Badminton Piala Thomas 2010 Online ( Live )

Entri khas untuk encik suami.

Jadual Perlawanan  Separuh Akhir Piala Thomas 2010

sumber : www.bam.org.my

Kerana zon waktu yang berbeza (  – 7 jam ) waktu perlawanan Piala Thomas 2010 adalah waktu kerja di sana.  Waktu Malaysia 6 petang, dia masih 11 pagi.   Dia bukan kerja dalam pejabat tetapi di tapak pembinaan ( Algeria East-West Highway Development (COJAAL)  .

Hari ini Jumaat, cuti hujung minggu di Algeria dan bolehlah kita sama-sama menonton perlawanan  Separuh Akhir Piala Thomas 2010 antara Malaysia dan China. 

Jom menonton siaran langsung Badminton Piala Thomas 2010 secara online walau di benua mana sekali pun anda berada.


Cara menonton online Piala Thomas 2010, klin sini Badminton Piala Thomas  2010 Online

Maaf sehingga jam 7 malam, web tak boleh buka, overload.

EDIT : Indonesia leads Japan 3-1.

  1. Taufik Hidayat bt Kenichi Tago 21-9, 21-14.
  2. Markis Kido/Hendra Setiawan bt Kenichi Hayakawa/Kenta Kazuno 21-9, 21-11.
  3. Simon Santoso lost to Sho Sasaki 19-21, 21-13, 11-21.
  4. Nova Widianto/Alvent Yulianto Chandra bt Noriyasu Hirata/Hiroyuki Endo 21-14, 22-20.

source : the star.com.my

Keputusan Terkini Separuh Akhir Piala Thomas Malaysia Vs China ( 0-3 )

  1. Perseorangan Pertama : Lee Chong Wei Vs Lin Dan – kalah – 17 – 21 , 9 – 21
  2. Beregu Pertama: Koo Kean Keat/Tan Boon Heong Vs Cai Yun/ Fu Hai Feng – Kalah  15 -21 ,  10 -21
  3. Perseorangan Kedua : Wong Choong Han Vs Chen Jin- Kalah 16-21, 9-21
  4. Beregu Kedua : Mohd Zakry Abdul Latif/Hoon Thien How Vs Xu Chen/Guo Zhendong
  5. Perseorangan Ketiga : Mohd Hafiz Hashim Vs Bao Chunlai

p/s – Hubungan PJJ ( Percintaan Jarak Jauh ) bukan penghalang untuk melakukan aktiviti bersama-sama!

Baca sejarah dan kenangan kemenangan Piala Thomas 1992 – Suatu Ketika — Piala Thomas 1992

44 Replies to “Badminton Piala Thomas 2010 Online ( Live )”

  1. Hai saya nak nangis ni tapi x yah .Mana malaysia yang saya nak…………………………………………………. 😯

  2. alamak.. knp plak ni =.= diorang da lemah semangat ke? patut org tawarkan rumah ke, ape ke baru diorang sonok.. nmpak teruk da sampai semi.. markah x smpai 10 AIYO! PLS GET BETTER NEXT YEAR (IF)

  3. boleh tengok badminton sambil berblogging hehe…laptop depan TV
    .-= MC´s last blog ..Gilanya Aku Terhadap DOTA serta kaitannya dengan Setan. =-.

  4. mujur terbaca sini, baru tahu match pkul 7.
    ingatkan terlepas dah tadi.
    :mrgreen:
    .-= Azah´s last blog ..Say Hello to azah.my =-.

  5. mari kita semua berdoa agar skuad negara menang pada mlm ni….
    aku akan sedia menyokong pasukan negara walaupun aku jauh….
    chayok malay…
    malaysia boleh

  6. insyaAllah..malaysia menang..ameen..

    thanks kak jie kongsi link tuh..
    .-= hafizmd´s last blog ..Malam yang sungguh bahagia!! =-.

  7. jangan mgaku kalah biar mandi pluh jgn mgaku kalah malaysia……JUST DO IT,,,,,,,,,,,,

  8. terimakasih sayang kerana ingatkan……walaupun dah tahu,ka;lau tak di ingatkan…..misti lupa kan kan kan.

    1. memang terbaiklah kan? moge jumpe jodoh yg sebegitu yer..ameen..hihi
      .-= hafizmd´s last blog ..Malam yang sungguh bahagia!! =-.

  9. kena siapkan bantal kat sebelah gak. kalau jerit katup ngan bantal. kang terlebih kuat, terperanjat lak jiran sebelah.bila tengok badminton adegan menjerit kompem ada!

  10. Malaysia Boleh,Harap-harap tahun ni Malaysia dapat Piala Thomas
    .-= wazy´s last blog ..Hujan-Selamat Hari Ibu =-.

  11. Ole! Ole! Ole!………. Malaysia Boleh!!.. Yeahh

    >> Semangat terlebih pulak ni.. hehe <<

  12. Jom gegar stadium hari ni. Yeayyy!
    .-= hydir´s last blog ..Jose Mourinho ke Real Madrid =-.

  13. Walaupun rumah ku dekat dengan stadium tapi ku lebih rela tengok kat TV..kena siapkan ubat anti depression sebelum tengok game ni….sebab org lain yg dlm gelanggang orang yang tengok stress…:x …..so at the end jadi macam tengok cerita seram ….siap bawak bantal ….main cak-cak…watching not watching…watching not watching.. 😆

  14. Benar. Jarak bukan penghalang. Tiada alasan utk tidak menjadi satu. Ehhh bukan ker si dia balik bercuti hari tu? Dah balik Algeria dah?

  15. hehehe.. sweet lak..
    .-= Jard´s last blog ..Gelora di Hati Sara 2 terbitan Suhan Movies milik Rosyam Nor =-.

Comments are closed.