Tarikh Keputusan SPM 2010 – Rabu 23/3/2011

Keputusan SPM  2010 Diumumkan Rabu  23 / 03 /2011

Calon – calon Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2010 boleh mendapatkan keputusan mereka daripada sekolah masing-masing selepas 10 pagi  23/3/2011. sumber : Bernama Online

Kementerian turut memperkenalkan perkhidmatan semakan keputusan SPM melalui SMS di  mySMS di talian 15888, mulai tahun ini.

Cara semak SPM melalui SMS: SPM SEMAK [noKP] [AngkaGiliran] & hantar ke 15888.

Keputusan melalui SMS hanya keputusan ringkas sahaja.  Contoh – 2A, 3B, 8A. Calon masih perlu ke sekolah untuk mendapatkan keputusan penuh.

Perkhidmatan itu akan diaktifkan mulai 10 pagi Rabu ini dan ditamatkan pada 12 tengah malam hari yang sama.

Semoga berjaya ye anak-anak. Doakan anak Makcik Jie untuk SPM 2011.

Entri lain untuk rujukan anak-anak:

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. ariff binomar says:

    spm 2010 8 gagal smk bandar kota tinggi 23 nov,disember

  2. abrablog says:

    dah boleh check. SPM tahun ni terbaik setakat ni dalam sejarah spm malaysia.
    Jom terjah post menarik dari abrablog ..Change your life with SaysmyMy Profile

  3. result trial lagi bagus, terkilan juga..
    yg paling byk target, subjek sejarah.. nasib baik lulus pun dah ok.

    pengajaran: jangan terlalu “target”, baca semua, pastu kalu nak target takpe..
    Jom terjah post menarik dari sufian ..Cara Baiki CD RosakMy Profile

  4. Fossil Malaysia says:

    Emm, itu yg best tu.. tp kalau result dpt x berapa OK, mesti segan nak bagi kawan tgk.. 🙂
    Jom terjah post menarik dari Fossil Malaysia ..FOSSIL Chronograph Men WatchesMy Profile

  5. seronok kan kumpul semula dgn kawan2…. masa dapat keputusan, tak sabar juga nak tau result kawan2 lain 😉

  6. berdebar jantungku memikirkan hari esok… :mrgreen: :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari princessmia ..Iran berjaya cipta piring terbangMy Profile

  7. ok..kita berkongsi rasa debar 😆

  8. Pengetua, cikgu subjek pun pening2 tidur tak lena gak

  9. main target2 juga tu..abis tu, bila result macam mana?

  10. hehe…bukan murid, mak bapa, cikgu pun senak2 perut dah ni

  11. tapi sms tu bg tau berapa berapa ..contoh 5A3B bukan keputusan lengkap setiap matapelajaran.

    Kumpul kat sekolah dengan kawan2 lagi best! 😆 sebab dah kaki kepoh…nak juga tau kawan2 tu dapat berapa

  12. hahaha…. yang memang dah tau tak boleh nak makan, kita tak payah pening2 pala nak target ye….cantik le tu 😆

  13. Biasanya mak bapa yg xcited…dalam perut ni senak macam ada rama² 😆

  14. hehehe….. jangan mandi tak basah dik 😆
    moga mendapat keputusan yang baik-baik

  15. razi kl says:

    suam2 badan lak ase nyer…..huhuhu…esok oh esok…

  16. muhammad fakhruddin says:

    Betul tu…boleh kata last gathering sebelum semua membawa haluan masing2 😐
    Jom terjah post menarik dari muhammad fakhruddin ..Project Gutenberg–a source of free e-booksMy Profile

  17. teringat masa dulu..sehari pas balik PLKN result kuar..gi skolah ngan pale botak.. 😆
    Jom terjah post menarik dari Izwan ..Mahu Duit Tambang BasKamu Jujur atau Penipu My Profile

  18. sama r cam aku..lagi best gi skolah,leh jmpe member2 lama.. 😀
    Jom terjah post menarik dari Izwan ..Mahu Duit Tambang BasKamu Jujur atau Penipu My Profile

  19. semoga calon yang amik spm 2010 dapat result yang bagus. pada ibu bapa jangan cuak lebih dari anak pulak.hehehe
    Jom terjah post menarik dari nasslimdiet2 ..Adenovirus- Seorang lagi mautMy Profile

  20. semenjak nasrun masuk sekolah rendah darjah 1 ni, jantung maza asyik berdebar2 bila bercerita ttg exam.. huhuhu

    inilah naluri ibubapa agaknya, yg dulunya maza pandang remeh.. huhuhu.. sekarang rasakan ko, ambik ko..

    dan maza pun lantun-lantun mcm doreamon jugalah .. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari maza ..Langkah-langkah Baharu Kad Kredit bagi Menggalakkan Pengurusan Kewangan yang Berhemat dan Amalan Perniagaan yang BertanggungjawabMy Profile

  21. Fossil Malaysia says:

    Dah makin canggih dan makin mudah.. dulu masa zaman sy tahun 2005 kene pergi sekolah amik result.. 🙂
    Jom terjah post menarik dari Fossil Malaysia ..FOSSIL Chronograph Men WatchesMy Profile

  22. Saya dah ambik SPM, Saya OK!

  23. berdebor ye semua calon2 spm 😀

    dulu paling risaukan subjek sejarah dengan english! sebab selalu atas pagar

    add math tak risau sebab memang selalu fail! wakaka
    Jom terjah post menarik dari mrs azmi ..kucing bertinjuMy Profile

  24. kak jie..saya guna link kak jie ni utk entry latest saya : Keputusan SPM 2010 Esok! Suspen!.
    byk info kat tempat kak jie ni.
    Jom terjah post menarik dari Adzriel AB ..Kereta masyarakatMy Profile

  25. Mrs.Ayie says:

    Boleh bayangkan perasaan mereka. Semuanya bercampur. Bila sudah berusaha 200%, tenanglah menerima keputusannya.
    Jom terjah post menarik dari Mrs.Ayie ..Surat untuk saudarakuMy Profile

  26. cikgu yang berdebar lebih ni selain mak bapak :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari chekgu naman ..Doraemon Sangat Popular di Pesta Belon Udara Panas Putrajaya 2011My Profile

  27. teringat masa spm dulu, suma soalan target tak kuar :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari sufian ..Cara Baiki CD RosakMy Profile

  28. wah..mesti berdebar2..
    Jom terjah post menarik dari izzah ..Tak Nak Percaya!!!My Profile

  29. nice gak eh akak cara ni..bole share2 gak pasai sms punya result ni

Trackbacks

  1. […] Calon SPM 2013 pasti berdebar-debar menunggu masa untuk menyemak keputusan SPM yang akan diumumkan pada 20/3/14. Mengikut kata abang pengumuman peringkat nasional akan dibuat di dewan sekolah yang abang sedang belajar sekarang. Mungkin sekolah tersebut dapat keputusan terbaik peringkat nasional agaknya. Menurut satu kenyataan kementerian, calon boleh menyemak keputusan SPM mereka daripada sekolah masing-masing selepas 10 pagi hari yang sama. Calon persendirian SPM pula akan dimaklumkan melalui pos, atau mereka boleh menghubungi Jabatan Pelajaran Negeri, tempat mereka mendaftar sebelum ini. […]

  2. […] Calon SPM 2013 pasti berdebar-debar menunggu masa untuk menyemak keputusan SPM yang akan diumumkan pada 20/3/14. Mengikut kata abang pengumuman peringkat nasional akan dibuat di dewan sekolah yang abang sedang belajar sekarang. Mungkin sekolah tersebut dapat keputusan terbaik peringkat nasional agaknya. Menurut satu kenyataan kementerian, calon boleh menyemak keputusan SPM mereka daripada sekolah masing-masing selepas 10 pagi hari yang sama. Calon persendirian SPM pula akan dimaklumkan melalui pos, atau mereka boleh menghubungi Jabatan Pelajaran Negeri, tempat mereka mendaftar sebelum ini. […]

  3. […] Pelajaran Assalamualaikum dan salam 1Dunia, calon SPM 2011 pasti berdebar-debar menunggu keputusan SPM yang akan diumumkan pada Rabu, 21/3/2012. Menurut satu […]

  4. […] Pelajaran Assalamualaikum dan salam 1Dunia, calon SPM 2011 pasti berdebar-debar menunggu keputusan SPM yang akan diumumkan pada Rabu, 21/3/2012. Menurut satu […]