berblogging jer, yer ker
    Jom terjah post menarik dari Juan ..Cik Ika Yang Pandai MainMy Profile

  19. Salam Alaiyka,

    Mana-mana pun sedap. Sebab kalau Kak Jie kata yang dulu tu tak sedap, bunyi tak matang, rizal nampak pulak, walaupun Kak Jie penuh pengalaman, tapi tunjukkan Kak Jie mudah didekati (Pandangan Rizal sahaja la).

    Tanya semua orang musti ada pendapat yang berbeza, janji Kak Jie selesa, itu yang penting. : )

    Tagline sekarang begitu madah berpuitis : )
    Jom terjah post menarik dari Incik RestNrilekS ..Illustration Friday : RefreshMy Profile

  20. bleh belajar tip deakt sini jugak…hu3…

  21. iAwani says:

    tagline kali ini sungguh memberi makna, namun bunyinya lebih matang dari yang dulu. Himpunan story of a family.
    Jom terjah post menarik dari iAwani ..iPad Mini Dijual Pada $299My Profile

  22. panjangnye………….
    berapa aksara tu?