Badminton Piala Thomas 2010 Online ( Live )

Entri khas untuk encik suami.

Jadual Perlawanan  Separuh Akhir Piala Thomas 2010

sumber : www.bam.org.my

Kerana zon waktu yang berbeza (  – 7 jam ) waktu perlawanan Piala Thomas 2010 adalah waktu kerja di sana.  Waktu Malaysia 6 petang, dia masih 11 pagi.   Dia bukan kerja dalam pejabat tetapi di tapak pembinaan ( Algeria East-West Highway Development (COJAAL)  .

Hari ini Jumaat, cuti hujung minggu di Algeria dan bolehlah kita sama-sama menonton perlawanan  Separuh Akhir Piala Thomas 2010 antara Malaysia dan China. 

Jom menonton siaran langsung Badminton Piala Thomas 2010 secara online walau di benua mana sekali pun anda berada.


Cara menonton online Piala Thomas 2010, klin sini Badminton Piala Thomas  2010 Online

Maaf sehingga jam 7 malam, web tak boleh buka, overload.

EDIT : Indonesia leads Japan 3-1.

  1. Taufik Hidayat bt Kenichi Tago 21-9, 21-14.
  2. Markis Kido/Hendra Setiawan bt Kenichi Hayakawa/Kenta Kazuno 21-9, 21-11.
  3. Simon Santoso lost to Sho Sasaki 19-21, 21-13, 11-21.
  4. Nova Widianto/Alvent Yulianto Chandra bt Noriyasu Hirata/Hiroyuki Endo 21-14, 22-20.

source : the star.com.my

Keputusan Terkini Separuh Akhir Piala Thomas Malaysia Vs China ( 0-3 )

  1. Perseorangan Pertama : Lee Chong Wei Vs Lin Dan – kalah – 17 – 21 , 9 – 21
  2. Beregu Pertama: Koo Kean Keat/Tan Boon Heong Vs Cai Yun/ Fu Hai Feng – Kalah  15 -21 ,  10 -21
  3. Perseorangan Kedua : Wong Choong Han Vs Chen Jin- Kalah 16-21, 9-21
  4. Beregu Kedua : Mohd Zakry Abdul Latif/Hoon Thien How Vs Xu Chen/Guo Zhendong
  5. Perseorangan Ketiga : Mohd Hafiz Hashim Vs Bao Chunlai

p/s – Hubungan PJJ ( Percintaan Jarak Jauh ) bukan penghalang untuk melakukan aktiviti bersama-sama!

Baca sejarah dan kenangan kemenangan Piala Thomas 1992 – Suatu Ketika — Piala Thomas 1992

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Hai saya nak nangis ni tapi x yah .Mana malaysia yang saya nak…………………………………………………. 😯

  2. perang psikologi sbnrnya ni…

  3. meremang bulu roma tgk video tu

  4. banyak weblog takleh buka malam ni
    .-= akuvision´s last blog ..Kontrak Chinese Susan Boyle =-.

  5. Zarefen says:

    alamak.. knp plak ni =.= diorang da lemah semangat ke? patut org tawarkan rumah ke, ape ke baru diorang sonok.. nmpak teruk da sampai semi.. markah x smpai 10 AIYO! PLS GET BETTER NEXT YEAR (IF)

  6. sangat frust!!
    .-= Faizal @ FTN´s last blog ..(TERKINI) Semi Final Piala Thomas 2010 : MALAYSIA vs CHINA =-.

  7. 😥 Kenapa?????Kenapa Lee Chong Wei tidak dapat menang ????

  8. kenapala tengah match ni tak boleh buka link tu…aahhhh
    .-= sufian´s last blog ..Pemasangan Graphic Card =-.

  9. agak2 malaysia boleh “makan” china tak kak gie?? hehe

  10. kak jie
    database error..

    erk
    search piala thomas 2010
    blog kak jie no 5
    mantap2
    .-= joegrimjow´s last blog ..Adamaya : Scene yang dipotong dalam episod akhir! =-.

  11. denaihati says:

    jemput ziarah denaihati.com ada entri hebat dari penulis jemputan pertama saya…
    .-= denaihati´s last blog ..Media cetak dan laman web serta blog secara amnya =-.

  12. Malaysia menang 3-1…insyaAllah… 😐
    .-= Mr Fathi´s last blog ..[konfius] kenapa la aku tak cashout Nuff lagi ni!!! =-.

  13. boleh tengok badminton sambil berblogging hehe…laptop depan TV
    .-= MC´s last blog ..Gilanya Aku Terhadap DOTA serta kaitannya dengan Setan. =-.

  14. mujur terbaca sini, baru tahu match pkul 7.
    ingatkan terlepas dah tadi.
    :mrgreen:
    .-= Azah´s last blog ..Say Hello to azah.my =-.

  15. shaifudin says:

    mari kita semua berdoa agar skuad negara menang pada mlm ni….
    aku akan sedia menyokong pasukan negara walaupun aku jauh….
    chayok malay…
    malaysia boleh

  16. Thanks for the info… member kena OT malam nie, so dapat lah tengok online yer… Malaysia boleh!!!
    .-= aarin´s last blog ..Nampak perbezaan tak? =-.

  17. insyaAllah..malaysia menang..ameen..

    thanks kak jie kongsi link tuh..
    .-= hafizmd´s last blog ..Malam yang sungguh bahagia!! =-.

  18. jangan mgaku kalah biar mandi pluh jgn mgaku kalah malaysia……JUST DO IT,,,,,,,,,,,,

  19. Jie, Malaysia boleh menang 3-2 jika Hafiz bermain seperti lawan Denmark. Tolong sms saya. no phone Jie dah hilang. Ada sesuatu saya nak bagi tau.
    .-= abg putra´s last blog ..Wondering why peekaboo post hack doesn’t work? =-.

  20. isteri mithali
    hikhik 😛 😛

    kak jie pun layan gak ke?
    .-= Kie-yu´s last blog ..Ada orang nak culik tukang intip R4T~ =-.

  21. harap2 malaysia melangkah ke fial nanti.. mg semangat juang yg tinggi pada pemain pada merealisasikannya.. jom sokong ramai2..
    .-= fiezaradzi´s last blog ..Bulan Sukan =-.

  22. Teropong Asap says:

    terimakasih sayang kerana ingatkan……walaupun dah tahu,ka;lau tak di ingatkan…..misti lupa kan kan kan.

  23. betul sekali ayat yang akhir tu, dengan teknologi sekarang boleh buat apa saja bersama…
    on webcam sekali
    .-= klcitizen´s last blog ..meningkatkan trafik ke blog =-.

  24. Kak jie!!! tak sabar nak tengok and jerit2 petang ni.ahaks! kalah or menang pun tak apalah. semangat!
    .-= lizz´s last blog ..Mana Hilangnya Rasa Respect Kamu Semua Dalam Alam Maya Yek? =-.

  25. Walaupun tak berapa yakin Malaysia boleh menang, tapi tetap sokong!
    .-= adamfaiz´s last blog ..Notis Peringatan Banglo Mewah =-.

  26. trima kasih kak jie kongsi info tntang link tu. Petang ni boleh la tgk Malaysia lawan sambil on9..hehe
    .-= serol´s last blog ..Bila Kalah Dikeji, Menang Dipuji..! =-.

  27. Fitrihadi.com says:

    halangan terakhir sebelum ke final..harap2 berjaya lah nanti huhu suami jauh di perantauan ke??oh baru tau 🙂

    apa-apa pun, kita doakan semoga team Malaysia berjaya dapat Piala Thomas kembali..Malaysia Boleh!!!
    .-= Fitrihadi.com´s last blog ..Harapan Fitrihadi.com Untuk Kerajaan Kepada Golongan Blogger Belia! =-.

  28. pergh..kaseh isteri di bawa ke streaming live wakaka..

    igt nak cari isteri macam kak jie gak la..suruh wat n3 link EPL lak walaupun gua duk kat zimbabwe wakaka
    .-= mijae´s last blog ..bawah bikini ada ape..ekekeke~ =-.

    • memang terbaiklah kan? moge jumpe jodoh yg sebegitu yer..ameen..hihi
      .-= hafizmd´s last blog ..Malam yang sungguh bahagia!! =-.

  29. kena siapkan bantal kat sebelah gak. kalau jerit katup ngan bantal. kang terlebih kuat, terperanjat lak jiran sebelah.bila tengok badminton adegan menjerit kompem ada!

  30. Malaysia Boleh,Harap-harap tahun ni Malaysia dapat Piala Thomas
    .-= wazy´s last blog ..Hujan-Selamat Hari Ibu =-.

  31. Malaysia boleh tapau china 3-0, aku malas nak bedebar sampai game ke 5
    .-= matjoe´s last blog ..TIPS: Mendapatkan BUFFER Nuffnang =-.

  32. sweet nye!!

    agagagaga

    PJJ???

    awesome!
    .-= hakimfaridzul´s last blog ..Greyson Michael pesaing baru Justin Bieber? =-.

  33. Ole! Ole! Ole!………. Malaysia Boleh!!.. Yeahh

    >> Semangat terlebih pulak ni.. hehe <<

  34. Jom gegar stadium hari ni. Yeayyy!
    .-= hydir´s last blog ..Jose Mourinho ke Real Madrid =-.

  35. yeayyyy…skuad badminton kita masih belum hilang sengatnya…
    .-= Piston Pecah´s last blog ..Tingkatkan Unique Visitor Anda Dengan Teknik RDS =-.

  36. Walaupun rumah ku dekat dengan stadium tapi ku lebih rela tengok kat TV..kena siapkan ubat anti depression sebelum tengok game ni….sebab org lain yg dlm gelanggang orang yang tengok stress…:x …..so at the end jadi macam tengok cerita seram ….siap bawak bantal ….main cak-cak…watching not watching…watching not watching.. 😆

  37. Benar. Jarak bukan penghalang. Tiada alasan utk tidak menjadi satu. Ehhh bukan ker si dia balik bercuti hari tu? Dah balik Algeria dah?

  38. Jom jom…Malaysia Boleh!~
    .-= Kancilbiru´s last blog ..Apa benda ketul-ketul ni? =-.

  39. hehehe.. sweet lak..
    .-= Jard´s last blog ..Gelora di Hati Sara 2 terbitan Suhan Movies milik Rosyam Nor =-.

  40. thanx for the link! really wanna watch it on my pc 🙂
    .-= chybee´s last blog ..To Where It All Started =-.