Daun terbang kerana tiupan angin atau kerana pohon tidak memintanya untuk tinggal?

Entri ini dikatogarikan 18SX 18 SG.

Tengahari tadi , saya terima A Letter From Heaven yang dikirim oleh Abang Long

Salm hormat wahai kujie2.com

Sila dapatkan akhbar Sinar Harian, hari ini – 27hb Ogos. Muka surat N9. Dari Blog ke Blog.

Blog – http://www.kujie2.com telah diwar – warkan.

Saya langsung tidak membaca ayat terakhir itu dan menganggap ini hanyalah pesanan biasa² saja sehinggalah pada jam 6.56 PM, Kemat meninggalkan pesanan di Msjbox mengenai blog saya di akhbar Sinar Harian.

Kebetulan pagi ini , saya beli Berita Harian ( kerana ingin mengambil satu keratan akhbar, esoklah saya publish cerita ini ) dan Sinar Harian. Dan kebetulan pula hari ini suami saya bawa Sinar Harian ke tempat kerja.  Banyak betul kebetulannya hari ini.

Rupa²nya artikel inilah yang diwar² oleh kawan² saya…eee..malu sangat. Malu nak publish sebenarnya kerana entri tersebut bukanlah saya yang tulis . Saya cuma berkongsi apa yang menarik yang saya baca.

Inilah entri yang dimaksudkan D-Day Permatang Pauh

Sebenarnya , itu bukan pertama kali ‘milik saya’ diterbitkan didalam Sinar Harian. Pada Rapat 060708 , Forum Teratak Santai juga terpampang di akhbar ini.

Ehhh… apa kaitan  Teratak Santai dengan saya ?
Saya Makcik Cleaner kat sana….:lol:

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. wah… hebat kak jie..
    pasni ramaila yang serbu blog kak jie ni… hehehehheh

    >>> ishh..tak de la sampai gitu…
    masih mcm dulu

  2. kak Jie dah glamer yey! yey! lepas ni mesti ramai lagi la readers/kengkawan Kak Jie…
    lepas ni leh masuk tv plak kot.. 🙂

    >>> tak tercapai akalku…hehehehe
    semua ini atas sokongan kawan2…
    korang ni..kalau post entri ayat satu baris pun dengan relahati tetap juga sudi komen
    kakjie sgt hargai

  3. wah.. gamer kak jie.. tahniah2..

    baru je perasan yg dlm sinar harian tu ada buh pasal n3 menarik dlm blog.

    atleast boleh tambah ilmu. 😀

    >>> selalu gak tgok, tak sangka hari ni blog sendiri yg keluar..
    heheheh… 😆

  4. Tahniah!Tahniah! Wanita Boleh!

    >>> 😳

  5. Tahniah K.Jie. Intan pun tumpang bangga ada kawan@kakak@cikgu yg fofular & glamer! Clap…clap..clap… 😀

    >>> hehehe..meh tumpang..kita merempit 😆

  6. aeropama dot com says:

    wow! glamer la blog ni. kagum dapat jd pengomen kat blog glamer ni. hehehe…

    pasni mesti trafik meningkat mencanak-canak…

    >>> heheheheh…tak segan ke nk lepak kt blog makcik2… 😆
    adalah juga…tp tak de la mencanak2…mcm tu sekali

  7. wahhh glamer la blog kakjie… mesti ramai masuk dalam ni…

    >>> kalau ada syukur alhamdulillah
    nk juga trafik ribu riban mcm org lain 😆

  8. tahniahhhh kak.. keep on writing!

    >>> dengan sokongan dari kawan2…terimakasih 😀

  9. Extremist Thinker says:

    saya tulis gak d-day. asal xkuar ek. uhuk3x. x aci. mesti editor tue dah di beri ganjaran lumayan 😛

    >>> tajuk entri awk tu seksi sgt…hehehe 😆

  10. cikgu jawe says:

    ok le kak jie. blog dpt pengiktirafan. skrg kak jie setaraf wartawan berita. hehe

    aku tumpang genbira. =)

    >>> ishhh….tak sampai tahap tu
    tulisan mcm karangan budak Tahun 4 😆

  11. wah.. hebat blog kak jie ni.. hehehe 🙂

    >>> masih terlalu jauh kalau dibandingkan dgn otai2
    ttp utk tempoh 2 bulan, kakjie cukup bersyukur dgn pencapaian setakat ini
    projek ‘dream’ pun berjalan lancar…

  12. Salam hormat wahai kujie2.

    Semoga kujie dan famili dalam keadaan sihat sejahtera. Dan berada dibawah rahmat dan lindungan-Nya. AMIN.

    >>> Terimakasih Abang Long… eemmm…sudah 2 tahun kita berkenalan melalui dunia blog..saya pun mendoakan moga Abang Long di beri kesihatan yang memuaskan dan dipermudahkan segala urusan..
    sabar menghadapi segala dugaan hidup

  13. terkezut aku..ingat kes dak tak fofular tu :mrgreen:

    weiiiii…tahniah aku tumpang suke 😉

    >>> 😆
    kawan2 yg dtg bgtau
    kalo tidak, tak perasan pun
    walaupun suratkhabar tu mmg dibeli

  14. Kagumlah dengan kak jie, walaupun surirumah tangga, tapi tak jemu2 berkongsi maklumat dan ilmu dengan pembaca dialam maya ,atau suratkhabar, semoga ilmu tu akan memberi pahala yang berpanjangan kepada kak jie.amin 😯

    >>> jgn puji lelebih…mcm telah mauripan dah.. 😆
    mengembirakan org lain buat diri kita pun gembira… 😆

  15. haha mama!
    yonna terus terjah cni!
    ceyyy..

    glamer blog mama lepas ni eh :p
    income masyuk lg la haha..

    bagus la tu ma =)
    sekurangnya2 itu utk pengetahuan org ramai.
    hehe..

    err naseb baik bukan pasal mama publish pic malik kawen tu. hoho

    >>> pasal pic tu tak takut arr yonna…
    bersepah2….berlambak2…lagi pun bkn kita yg curi kt pc dia
    😆

Trackbacks

  1. negaraku.net says:

    Daun terbang kerana tiupan angin atau kerana pohon tidak memintanya untuk tinggal? | Hidup Biar Sedap…

    Salm hormat wahai kujie2.com

    Sila dapatkan akhbar Sinar Harian, hari ini – 27hb Ogos. Muka surat N9. Dari Blog ke Blog.

    Blog – http://www.kujie2.com telah diwar – warkan….