Dah Lama Kemam, Muntah Juga

Saya dah hilang ‘jiwa’ untuk menulis seperti dulu. Saya tak suka menerangkan semula entri metafora, analogi atau “menyembunyikan kritikan secara berseloroh’ kerana seni membaca blog untuk berfikir dan ‘melihat’ yang tersirat jarang difahami sekarang.

Ada lagi satu masalah – overshadow!  Baca isu lama di sini > Jangan Overshadow.

Pengkomen blog saya mengadu – mereka ingin berinteraksi bersama tuan blog bukan dengan orang lain. Kalau dia nak, dia pergi blog orang tersebut. Isu ini agak berat seperti ‘ diluah mati mak , ditelan mati bapa’ sehingga saya ‘kemam’ agak lama sebelum dimuntahkan hari ini.

* kemam – bergumam (tertahan di dalam mulut).
* mengemam – membiarkan sahaja atau menahan di dalam mulut (tidak menelannya)

nak link blog Yonna yg baru tapi takut menganggu privasi.

20 Replies to “Dah Lama Kemam, Muntah Juga”

  1. niat yang betul tidak menghalalkan cara.. 😛 biasanya niat kita dah betul cumanya cara untuk menyampaikan niat atau maksud kita tu saja yang kekadangnya baik di mata kita mungkin belum tentu baik di mata yang lain2nya…. 😎
    Jom terjah post menarik dari princessmia ..Ibu Kembar Lima Rayu Tidak DiusirMy Profile

  2. Kekadaang kira tak perasaan TER overshadow kerana seronok dengan tulisan sesuatu entri atau mungkin dengan TER overshadow mereka dapat limpahan trafik atau mungkin peluang memperkenalkan diri pada ramai yg komen di setiap entri. Cuma tu lah kalau komen jangan sekadar nak komen biar ada isi jangan hanya sekadar menyampuk je.

  3. zaman skrg ni…ramai suka cakap ” berterus teranglah”
    tapi bila kita berterus terang,selalunya akan menjadi ‘orang jahat’

    hehe…. ada byk benda nk ‘cubit’ tetapi mengenangkan ini hanya dunia maya, kena ingat sempadan diri gak…lain kita dah kenal online offline…mmg kena bahan je lah..haha 😆
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Saya Bukan Ranking Ke 16 Dunia!My Profile

  4. suka cara kak jie menulis. dah lama kak jie bagi hint dari entri dedalu lagi. kita nak berkomunikasi dengan tuan blog.
    Jom terjah post menarik dari eiela ..Sinar Yang HilangMy Profile

  5. nononononono. takpe ma,takyah link kan. biar je gua tu sunyi macam dedulu 🙂

    isi tersirat mama tu memang betul2 tersirat. orang tak dapat nak jangkakan benda apa sampailah mama yang cerita. selalu ada jugak ‘hint’ org kasi dlm isi tersirat. tapi hint mama mmg tak nampak langsung hehe.

    takpe lah ma. semua ni pengalaman ber blogging. ada masa kita rasa nak menulis jaaa. ada masa kita rasa nak stop. tapi yonna rasa dlm kes mama ni, teruskan lah berblogging 😀 tersirat pun tersirat lah ma. hahaha. nanti semua rindu makcik cleaner membebel :p

Comments are closed.